kde'de çeviriyi script editör ile çevirmen gerekl anlaşılan yalnız o kadar zor olacağını tahmin etmiyorum. attığınız linkte tüm dosyalar ve çeviri yüzdeleri var. ukraynalılar da %100 yapmış her gönüllü google translate bile olsa cümle bütünlüğü ve anlamını koruyarak 3-5 çevirebilir. ben de ileriki zamanlarda çeviriye katılmayı düşünüyorum. kde kendi ofis, multimedya, sistem vb, uygulamalarıyla gerçekten çok iyi bir arayüz. %100 türkçeyi hakediyor.
Krita uygulaması benim çok hoşuma gidiyor, Gimp yerine Krita tercih ediyorum. Çevirilerde biraz eksiklik vardı yardımcı olmak için girdim panele iki saat nasıl katkı verileceğini anlamaya çalıştım, şans eseri nasıl yaptığımı hale bilmeden üye oldum, üye girişi yaptım ama yok yine de çeviri yapılacak bir alan yoktu, çevirinin kaynağına ulaşıp indirdim çeviriyi, eksik yerleri ve hatalı kısımları tamamlayıp kendim kullanmaya başladım.
Yetkili arkadaşların mail adresini buldum durumu anlattım (Çağatay arkadaşımız ilgili sağolsun), çevirileri biz elle çevirip arkadaşa iletiyoruz mail ile, oda panele işliyor. Yani işler elle oluyor Kde üstünde Kde kullanmadığım için takıma katılmadım ama çeviri takımda olursanız daha kolay olabilir işler.
2 ay Kubuntu KDE kullandiktan sonra dun itibari ile Fedora'ya gecis yaptim, Gnome'a karsi onyargilarim vardi ama beni yaniltti, KDE oranla daha performansli ve akici geldi. Sadece bir tik daha fazla ram tuketiyor. Suan tek eksigim guzel bir tema ve icon pack. Tema olarak Mojave denedim ama pek begenmedim. Ayrica konu sahibine de rehber icin tesekkur ederim.
Gnome C ile yazıldığı için sanırım sistemi daha efektif kullanıyor ama tema olarak css kullanması bazı temalarla kafa karışıklılığı oluşturabiliyor dikkat edin
Hocam suan fedorayi indiriyorum verdiginiz linkten ilk linux deneyimim olacak kararliyim kendime guveniyorum ama orta ust sistem demissiniz bende bu varhttps://support.hp.com/en-en/document/c04512596 Sıkıntı olurmu sizce
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @SerdarS.