Arama butonu
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!
 Sonuçları gör
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
800
Cevap
173861
Tıklama
88
Öne Çıkarma
Cevap: BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (42. sayfa)
E
2 yıl
Yüzbaşı

Kendimce bir şeyler yazayım ben de bu konuyu görmüşken:

Şu an bu bölüm ve meslek için inanılmaz bir pohpohlama var. Sanki her mezun olan, yazılım işi yapan anında yabancı firmalara 10 bin dolara çalışmaya başlıyormuş gibi sosyal medya algısı oluştu. Mahalledeki dayılar bile keşke bilgisayar mühendisliği okusaydım diye dövünüyorlar. İlk tavsiyem bu goygoylara kanarak kimsenin bu bölümü yazmaması, kendinizce eksisini artısını tartıp öyle yazmanız.

Ben açıkçası bir yazılımcı olarak geldiğim noktadan "en azından şu an için" memnunum. Ama benle beraber okuyup bu işi yapmayan farklı iş alanlarına ve sektörlere dağılan da çok oldu, beceremeyen de oldu. İşler öyle sosyal medyada ve halk arasında sanıldığı gibi basit işler değil. Sürekli gelişen de değişen bir iş, bu değişimlere ayak uydurmak bir zorunluluk. Bir yazılım dilini biraz bileyim, öyle yürür giderim mantığı çok mümkün değil.

Şehir önerisi için özellikle "eğer bir engel yoksa" İstanbulu önereceğim, çoğu şirket burda olduğu için iş bulma ve uzun dönem staj yapma şansınız daha yüksek olacaktır. Özellikle bol staj yapmak mezun olduktan sonra çok işinize yarayacaktır.



B
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Katkı için teşekkürler. Ben biraz daha farklı düşünüyorum ama olsun.

Özetle katılmadığım noktalar.
- O kadar çok kişi bu alana saldırdı ki iş kalmayacak gibi birşey yok. Dünyada inanılmaz bir açık var. Ve daha çok olacak. Gelişmiş ülkeler kaliteli insanları işe alırken TR gibi yerlerde az bilsen de iş buluyorsun..
- Bu yazıları ilk yazdığımda 4-5 sene önceymiş. Maaşlar, yan haklar, çalışma şartları falan herşey çok köklü değişti. Artık herkes uzaktan çalışıyor. Diyarbakır’da oturup uluslararası şirketlere çalışabiliyorsun. İstanbul’a bağlı değil kimse. Ben şu anda yurtdışına çalışıyorum. Türk şirketleriyle ve ülkeyle hiçbir alakam yok. ilk entry güncelleme zamanı gelmiş :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Herkese selam,

5dk içinde instagramda, bilgisayarmuhendisiyim hesabıyla CANLI yayında soru cevap yapacağız, herkesi beklerim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 yıl
Er

Hocam merhaba, geçiş yapmak için İtü endüstri türkçe - marmara bilgisayar müh(ingilizce)- İYTE bilgisayar müh-GTÜ bilgisayar müh arasından nasıl bir tercih yapmak doğru olur. Bu okullar hakkında geçen yıllarda yazdığınız görüşlerinizde iyi ya da kötü yönde değişim oldu mu ? Yazılım alanında çalışmak istiyorum. Çoğu kişi endüstrinin pek bir getirisi olmadığını bilgisayar mühendisliği derslerinin kesinlikle beni geliştireceğini endüstriden çok da bir şey öğrenilmediginden bahsetti. Fakat İTÜ nün de ismi var. Siz nasıl bir tercih yapardınız? İnternette Endüstride çap yapmanın çok zor olacağını ve mezun olduktan sonra bilgisayardan yüksek lisans yapmak istersem 1 yıllık bilimsel hazırlık gibi engellerle karşılaşacağım yazıyor. Başka ne gibi zorluklarla karşılaşabilirim çevrenizde veya şahit olduğunuz endüstri müh mezunları ne gibi şeyleri doğru veya yanlış yaparak yazılımda iyi yerlere geldi veya gelemedi. Bir de son olarak 3 yıla yakındır forumda yazıyorsunuz, verdiginiz okul tavsiyelerine uyup gtü iyte gibi okulları tercih eden ve memnun kalan veya kalmayan kişiler size geri dönüş yapıyor mu genel anlamda ne diyorlar? Şimdiden teşekkürler.



R
geçen yıl
Yüzbaşı

Matematik mühendisliğinde ne var ki


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bilgisayarmuhendisiyim
H
geçen yıl
Yüzbaşı

Yazılım dışında çok ders var. Gerek yok yani o bölümü okumaya



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @RealOmer
R
geçen yıl
Yüzbaşı

Puan tutmuyorsa nolucak iyi üni orta bölüm orta üni iyi bölümden iyi bir seçenek


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hvl00
H
geçen yıl
Yüzbaşı

Kişiden kişiye değişebilir. Bazıları için dediğin gibi daha iyi olur. Sonuçta kişide bitiyor çünkü.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @RealOmer
B
9 ay
Teğmen
Konu Sahibi

Bugün tercihlerin son günüymüş herhalde. Herkese başarılar.

Burayı okuyup, instadan yazanlarınız oluyor. Faydası şöyle oldu böyle oldu diye. Yazarken hiç bu kadar okunacak, bu kadar popüler olacak diye düşünmemiştim. 1 kişi faydalansa kardır demiştim.

Önümüzdeki günlerde biraz burayı güncelleyeyim de gelecek nesillere de faydası olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
9 ay
Yüzbaşı

Bu konu efsaneleşti hocam.

Hocam son zamanlarda işten çıkarmalar. Daralmalar. Pozisyonlara oluşan yüksek talep. Yapay zeka. Bölümün inanılmaz hypelanması ve bu trendin devam etmesi.

Bu konularla ilgili fikirlerinizi ekleseniz çok iyi olur.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bilgisayarmuhendisiyim
T
2 ay
Er

Merhaba iyi günler ilk yazınızı okudum gerçekten bir nebze de olsa düşüncemi sağlamlaştırdı.Ben lise son sınıf öğrencisiyim malûm sınava hazırlanıyorum ve size birkaç sorum var bunlardan ilki ben TYT 50 küsürlerde AYT de ise 20 küsürlerdeyim sınava yaklaşık 3 ay gbi bir zaman dilimi kaldı elbette bu netlerimi biraz daha artırmaya çalışacağım.Biraz boş yapmış gibi oldum😅neyse sorularımdan biri şu
-Türkiyedeki üniler arasında Boğaziçi İTÜ gibi ünilerden ziyade daü ya da gaü de okumayı düşünüyorum.( Çünkü Kıbrıs'ı diploması çoğu ülke de geçerliymiş diye duydum daü için dedikleri doru mu ?) Ve sizce gitsem mantıklıbir hareket olur mu ?
-Ve bir diğeri daü den mezun olup iyi bir işte çalışan tanıdığınız var mı ? Daü için ne söylerler oraya eğer tam burs kazanırsam gitmeli miyim?
-Ben emin olun tamam parasından ziyade küçük yaşlarımdan itibaren (17 yaşımdayım 😅) lakin 5 6 yaşlarımdan beri bilgisayar parçaları olsun Bilgisayar ile haşır neşir olmayı severim hele ki ilerleyen yalarımda orta okulda yazılım tabiri caizse oyun yazmaya sardım sonralarda daha çok sibergüvenlik software uygulamaları yapmak ne bileyim site olur bazı uygulamaların güvenlik açıkları olur program geliştirme olur bunlara merak saldım ve bilgisayar mı yoksa yazılımın mı bunlara uygun olduğunu hala karar veremedim,üni için bir düşüncenşz bir görüşünüz varsa yukarıdaki sorularada cevap verirseniz gerçekten çok memnun kalırım.Aklıma şuan nedense bu kadar soru geldi normalde daha çok vardı ama neyse eğer okuduysanız olabildiğince erken yanıt vermenizi rica ederim iyi günler dilerim.Herkes kendine iyi baksın ✋😁



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bilgisayarmuhendisiyim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.