Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
246
Tıklama
0
Öne Çıkarma
KodlaSam Projesi ile Samsun’da öğretmenlere robotik ve kodlama eğitimleri verilmeye başlandı
E
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Yeni eğitim yöntemleri konusunda öğretmenleri bilgilendirmek ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Samsun Öğretmen Akademi’nin “KodlaSam Projesi” kapsamında tasarım, robotik ve kodlama eğitimleri veriliyor.


 


Gelecek kodlamada


 


Çelikel Eğitim Vakfı iş birliğiyle düzenlenen projeye 36 öğretmen katılıyor. Robotik Eğitici Eğitimleri bu ay başladı ve Mayıs sonuna kadar toplam 16 gün boyunca verilmiş olacak.


 


Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

Öğretmenler elde ettikleri tecrübeyi daha sonra öğrencilere de aktaracaklar. İldeki 17 ilçenin tamamında birer Robotik & Kodlama Atölyesi açılacak. Bu atölyelerde öğrencilere 3D Tasarım (Mekanik Tasarım), Algoritma, Blok Tabanlı Kodlama, Metin Tabanlı Kodlama ve Robotik eğitimleri verilecek. 5, 6, 7,8’inci sınıf öğrencileri ile orta öğretim 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri bu eğitimlerden yararlanabilecekler.


 


Kodlama dersi bu yıl 5 ve 6’ncı sınıflarda zorunlu hale getirildi. 7 ve 8’inci sınıflarda ise seçmeli olarak veriliyor. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında ise lise düzeyinde de kodlama dersi verilmesi planlanıyor.


 

 Haberi Portalda Gör

Beyin yanmış arkadaşlar , Samsun'u Samsung diye okuyorum.
Yoruma Git
sendemail - 7 yıl +4
C
7 yıl
Binbaşı

Güzel proje her ilde olması gerekiyor




C
7 yıl
Yüzbaşı

Memur kafasının kodlama öğretebileceğinden şüpheliyim. Ama kim bilir belki öğrencilerin ilgisini çeker de bu bakımdan faydalı bir iş olabilir.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
7 yıl
Yarbay

Cok gec kalindi yillar once baslanmisti.




S
7 yıl
Yarbay

Beyin yanmış arkadaşlar , Samsun'u Samsung diye okuyorum.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.