Malum belgesellerin, filmlerin cogunlugunda bir tarafi kahraman diger tarafi seytan gibi gosterme durumu var, surekli bir propaganda kendilerini kahraman gosterme huyu var. Olaya tarafsiz bakan belgesel ve filmler ariyorum.
Demiş adam... Bu bile tarafsız olma ihtimali olmadığını kanıtlar. Her biri kendi tarafından bakıp yazar.
Şunu yapabilirsin. İki tarafı da izle ve kendin karar ver hangisi daha doğru diye. Sonuçta bizim ülke olarak içinde olmadığımız bir savaş. Dışarıdan bakma ihtiyacı ve ihtimali var.
Tarafsız bakarsan eğer Alman halkının sadece %10 u nazilere katıldı o yıllarda internet ve özel televizyonculuk yoktu yaygın değildi, eskiden 60-90 arası Türkiyede nasıl TRT dışında hiçbir kanal açılmasına izin verilmedi TRT yıllarca propaganda yaptı halka neyi nasıl göstermek istedi ise öyle anlattı ise Alman halkının da o dönem durumu aynıydı
@The Balance konuyu Stalingrad filmini izledikten sonra acmistim diger filmleri de aliyorum listeye tesekkurler hocam
@MaDMaxiBo Hocam Ingiliz amerikan yanlisi filmlerden gecilmiyor piyasa, ikinci dunya savasi ile o kadar film belgesel izledim ama alman yanlisina denk gelmedim daha, zaten alman yanlisi hitleri oven film cikartamazlar boyle diger tarafin hakim oldugu dunyada. Konuyu acmadan once Stalingrad filmini izlemistim, izledigim anti nazi propagandasi olmayan tek filmdi.
@tyll 2.dunya savasini medya propaganda gucunu kullanarak kazanmis bir ulkenin (bence) kanali hocam bbc, tarafsiz olacagini dusunmuyorum.
@thermodynamics23 Hocam bu duruma sadece nazi alman olarak degil, ingilizler ve amerikanlarda durumu tum dunyaya aleyhine propaganda araci olarak medyayi kullandi. Dogru haber alamama durumu tum dunyada vardi ve almanyaya kiyasla karsitlarinin daha cok isine yaradi bence.
Olur da düşünürsen Hacksaw Ridge'de güzeldir. Sıradışı gerçek bir hikayesi var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Demiş adam... Bu bile tarafsız olma ihtimali olmadığını kanıtlar. Her biri kendi tarafından bakıp yazar.
Şunu yapabilirsin. İki tarafı da izle ve kendin karar ver hangisi daha doğru diye. Sonuçta bizim ülke olarak içinde olmadığımız bir savaş. Dışarıdan bakma ihtiyacı ve ihtimali var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @tyll
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
konuyu Stalingrad filmini izledikten sonra acmistim diger filmleri de aliyorum listeye tesekkurler hocam
@MaDMaxiBo
Hocam Ingiliz amerikan yanlisi filmlerden gecilmiyor piyasa, ikinci dunya savasi ile o kadar film belgesel izledim ama alman yanlisina denk gelmedim daha, zaten alman yanlisi hitleri oven film cikartamazlar boyle diger tarafin hakim oldugu dunyada. Konuyu acmadan once Stalingrad filmini izlemistim, izledigim anti nazi propagandasi olmayan tek filmdi.
@tyll
2.dunya savasini medya propaganda gucunu kullanarak kazanmis bir ulkenin (bence) kanali hocam bbc, tarafsiz olacagini dusunmuyorum.
@thermodynamics23
Hocam bu duruma sadece nazi alman olarak degil, ingilizler ve amerikanlarda durumu tum dunyaya aleyhine propaganda araci olarak medyayi kullandi. Dogru haber alamama durumu tum dunyada vardi ve almanyaya kiyasla karsitlarinin daha cok isine yaradi bence.
@GR33K
Tesekkurler, listeme ekliyorum.
Bu mesajda bahsedilenler: @tyll , @MaDMaxiBo , @GR33K , @The Balance , @thermodynamics23