Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
162
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Microsoft, Intel'in sorunlu Spectre yamasını devre dışı bırakan güncelleme yayınladı
M
6 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Microsoft, Intel'in sorunlu Spectre yamasını devre dışı bırakan güncelleme yayınladı

Intel'in geçtiğimiz günlerde "Spectre Variant 2" güvenlik güncellemesinin çeşitli donanım yapılandırmalarında sorunlara neden olduğunu doğrulaması Microsoft'u harekete geçirdi. Yazılım devi Windows kullanıcılarına Spectre Variant 2 yamasını devre dışı bırakma olanağı sağlamaya karar vererek KB4078130 olarak adlandırılan yeni bir güncelleme hazırladı.

 

Ayrıca Bkz.Nokia yüksek kapasiteli ReefShark 5G yonga setlerini duyurdu
Kullanıcılar bu güncellemeyi indirerek Spectre Varyant 2'ye karşı koruma sağlayan sorunlu yamayı devre dışı bırakabilirler. Microsoft ayrıca bu yamanın kayıt defteri aracılığıyla nasıl manuel olarak devre dışı bırakılabileceğini veya etkinleştirilebileceğini de gösterdi.

 

Microsoft: Intel'in sorunu düzeltmesini bekliyoruz


Şirket, henüz Spectre Variant 2 güvenlik açığını hedefleyen herhangi bir saldırının gerçekleşmediğini yani en azından şu ana kadar bu konuyla ilgili bir rapor almadığını söyledi. Yazılım devi ayrıca Intel'den Windows kullanıcıları için güncellemeyi yeniden etkinleştirmelerini sağlayacak bir düzeltme beklediğini açıkladı.

 

KB4078130 güncellemesinin Windows Update aracılığıyla gönderilmediğini belirtelim. Windows 7, 8.1 ve 10 için sadece Update Kataloğu üzerinden buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.