Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 7 misafir, 4 mobil kullanıcı
11867
Cevap
985085
Tıklama
13
Öne Çıkarma
Cevap: AUDI A4 B9 (ANA KONU) (594. sayfa)
R
4 hafta
Er

2018 a4 1.4tfsi almayı düşünüyorum sizce hala alınır mı 7 yaşında sonuçta 90.000 km design paket sitede 1.8 civarı. Aracı daha önce deneyimledim bmw 3.20 veya c200 den oldukça daha iyi hissetiriyor.
Motor şanzıman olarak da büyük bi sorunu olan duymadım hiç. Aile aracı olarak almayı düşünüyoruz. Sizlerin yorumları çok değerli benim için. Teşekkürler şimdiden


Bu mesaja 3 cevap geldi.
U
4 hafta
Yüzbaşı

Burası ölü bir forum. Adamlar haklı, sıfır almış 3-5 yıl binip satıp gitmişler..
Yeni bir kullanıcısı olduğum için size ben yazayım: CLA 200 AMG den sonra buna geçtim, arkadaşımdan biliyordum beğendiğim bir araçtı. Ya C180 Exclusive ya da A4 B9 kasa alacaktım. İlk sahibinden 116 bin km de 2016 sonu Sport model buldum ve aldım, araba hatasız sıfır gibi. Uzun yol yapmış genelde. Daha premium hissettirdi. E180 veya E220'den önceki son durağım, iyi ki aldım. Aklınızda var zaten, düşünmeyin..




Bu mesajda bahsedilenler: @Rockybam
G
4 hafta
Yüzbaşı

Merhaba,
2018 1.4 TFSI sport paket aracım var.
A4 kullanıcıları forumda ve WhatsApp gruplarda pek bulunmaz :) Önceki aracım BMW idi ve paylaşım çok çok fazlaydı bu platformlarda.
Ben aracımı 55bin KM'de almıştım. Özellikle sport paket aldım ki dolu bir araca binmek için. Çok memnunum. Yakıta takılan birisi değilim ama ara ara takip ederim çok ekonomik. Premium bir araç ve aile için çok uygun.
Aracı uzun süre araştırdım. Aldığım fiyata birçok markanın sıfır araçlarını alabiliyorken tercihim özellikle bu araç oldu. Motor ve şanzıman sorunsuz. Bakımları haricinde servise gitmeyeceğiniz bir araç.
Size de kesinlikle tavsiye ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan68 -- 8 Haziran 2025; 0:41:20 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Rockybam
R
4 hafta
Er

Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Ufak tefek kuşkularım vardı ama kullanıcılardan bunları duymak rahatlatıyor insanı.



E
4 hafta
Teğmen

Alın güle güle binin..tespit edilmiş duyduğum kronik sorunu olmayan bir araç.Bende 2016 kullanıcısıyım. konfor sessizlik gücü bana göre gayet iyi. Fiyat sizin tasarrufunuzda olan birsey




Bu mesajda bahsedilenler: @Rockybam
R
3 hafta
Er

Arkadaşlar herkese merhaba!Sanırım sitede benim kadar audi kullanmış olan azdır.Yaşımın ortaya çıkacak (!) ve biraz da başınızı ağrıtacak olmasına pahasına kısa bir özet yapıp, sadede geleceğim.Audi maceram 25 yılı geçti ( 1998 A4 10 binde alıp,110 binde satmıştım; tık demedi.O yılın arabaları düşünüldüğünde harikaydı. Hiç sorun yaşamadan satıp 120 bin de A4 1,8 almıştım!!!! Millet 'deli' demişti; olsun, ben bu markaya çok güvendim,dedim. Yine hiç sıkıntısız 3 sene binip,sattım.Sonra sıfır A6 130 hp! Ataklığı,konforu,ahşap trimleri,iç hacmi ile efsane idi. Ardından sıfır 2010 A6 170 hp. Tasarım bir önceki versiyondan kötüydü bence ve yine şahsi görüşüm audinin yüz karası bir motor! Traktörden sessiz çalışıyordu yine de! Ama hiç sorun yaşatmadan 100 binde satılıp,2015 model sıfır A6 ultra 190 hp alındı. Hiç arıza yaşatmadı.Gerçekten tasarımı,konforu,işçiliği,perfomansı ve tüketimi ile 10 numaraydı. Mecburiyetten satıldı. Halen evde SUV bir aracımız var. Bu satırların yazarı gençlik yıllarından içinde ukde kalan A4' e merak sardı! Yılbaşında B8 177 hp tdi quattro bir araç aldım. 190 bin km de ama temiz ve bakımlıydı.Çok beğendim. Biraz gürültülü çalışan bir motor... ama tüketim,performans,işçilik güzel. Daha önemlisi quattro'nun ne olduğunu anladım ve neden bu kadar geç keşfettiğime yandım! Artık başka bir şeye binmem! Yok egr, yok dizel yakıt,yok ağır yaklaşan ağır bakım vs denildi ve gözüm korktu sattım. Şimdi gelelim sadede: B8 kasaları çok beğeniyorum.Dostlara şunu sormak istiyorum. (Bu model ve yılda düşük km bulmak imkansız,biliyorsunuz. Bulunanlara da B9'un 2.0 tdi fiyatını çekiyorlar!!) 2.0 TFSİ 225 hp almak istiyorum. 211 hp'den çok farklı mı? Trigeri zincir diye biliyorum 225'liğin? Alacağım araç yine de 150-200 bin km bandında olacak. Ne sorun yaşarım. Neye dikkat etmeliyim. Dertsiz başıma dert mi alırım? Daha düşük km bir B8 dizel quattro'ya mi döneyim tekrar? Yoksa B9 dizel quatro mu? Kafam karışık! Düşüncelerinizi varsa deneyimlerinizi rica edeceğim. Herkese sağlıklı günler dilerim.



T
3 hafta
Teğmen

Dostlar selamlar ,

2022 kasa sline 45tfsi a4 sahibiyim . 10 yıldır hep vag kullanıcısıyım . İlk 2 aracım Passat son 2 aracım da Audi oldu. Artık sıkıldım gibi .. şuan ki aracım 265hp quattro 2.0 motor ve sline tasarım çok güzel ama yürütme masrafı ülkemizde ki güncel vergi durumu ve şehir içi yakıtı çok yüksek . Full depo ile şehir içi 330km yapabiliyorum .. bu yüzden aracımı 2023 kasa 420i Fransa coupe ile değişmeyi düşünüyorum . 170hp arkadan itiş olarak performans rezalet düşecek ama gerekli de görmüyorum . Bu aracıma çok güveniyorum ve tehlikeli şeyler yapıyorum eşimde bunun farkında .. bundan önce ki a4 150hp ve gayet standart yeterliydi .. 170hp de yeter diye düşünüyorum .

Sizce mantıklı mı düşünüyorum ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 hafta
Çavuş

Şu aralar elimdeki 40 tdi'ı satıp A5 45 tfsi'a geçmeyi planlıyorum. Öncesinde 4 serisi, C serisi alternatifleri çok düşündüm, açıkçası o kadar para verip küçük motora geçmek bana mantıklı gelmedi. Dış dizayn konusunda 4 serisine lafım yok, son kasa'nın da içi güzel evet. Ama özellik bakımından çok bir artısı yok, hani ACC, koltuk soğutma gibi ekstralar olsa neyse de iç dizayn ilgimi çok çekmedi(Mercedesin janjanı çok, BMW'de eh işte).

Masraf konusunda ben yakıt tüketimi, vergi, bakım konularında biraz arsızım, aslan besleyen yemini düşünmez hesabı. O nedenle A5 45 tfsi bana daha mantıklı geliyor, gerek motoru gerek yalın iç dizaynı, koltuk soğutmam, adaptif hız sabitlemem olsa tadından yenmez. Tabi benim tuzum kuru bekarım, gerekli gereksiz çok masrafım yok, ama Türkiye gerçekleri sonuçta araç sürekli masraf, lüks araba daha çok masraf.

Sonuç olarak 4 serisi iyidir, ben çok kafa yordum zamanında, size de hayırlısı olsun inşallah.




Bu mesajda bahsedilenler: @tatoglubilisim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.