Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
6
Cevap
497
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Firefox otomatik oynatılan videoları durduracak
K
7 yıl
Moderatör
Konu Sahibi


Herhangi bir siteye girer girmez otomatik olarak başlayan video ve sesler kullanıcıları oldukça sinirlendiren durumlardan biri. Bunun farkında olan Mozilla, otomatik olarak başlayan video ve sesleri Firefox üzerinde durdurmaya hazırlanıyor.

Firefox 66 sürümüyle geliyor


Otomatik oynatılan video ve sesleri engelleme özelliği Firefox 66 sürümüyle birlikte bilgisayarlara ve Android cihazlara sunulacak. Yeni özelliği içeren bu Firefox sürümünün 19 Mart tarihinde yayınlanması bekleniyor. Siz oynat tuşuna basana kadar hiçbir video otomatik olarak başlamıyor. Bu durumun YouTube ve Netflix içerisindeki otomatik oynatma özelliğini de etkilemesi mümkün ama sitelere özel olarak otomatik oynatma özelliğini açıp kapatabildiğiniz için gerekli sitelere izin verebilirsiniz.


Ek olarak kamera ve mikrofon kullanımına izin verdiğiniz sitelerde de bu özellik otomatik olarak devre dışı bırakılıyor. Genellikle böyle bir izni görüntülü görüşme yapılabilen sitelere verdiğiniz için görüşme videolarının engellenmemesi amaçlanmış.


Ayrıca Bkz.Steam Ay Takvimi Yeni Yıl indirimleri başladı

Chrome, Safari ve Edge gibi farklı tarayıcılarda da otomatik oynatılan sesleri durdurmak üzerine çalışmalar yapılıyor. Örneğin Chrome tarayıcısının otomatik oynatma engelleme özelliği 64 sürümüyle beraber geçen sene tanıtılmıştı.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

"about:config" yazarak "media.autoplay..." dizisini istedigimiz gibi degistirebiliyorduk zaten yillardir.



Ayni ayari daha sonra arayuzde "Gizlilik ve Guvenlik&q...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Chlorohydrate - 7 yıl +6
Chrome’da bulunan o ayar işe yaramıyor maalesef.Çoğu sitede videolar hala otomatik oynuyor.
Yoruma Git
Guest-D50B08F8B - 7 yıl +3
C
7 yıl
Teğmen

"about:config" yazarak "media.autoplay..." dizisini istedigimiz gibi degistirebiliyorduk zaten yillardir.



Ayni ayari daha sonra arayuzde "Gizlilik ve Guvenlik" panelindeki "İzinler" kismina eklediler zaten.



Yani bu bir yenilik degil, kozmetik bir degisiklige gidilmis, ayni ayar adres cubuguna getirilmis sadece.



Yeni ozellik soylemi yanlis olmus.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chlorohydrate -- 5 Şubat 2019; 20:43:41 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
7 yıl
Yarbay

Chrome’da bulunan o ayar işe yaramıyor maalesef.Çoğu sitede videolar hala otomatik oynuyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
7 yıl
Çavuş

Mozilla evimiz Firefox babamız. Yürü be Firefox reklamların spamlerin bannerların popupların trackerların kökünü kurut




9
7 yıl
Yüzbaşı

Mozilla Firefox 1.5 zamanında bu tarayıcıyı kullanmak bildiğin zevk gibiydi keşke o günlere dönse o kadar hız farkı atabilse.




C
7 yıl
Yarbay

Gif lerde saçmalıyor bu baksettiğin. Oynatmıyor, garip garip sorunlar çıkarıyordun. Bahsettiğin şekilde bende kullanmıştım kapatıp ama imgur da mala bağlıyordu.





Bu mesajda bahsedilenler: @Chlorohydrate
M
7 yıl
Binbaşı

Birde ses yüksekteyken birden bangır bangır oynatmaya başlaması... çok sinir bozucu. İşe yarar bir özellik gerçekten.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.