DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Kardeşim santralden yana sorun yok gözüküyor. Bu durumda diyebileceğimiz, bina tesisatın da yada direkten gelen kablo da sorun olabilir. Bir ihtimal modem veya splitter de problem olabilir. Santrale de baya yakın görünüyorsunuz, belki vdsl de alabilirsiniz. Tabi bunlar benim düşümcelerim, bunları yaparsam düzelir mi diye birşey yok yani.
Bina eski ortak telefon hattından alıyoruz neti haliyle yıpranmış olabilir, bina girişi tt kutusu var dairemiz de belli direk oradan 6. kata dışardan kablo çekeyim direk modeme bağlayayım diyorum? Kopmalar dayanılacak gibi değil çünkü
< Resime gitmek için tıklayın > Mesela bu şimdiki değerler 5dk önce gitti geldi. Ama devamlı kopuyor, modem de zaten ip alamıyor veya dns sunucusu yanıt vermiyor.
Aradan 2 dk geçti tekrar koptu geldi şmdi de değişti değerler;
Kardeş Yeni kablo ve yeni reglet (8li)al. Kabloyu kendin çekecek yada çektireceksin. Cat6 işini görür. Ucuna rj11 çaktır kabloyu aldığın yerden. Eksiz direkt ankastreye götür regleti telekomdan gelen adama ver rica et montajı için. Bir de şu modemi değiştir bi zahmet
Bu değerler normal mi sorun neyden kaynaklıdır?
< Resime gitmek için tıklayın >