Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
635
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ağırlığının 40 katını taşıyabilen Drone ile tanışın
E
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hayvanlar aleminin birbirinden farklı yetenekleri ve yapıları araştırmacılara da yol gösteriyor. Bilim ve teknoloji dünyası hayvanlardan esinlenerek bugüne kadar sayısız buluşa imza attı. Şimdi de Drone sektörü hayvanlar aleminden esinleniyor.

 

Böceklerden ilham aldı

 

ABD ve İsviçreli araştırmacılar böcekler ile kertenkelelerin davranışlarını inceleyerek Drone teknolojilerine aktarmanın çalışmalarını yapıyor. Geliştirilen ilk Drone örnekleri ağırlıklarının 40 katına kadar taşıyabiliyor ve hatta kapıları bile açabiliyor. Genelde Drone modelleri en fazla iki katına kadar yük taşıyabiliyor.

 

Ekip ilk olarak yaban arılarının büyük tahta parçalarını nasıl taşıdığını incelemiş. Eğer parçalar arının taşıyabileceğinden fazla ise arı yere inerek parçayı sürüklemeye başlıyor. Diğer taraftan kertenkelelerin duvara tırmanırken ayaklarını nasıl kullandığını araştırmışlar. Sonuçları kendi teknolojilerinde kullanmışlar.

 

Ayrıca Bkz.Turing mimarisi üniversitelerimizde anlatılacak

FlyCroTug adını taşıyan minik Drone modelleri uçlarında küçük vinçlere sahip. Bu vinçler sayesinde nesneleri aşağı yukarı hareket ettirebiliyor. Yere erişimin zor olduğu bölgelerde bu vinçler çok işe yarıyor. Vincin ucundaki kancayı da ustalıkla çekeceği nesnelere atabiliyor veya insan yardımıyla kullanıyor.

 

Diğer taraftan alt kısmında 32 küçük metal sivri uç ile donatılan Drone indiği noktayı kanca gibi kavrayarak ağır bir cismi çekebilmek için kendisine destek sağlıyor. Bu sayede örneğin havadan bir su şişesini yerde bir noktaya ulaştırabiliyor veya zemine tutunarak kapı koluna taktığı kancası ile kolu aşağı çekebiliyor.

 

Birden fazla Drone bir araya gelerek daha kompleks işler yapabiliyorlar. Kapı örneğinde olduğu gibi bir Drone kapı kolunu aşağı indirirken diğer Drone ise yere tutunarak kapıyı çekebiliyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi yardım ekiplerinin giremediği kritik alanlara bu Droneların erişerek kurtarma operasyonuna destek vermesi mümkün. Veya kameralar yerleştirerek daha verimli bir operasyona da imkân sağlanabilecek.

 

Araştırmacılar şimdi ise Drone modellerini otonom olarak hareket edecek şekilde geliştirmeye çalışıyor. Böylece harici kontrole gerek duymadan görevlerini yerine getirebilecekler. Yine birden fazla Drone modelinin senkronize olabilmesi de diğer bir çalışma konusu.

 

 

 

 

 Haberi Portalda Gör

Y
7 yıl
Yarbay

Elektronik karınca desenize




S
7 yıl
Onbaşı

zelam duron gardej




1
7 yıl
Yarbay

Tanıştığımıza memnun oldum FlyCroTug, ben orhan.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 28 Ekim 2018; 12:3:58 >


S
7 yıl
Yarbay

Grafen den yapilma sandim ki ondan yapilsa cok asiri hafif dayanikli ve agir yuk kaldirabilme kabiliyetlerine sahip olacakti .



Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Binbaşı

kesinlikle olurdu fakat verimliliğin daha da artırılması gerekiyor. sadece iskeletin tek başına grafen olması yetmez bence...





Bu mesajda bahsedilenler: @smart1978
O
7 yıl
Teğmen

Umarım bir an önce büyük boyutlara taşınır bu teknoloji.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
7 yıl
Yarbay

O zaman agirligini 2 katina cikartalim. Boylece 80 katını taşıyabilir...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

O
7 yıl
Yarbay

Nano teknoloji ile buluşunca ilerde bundan daha da iyi modeller görürüz gibi.




G
5 yıl
Yarbay

çekiyor desek daha mantıklı olurdu...




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.