Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
1397
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kırmızı et üretimi yüzde 17 azaldı
S
6 yıl (3624 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Sığır eti üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %13,7 azaldı.
Koyun eti üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %33,7 azaldı.

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki döneme göre %18,6 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre %16,5 geriledi.

Kaynak:https://www.memurlar.net/haber/828930/kirmizi-et-uretimi-azaldi.html





Tarım ve Orman Bakanı geçtiğimiz günlerde "inşallah kırmızı et konusunda da 2-3 sene içerisinde ihraç eder duruma geliriz" demişti oysaki. Sanki bütün ülkeye yetiyor da bir de dışarıya satacaklarmış. Brezilya'dan hastalıklı hayvan ithal edenler söylüyor bunu :))) Tek bir söylediğiniz de tutsun, bi kere de tersi çıkmasın be!

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoppy -- 10 Mayıs 2019; 13:39:52 >

Dayım diyor ki , soğanı çöpten aldım.. Siz diyorsunuz ki ete talep yok..
Yoruma Git
Yorumun Devamı archaeopteryx - 6 yıl +4
E
6 yıl (19483 mesaj)
Yarbay

Sığır ve koyun sayısında bariz artış var ama. Hele son 1 aydır çok arttı.....



R
6 yıl (2585 mesaj)
Binbaşı

Talep olmazsa arzda olmaz.



B
6 yıl (23497 mesaj)
Yarbay

Yani zam demek. Yılda bir kere bile gerçek et yiyemeyen milyonlar var ya.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl (11631 mesaj)
Yarbay

Ne talebi ne diyorsunuz siz?

Hayvan yetiştiricilerinin sorunları ile ilgilenilmiyor, maliyetler inanılmaz derecede artmış durumda.

Şu döviz yüksekliği döneminde mutlaka ama mutlaka çiftçi ve hayvan yetiştiricilere destek olunması gerekiyor.

Ama onların da umurunda değil. Arsayı satam, ilçeye il'e taşınam, keyfime bakam derdinde...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
6 yıl (14893 mesaj)
Binbaşı

Et kac para olmus tabi azalir



İ
6 yıl (6119 mesaj)
Çavuş

Tüketim azalmıyor, et üretimi artıyor.



G
6 yıl (26512 mesaj)
Yarbay

Gerizekalılık is loading......



A
6 yıl (747 mesaj)
Teğmen

Dayım diyor ki , soğanı çöpten aldım.. Siz diyorsunuz ki ete talep yok..
https://onedio.com/haber/ilave-tv-mikrofonuna-konusan-vatandas-sogani-copten-aldim-yikayip-yiyecegim-872075

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archaeopteryx -- 10 Mayıs 2019; 11:25:23 >

H
6 yıl (5956 mesaj)
Binbaşı

Hayvan yetiştiricilerinin sorunları mı

Hayvan yetiştiricileri dediğin milletten toplanan vergilerle zorla kar ettirilen bir başka grup. Asıl yapılması gereken bunların sorunlarının hiçbir şekilde dinlenmeyip, teşviklerin, yardımların kesilip ithalatın tamamen serbest bırakılması.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @astegon
A
6 yıl (11631 mesaj)
Yarbay

Niye?

İyice dışa bağımlı olalım diye mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hckr
H
6 yıl (5956 mesaj)
Binbaşı

Hayır, seçeneklerin fazla olsun kimseye bağımlı olma diye. İş yapmayı bilmeyip, kendi çabalarıyla değil milletten zorla toplanan paralarla kar ettirilen bir gruba bağımlı olma diye.

Canlı hayvanı burada üretsen de zaten hayvancılık ithalat sayesinde devam ediyor. Çoğu bölge hayvancılığa uygun değil. Yurt dışından ithal yemlerle, hem milleti zarara uğratıp hem de aynı millete pahalı et yedirmek doğru değil bilakis bir rezilliktir.

Dışarısı dediğin tek bir ülke değil. Sen kâr edip yurt dışına da satabileceğin şeyleri üretmeye bak, hayvancılık gibi Türkiye'de yapıldığı haliyle tamamen ilkel, milletin kanını emen bir faaliyete değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 10 Mayıs 2019; 11:52:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @astegon
A
6 yıl (11631 mesaj)
Yarbay

Saçma sapan konuşmayın.

Dünya devleri bile kendi tarımlarını ve hayvancılıklarını yapıyor. Ben demiyorum ki ithalatı bitirelim ama kendimizin de üretmesi lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hckr
H
6 yıl (5956 mesaj)
Binbaşı



Dünya devleri zengin istediklerini, kendilerinin yaşam kalitelerini önemli bir şekilde etkilemeden yapabilirler. Ayrıca iklimleri, toprakları çok daha uygun bu işe.

Ben bu ülkede hayvancılık yapılmasın demiyorum ki. Kimse zorla kar ettirilmesin diyorum. İthalat serbest olsun. Hayvancılıkla uğraşanlar akıllarını başlarına alıp gerçekten kar etmeye baksınlar ki vatandaş et yiyebilsin. Devletten teşvik alıp köye villa dikmekle hayvancılık gelişmiyor. Teşvikler olmadan kar edebilen ayakta kalsın, edemeyen arsasını, hayvanlarını satıp başka işle meşgul olsun.

Tabi size televizyonlarda, okullarda aynı şeyler tekrar edilip durduğu için bu "biz üretelim" paradigmasından çıkmanız çok zor. Vatandaşların bu şekilde uyuması sayesinde ithal muz bile bizde 13 liraya satılıyor, İngiltere'de 8-9 liraya satılırken.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @astegon
A
6 yıl (11631 mesaj)
Yarbay

Hocam bilip bilmeden konuşmayın. Bu işleri yapan çok tanıdığım var.

neyse laf anlatacak değilim


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hckr
H
6 yıl (5956 mesaj)
Binbaşı

Neyi bilip bilmeden? Tanıdık argümanını bari kullansaydın.

Devlet hayvancılara teşvik veriyor, para veriyor ve yine de vatandaş eti pahalı yiyor. Sen tanıdığım var diyorsun. Olsa ne olur olmasa ne olur. Gerçek değişiyor mu? Sanki ben kendi başıma adada yaşıyorum benim hayvancıkla uğraşan tanıdığım yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @astegon
D
6 yıl (3874 mesaj)
Yarbay

Erdoğan diyeti



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
6 yıl (27 mesaj)
Onbaşı

Hangi kırmızı et üretimi yahu? Türkiye de üretim mi varmış? Allah allah ilginç



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl (11631 mesaj)
Yarbay

Arkadaşım neye inanmak istiyorsan ona inan. Bir şey demiyorum.

Görüşlerine katılmıyorum sadece bunu bil.




Bu mesajda bahsedilenler: @hckr