Hikaye dayali oyun oyun yok onu gectim oynanis acisindan kotuler bas grafik baska birsey yok pspdeki oyunlar bundan kat kat guzel onda grafik yok ama oynanis var
Yıllar önce korelilerin dünyada yayılmasına sebep olan pay2win sistemi yüzünden oldu herşey.iphone 2g den beri akıllı telefonları aktif kullanan bir tüketici olarak; bu sistem ilk çıkmaya başladığında da aynı sözleri sarfetmiştim.o zamanlar çok güzeldi 0.25krs-10tl ye kadar gerek hikaye tabanlı gerek puzzle bir çok kategoride oyunlar çıkardı ama ne reklam olurdu ne in game purchase(oyun içi satın alma).Bu sistemin para akıttığını gören dünyadaki hemen hemen bütün firmalar önce oyunlarına ücretsiz yapmaya sonra oyun içi satın almaları,baktılar aç gözlülüklerine doyamadıkları için reklamları döşediler yıllar boyu.Piyasanın kaymağını yiyen firmaların yanına ufak ve orta çaplı yazılım şirketleri hatta şirket olmayan şahıslar bile aynı sistemi yaptılar.Bu da marketlerin adeta çöplüklere dönmesine sebep oldu.Bu sistem fazla tutmaz insanlar sıkılır diye hep diyordum ve yakın zamanda doygunluk seviyesine de ulaştı.Şimdi ise çoğu zararda.Bugün bırakın mobil oyunları, GTA 5 CS:GO ne biliyim parayla satılan meşhur olmuş olmamış para ödeyerek aldığım kült oyunlarda bile in game purchase var be :( daha diyecek söz varsa o da "reklamsız ve oyun içi satın almasız bir piyasa tekrar oluşmaya başlar umarım.çünkü o zaman güzel oyunlar çıkmaya başlar"
Bu kafayla daha çok kaybederler. Markette Freemium denilen, her tarafından reklam fışkıran, yok can kaybettin para ver, bina dikcen para ver, silah almak için para ver, şimdi beklemek istemiyorsan hemen para ver, daha çok ver daha çok kazan temalı birbirinin kopyası 45656 tane oyun var. Arada mutlaka güzel oyunlar vardır ama samanlıkta iğne arar gibi oyun aramakla mı uğraşacağız?
Eskiden çok mobil oyun oynardım. Şu jetpack joyride'ın ilk cut the rope un çıktığı zamanlar gerçekten zaman geçirten güzel oyunlar vardı. Şu anki telefonumu alalı 1.5 sene oluyor toplasan 5 oyun anca yüklemişimdir
Mobilde hikayeli oyun demek zaman demek, mobilde ekran açık zaman demek pil demek, hikayeli oyun olsa bile oynayacak kişi sayısı çok az olacaktır keza hikayeli ama mobile uygunbir oyun fikri de görebilmiş değilim. Gamepad kullanımı mobilde yaygın değil, dokunmatik ekrana en iyi harmanlanan oyun güncellemelerle farklılıklar kazanıyorsa tutuyor gidiyor, bkz VainGlory.
Oyunların amacı eklenti satmaktan başka bir şey değil artık oyunda ilerleme konu senaryo vs bıraktılar tamamen nasıl eklenti satarız onun derdine düştüler buda artık sıkmaya başladı
Bu durumun oluşmasının en büyük sebebi mobile odaklı oyun stüdyolarının olmamasıdır. Eskiden bir gameloft vardı. Şimdi oda yeni trendlere uymaya başladı sonsuz koşu tarzında ufak oyunlar yapmaya başladılar. Asphalt serisi neredeyse her sene güncellenirdi ama hala son sürüm asphalt 8 ve kaç yıl önce çıkmış bir oyun. Apple tarafında da eskiden exc. oyunları vardı çok kaliteli grafiklere sahiptiler (Infinity Blade 1-2). Ama son yıllarda onlarında devam sürümleri gelmedi. Kısacası aynı konsollarda olduğu gibi akıllı telefon/tablet üreticilerinin 'gerekirse' kendi platformlarına özel exc. oyunlar için ayrı stüdyolar kurmalı yada piyasada ki hali hazırda faaliyet gösteren diğer oyun yapımcılarıyla anlaşmalar yapmaları lazım. Böyle bir hamle yapılırsa 3.parti oyun geliştiricileri de gerek oynanış senaryo açısından gerekse grafiksel açıdan kendilerini zorlayacaklardır. Aksi taktirde biz daha çok şeker patlatmaya devam ederiz.
Peşinen söyleyeyim şu an piyasada bulunan üst seviye akıllı telefon ve tabletlerin pc için 5-6 sene önce çıkmış oyunların çoğunu kaldıracağına eminim (günümüzde 10 çekirdekli, 8gb ramli bilmem kaç mhz gpu'lar piyasada cirit atıyor) . Rockstar gibi bir firma küçücük aletlere Gta S.A gibi bir oyunu yerleştirdi ve şuan Gta 4 portlanma aşamasında. Yani istenilirse çokta güzel yapılabiliyor bu işler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Markette Freemium denilen, her tarafından reklam fışkıran, yok can kaybettin para ver, bina dikcen para ver, silah almak için para ver, şimdi beklemek istemiyorsan hemen para ver, daha çok ver daha çok kazan temalı birbirinin kopyası 45656 tane oyun var. Arada mutlaka güzel oyunlar vardır ama samanlıkta iğne arar gibi oyun aramakla mı uğraşacağız?
Eskiden çok mobil oyun oynardım. Şu jetpack joyride'ın ilk cut the rope un çıktığı zamanlar gerçekten zaman geçirten güzel oyunlar vardı. Şu anki telefonumu alalı 1.5 sene oluyor toplasan 5 oyun anca yüklemişimdir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
asphalt extreme var hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >