Topraksız tarımda bitkinin ihtiyacı olan elementler suyun içinde katılarak bitkinin kökleri ile alması sağlanıyor. Ec ph değerleri uygun düzeyde tutuluyor. Doğal tarıma göre bitkiler daha hızlı şekilde gelişiyor. Domates biber çilek salatalık her bitkinin su ya katılan besin ihtiyacı olan element reçetesi farklı , bir tarla toprağı bitkinin türüne cinsine bakmadan hepsini bağırında büyütüyor. Topraksız tarım , su kültürü ile bir çok kimyasal içinde yetişen sebze meyve insan sağlına zararı var mı gönül rahatlığı ile tüketilir mi yarım asır önce sıtmaya neden olan sinekleri yok etmek için kullanılan DDT sağlıya zararlı olmadığını anlatmak için yulaf gevreğin içine sıkarak yiğen uzmanların video görüntüsü var. Şu günümüzde insan vücudun da atılamayan kalıntılar bıraktığı için bütün ülkelerde kullanımı yasaklandı. Tarıma toprakları el verişli olmayan yerlerde topraksız tarımın kullanıla bilir olması çığır açan yöntem olması yanı sıra doğal tarımın yerini tuta bilirmi en önemlisi su kültürü topraksız tarıma geçip doğal tarımda ki tecrübe bilgi, kültürel mirası yok mu sayacağız.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
doğal tarımda toprağın içerdiği elementler bölge bölge iklim iklim toprak toprak farklılaşır bu nedenle her toprakta o toprağın içerdiği elementlere göre ekim yapılması tavsiye edilir.
şimdi topraksız tarımdaki amaç şundan ibarettir. %100 organiktir yani insan sağlığına zararlı maddeler içermez. peki o suya kattıkları şeyler nelerdir ? o suya kattıkları şeyler toprakta , insan vücudunda , bitki klorofilinde vs vs. bulunan elementlerdir.
bu elementler bitkinin filizlenme büyüme ve meyve verme aşamasında sürekli değişmektedir.
örneğin çok meşhur olan solucan gübresi denen şey bitkiler için gerekli olan elementleri yüksek oranda sağladığı için hemen her bitkide gözle görülür büyüme sağlar ve su tutma kapasitesi yüksektir.
kimse sana kültürel mirası bırak demiyor. balkonunda orda burda örneğin afrikada eğer su kuyusu açtırabilirsen gerekli şartları sağladığın taktirde verimli olmayan topraklar üzerinde bitki yetiştirebilirsin demek oluyor. şimdi gidipte atıyorum edirnede 100 dönüm dümdüz ayçiçek tarlasına hidroponik sera yapmak akıl karı değildir.
Selam hem küçüklükten beri toprakla uğraşıyoruz hemde bahbe bitkileri ziraat mezunuyum,geçin efendim bu işleri her yenilik yada keşif yada yüksek verim doğal kaliteli insan doğasına faydalı değil...Oruçoğlu jeotermal sera yi da bilirim saricakayada ki hydrophonic i de....tek birşey diyorum gidin toprak ta yetişmiş bir Osmanlı cileginin tadına bakın birde hydrophonic kültüre....hangisi doğal hangisi yapay....tadı damakta bıraktıkları herşeyi anlatır,NOKTA.modern hayatta bu kadar insanı beslemek için guzelliyorlar ki. Verim yüksek üretim yüksek toplumu beslemek için ama sağlık fayda hak getire...
Topraksız tarım , su kültürü ile bir çok kimyasal içinde yetişen sebze meyve insan sağlına zararı var mı gönül rahatlığı ile tüketilir mi yarım asır önce sıtmaya neden olan sinekleri yok etmek için kullanılan DDT sağlıya zararlı olmadığını anlatmak için yulaf gevreğin içine sıkarak yiğen uzmanların video görüntüsü var. Şu günümüzde insan vücudun da atılamayan kalıntılar bıraktığı için bütün ülkelerde kullanımı yasaklandı. Tarıma toprakları el verişli olmayan yerlerde topraksız tarımın kullanıla bilir olması çığır açan yöntem olması yanı sıra doğal tarımın yerini tuta bilirmi en önemlisi su kültürü topraksız tarıma geçip doğal tarımda ki tecrübe bilgi, kültürel mirası yok mu sayacağız.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >