Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
894
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Malesef türknet
D
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Eğer ki internet sağlayıcınızla probleminiz var ve türknete geçmek için bu yazdıklarımı okuyorsanız doğru yerdesiniz. 1.1.19 tarihinde başlayan türknet serüvenim çok hızlı ve yüksek mbit'li başlamıştı oysaki. O zamanlar " kota " denen illet vardı ve türknet yenilikçi bir hamle ile " kotayı kaldırdık " demişti. Bende herkes gibi " internetim düşmeyecek " demiş ve bağlatmıştım. İlk bağlatmada sorunlar başlamıştı. 3 gün 5 gün oluyordu ve diğer iss 'den belgelerinizi istiyoruz demişlerdi. Çok fazla geçmeden bağlanmıştı. Bağladıklarında muhteşem hızlı ve kotası düşmüyordu. Ta ki korona mevzularında eve dönmek zorunda kalmıştım ve internetle haşır neşir olmaya başladım. Türkneti insanlara o kadar övüyor ve anlatıyordum ki 4 aileyi türknete çevirmiştim bile.

Keşke yapmaz olaydım. Geçirdiğim ailenin bir tanesi malesef her gece interneti kopuyor ve sorunlar yaşıyor(bende yaşamaktayım). Destek kayıtları oluşturuyoruz geri dönen yok. Adamların yüzüne bakamıyorum. Eğer ki yeni bir internet sağlayıcısına geçmek istiyorsanız bu türknet olmamalı şuan için. Millenicom veya başka isslere bakmanızı öneririm. Uzun bir yazı oldu ama gerçekleri yazıyorum.



S
4 yıl
Teğmen

Kesinlikle haklısınız destek namına hic birsey yapmıyor şirket resmen sürümden kazanç elde etmeye çalışıyor.
Bende turknet kullanicisiyim genel olarak hizmetten menunum ama destek kaydına cok gec cevapveriyorlar surekli robotlarla iletişim kuruyorsun Twitter'dan yaziyorsun yazdıklarını destek kaydının icine ekliyorlar çözüm sunma yetenekleri sifir
Sanıyorum sürümden kazanc yonntemiyle daha fazla kar elde ediyorlar çağrı merkezini kapattıkları dan beri durum böyle



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
4 yıl
Yüzbaşı

Bende bu süreçte iki arkadaşıma tavsiye ettim. Keşke etmez olaydım dedirttiler sonunda. İkisini de 1 ay oyaladıktan sonra port yok dediler. Mecburen iptal ettirmek zorunda kaldık. Birine de 152tl fatura çıkarmışlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Yarbay

2 senelik mutlu birlikteliğimizi bende korona başlangıcında sonlandırmak zorunda kaldım. Türk Telekoma döndüm.

Turknet:

< Resime gitmek için tıklayın >


Türk Telekom:

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Binbaşı

Saha dolabına yaklaşmış hattınız.Bu Türknetin yatacak yeri yok maalesef sorun kesinlikle çözmüyorlar.Birde uzak bölgedeki bir yere bağlatıyorlar hattınızı.Sanki bilerek yapıyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TheBCD
T
4 yıl
Yarbay

Malesef aynı saha dolabında regletim ve kablo uçlarım değişti sadece. İlk bağlantı aşamasında bu özensizliği gösteren yine TT'nin saha ekipleri. Bağlanacağınız saha dolabını veya dolaptaki regletinizi Turknet seçemez. Turknet iş emri verir şu aboneye VDSL bağla vsvs diye TT istediği yere bağlar veya port yok der kapatır. Turknette iken kesinlikle bina içi sorun olan TT tarafından MÜŞTERİ SORUMLULUĞUNDA diye 6 defa kapatılan arıza kaydım, TT'ye geçince saha dolabındaki kablonuzun uçları çatlamış ve yuvanız oksitlenmiş kusura bakmayın hemen değiştiriyoruz muhabbetine döndü bir anda ve sonuç ortada. Kendi müşterisi olunca evde modeme-duvara kadar kontrol ederler gelmeden telefonla ararlar vsvs. Başka ISS müşterisi olunca ankastreye etiket bırakıp koşarak kaçarlar şansınıza o kablodan DSL sinyali gelip gelmeyeceği bile belli değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 20 Mayıs 2020; 15:35:47 >


Bu mesajda bahsedilenler: @bigcrysis93
T
4 yıl
Yarbay

Merhaba, destek kaydınızı ve hattınızı kontrol ederek size yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?



T
4 yıl
Yarbay

Merhaba, faturayı kontrol ederek yardımcı olmak isteriz. Arkadaşınızınhttps://turk.net/online-islemler/ üzerinden destek kaydı oluşturması yeterli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yuxxel
Y
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, faturayı kontrol ederek yardımcı olmak isteriz. Arkadaşınızınhttps://turk.net/online-islemler/ üzerinden destek kaydı oluşturması yeterli.
16.05.2020 tarihinde faturaya itiraz edilmiş zaten. Ama dediğiniz gibi yeterli gelmemiş sanırım.
Hepiniz ayrı telden çalıyorsunuz. Siz başka, twitter destek başka, öim başka. Sonuç koca bir sıfır "0"



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.