Başlıktan anlaşıldığı gibi 2013 polo 1.2 70hp benzinli aracımın lastiklerimi değiştirmeyi düşünüyorum.Yaz-Kış belirsiz dönemlerde aracımı yılın bazı zamanları İstanbulda Bazı zamanları İskenderunda(Yazları oldukça sıcak +35C,Kış ortalama 7-10C) kullanmaktayım.Senede ortalama 15 bin km yaparım. Michelin CrossClimate lastiğini almayı düşünüyorum fakat cok tereddütte kaldığım bir durum var Önerilen lastik ebatları 175/70/14 Fiyatı 350TL civarında Önerilenin dışında Aynı Lastiğin 175/65/14 Fiyatı 250TL civarında 4 lastikte 400TL gibi fark oluyor buda az para değil. Tabiki Aracın Performans/yakıt/Fren/yol Tutuş/kasisler,çukurlar gibi önemli durumlarda değişiklik yapar mı bu konu hakkında beni aydınlatırsanız çok teşekkür ederim.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Teorik olarak çap küçülür hızlanmanız iyileşir, yakıt düşer, fren mesafeniz kısalır, 70 yanaktan daha az esneyeceği için yol tutuş artar. Konfor düşer. Kadran olduğundan çok gösterir.
Tabi bunlar teorik. Tasarlayan adamdan iyi bilecek halimiz yok.
Ama ben olsam 65e düşer kalan 400 tlyle gezerdim herhalde.
Lastik değişim oranı tam sınırda. Normalde orjinal ölçüler ile yeni lastikler arasında ki değişim en fazla %3 olması gerekli sizin ölçülerde %3 zaten. Arada fazla bir fark olmaz , fakat psikolojik olarak ne hissedeceğinizi bilemeyiz.
@m_kucukaksoy
Hocam sizin lastik değişimleri kabul edilebilir bir seviyede sizin değişim %0,75. Bazı ölçüler az kullanıldığından dolayı aşırı pahalı oluyor.
Teorik olarak çap küçülür hızlanmanız iyileşir, yakıt düşer, fren mesafeniz kısalır, 70 yanaktan daha az esneyeceği için yol tutuş artar. Konfor düşer. Kadran olduğundan çok gösterir.
Tabi bunlar teorik. Tasarlayan adamdan iyi bilecek halimiz yok.
Ama ben olsam 65e düşer kalan 400 tlyle gezerdim herhalde.
Teorik olarak 65 almak çok daha iyi ozaman sadece konfor biraz düşüyor dediğinize göre.Bende 400 Lira fazla verme taraftarı değilim açıkçası
Michelin CrossClimate lastiğini almayı düşünüyorum fakat cok tereddütte kaldığım bir durum var
Önerilen lastik ebatları
175/70/14 Fiyatı 350TL civarında
Önerilenin dışında Aynı Lastiğin
175/65/14 Fiyatı 250TL civarında
4 lastikte 400TL gibi fark oluyor buda az para değil.
Tabiki Aracın Performans/yakıt/Fren/yol Tutuş/kasisler,çukurlar gibi önemli durumlarda değişiklik yapar mı bu konu hakkında beni aydınlatırsanız çok teşekkür ederim.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.