Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
28969
Cevap
1788188
Tıklama
9
Öne Çıkarma
Cevap: Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1149. sayfa)
N
10 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: erzi

Merhaba hocam.
Benim de aracım 1.6 hdi 92hp. Sizin turbo' da sorun olduğu için bunları yaşıyor olmayasınız. Ben Istanbul' da yaşıyorum. İstanbul' da yokuş tepe çok. Belirttiğiniz şikayetleri ben yaşamadım. Aracın hatta tork' u fazla bana göre.
Yıllarca benzinli kullanmış biri olarak belki de bana öyle geliyor.

Aracın bakımlarında orjinal parça kullanmaya özen göstermek lazım. Daha önceki aracımda orjinal yerine yan sanayi kullanmıştım, aracım at' dan eşeğe dönüşmüştü. Belki böyle bir sorun da olabilir, yada belirttiğiniz gibi turbo' dan kaynaklı.
Ben yokuş yukarı vites yükseltirken sizin böyle demeniz bana garip geldi

Benimde 2 istiyor zaten dik rampalarda ama yığılıyor. Turbo sıkıntısı daha çok yakıtı etkiledi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
10 yıl
Binbaşı

1.6 THP çok eğlenceli bir motor, bir de çift kavramalı şanzımanı olaydı tadından yinmezdi :D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zinedine_zidane -- 19 Aralık 2015; 14:35:22 >

İ
10 yıl
Onbaşı

Merhabalar forum üyeleri.
İkinci el 2012-2013 bir mcp confort plus c4 ile araniza katılmak istiyorum. Maşallah forumda da 1148 sayfa olmuş. Hepsini okuyamadim kusura bakmayın.
Birkaç sorum olacak.
1- Genel olarak hangi yıl ve km den sonra bazı sıkıntılar ortaya çıkabiliyor? Zira 30-40 bin km gibi aralıkta araç bakıyorum.
2- 2008 otomatik civic kullandığım için otomatik zevkini bilirim ama bu araçtaki şanzımanla ilgili beklentimi çok yuksek tutmuyorum. Lakin aracı yokuşta kaldırmak, yokuşta vites geçişine neden olmak gibi durumlar konusunda tedirginim. Zira eşim de kullanacak. Bu konuda yorumunuz nedir?
3- Arabaya bakmaya gittiğimde neresine özellikle dikkat etmemi önerirsiniz?
4- Düşündüğümün üzerine 3 bin daha eklersem otomatik megane touch alabiliyorum. Burası c4 forumu ama ikisini de kullanan varsa bir yorum yaparsa sevinirim.
Selamlar....



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
10 yıl
Onbaşı

Selam

1. Fransız arabaları bana gore bıraz daha narın oluyorlar.4 sene pejo kullandım sıfır aldım ufak defek arızalar sorunlar cıkardı.4 yıl focus c max kullandım 50 bınde aldım 100 bınde sattım sıfır sorun.. fransız aracları elektronıkte bana gore sorunlu.. yoksa 30 bın 40 bın yada sene farketmıyor..bıraz kullanım stılıne bagılı bıde sans:)
2. aracı sakın kullanırsan vıtes gecıslerı guzel..zorlarsan yıgılmalar yapıyor..asla 2 tam otomatık gıbı degıl.. yokus yukarı bıraz sıkıntılı...soylekı sarsıntı ve rahatsız
edıcı gecısler ust duzeyde..kullakcıklardan manuel kullanırsan bır nevı daha ıyı..
3. aracın turbosuna bak..etrafında uzerınde yagılanma olmamasına dıkkat et. surus en onemlısı..mutlaka test surusu yapılmalı..vıtes gecıslerı de sorun varsa uzak dur..agır hasarlı arac alma..onlar bırturlu yol tutmaz..
4.megan kullandım..cıft debrıyaj..vıtes gecıslerı sorunsuz..benı korkutan vıtes arıza yapınca masrafın agır olması...

onun dısında fazla yıpranmamıs arac alırsan bence daha ıyı..satıcısıda onemlı ..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: NioX

quote:

Orijinalden alıntı: RFTCKR22


quote:

Orijinalden alıntı: NioX

quote:

Orijinalden alıntı: RFTCKR22

Arkadaslar selamlar.bende 1.6 hdi 92bhp almayi dusunuyorum.
1.92 hp araca yetiyor mu be aracin devir araliklari nedir?
2.en onemlisi de yol ve ruzgar sesi ne durumda insallah kafa utulemiyordur.tecrubelrinizi paylasirsaniz sevinirim kolay gelsin

Selam. 92hp kullanıcısıyım.

Chip attırmayı düşünüyorum. Yetmiyor araca bu bg.
Sakin kullanan birisiyseniz alın derim. Ama şöyle anlatayım farkı. Acil hastaneye hasta yetiştirmem gerekiyordu. Arkamdan 1.16d bmw yol istedi benden maalesef asılamadım. Geç toparlıyor.

Dar ve yokuşlu bir rampada karşımdaki yol vermediği için (sümela manastırı yolu) yarım debrijaj/gaz olayını çok yapmak zorunda kaldım araç klima açık olduğu için sıkıştı ve kalkmadı. 5 kişi dik rampalarda şehir içlerinde filan 1e atmak zorunda kalırsınız. Yada yüklüyken. Halbuki giden araç 1e atılmaz. 120hp denedim. Benim 1e attığım yokuşta 3 istiyor. Fark bu kadar.

Abarttığımı düşünebilirsiniz. Yokuşu bol şehirde yaşıyorum. ankara istanbul seyahat ediyorum. Ve turbo arızam var. Citroene lafım yok ama 92hp asla..

Amaa şu da war. Benimle beraber alan hatta benden beğenip alan arkadaşım şimdi aracı benden 10000 km ileride. Ne yakıyor ne ses var ne bişey var. Neden biliyormusunuz? Çünkü o arkadaşım arabasını sadece 70 km gidiş geliş işe gitmek için dümdüz bir yolda kullanıyor.

Bu hafta sonu turbo yağlama yapan yerde sıkıntı varmış. Bakalım ne olacak.

Belki benim problemimdir. Benim şansımdır.

yol sesi ve rüzgar. Yol sesi yok. Var ama yok. Herhalde bu fiyatta bir araç için yok demek lazım.

Rüzgar sesi var. Çünkü araç yüksek. 140tan sonra başlar. Alışılmıyor. Alçaltma ile kesiliyormuş.


Dostum edirnede yasiyorum oyle cok dik rampalar yok bizde ayrica ben araci 45 km lik yolda git gel icin kullanacam 105 km/h sabitleyip gidis gelis yapacam.verdigin cevap icin cok tesekkur ederim clio 1.5 dci ile c4 un arasinda kaldim en iyisi test edip almak.

Dostum tam sana göre bu araç senin gibi kullanan bir arkadaşım var. Sende sıkıntı olmaz. Clio filan bulaşma. Confort plus modelini alabilirsin.

Arkadaslar dun bayileri gezdim c4 1.6 hdi 92 icin 67.500 tl fiyat aldim araba gercekten guzel.fiat egea yi da testettim bu gune kadar cok arac kullandim ama inanin 70.000 tl lik bunun kadr berbat bi araba kullanmadim.lafin kisasi aklim c4 te kalarak gidip 55.650tl ye clio 1.5 90 dci manuel icon u aldim. Yardimlariniz icin tesekkur ederim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
10 yıl
Onbaşı

Öncelikle bilgilendirme için tesekkur ederim.
Sizin cevaplarınız başka sorulara kapı açtı.
- Arabanın turbosunda yağ sızıntısı olup olmadığını nasıl anlarım? Pek bu konuda bilgim yok. Kaputu açınca nereye bakacağım?
- Yarı otomatik kullanmadığım için nasıl bir şey hissedersem problem olduğunu düşünmeliyim? Tam otomatikten sonra yarı otomatik zaten normalse bile anormal gelebilir bana çünkü test sürüşünde baya farklı geldi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bigdaddy77
L
10 yıl
Yarbay

arkadaşlar merhaba,

beni tanıyanlar bilir, 2012 c4 exclusive sahibiyim, aracım 33.000 km oldu, 3 yılda bu kadar gelebildik(bebeğim oldu çok gezemedim denebilir :) )

aracımdan çok memnunum ancak 3. yıl bakımını da yaptırdıktan sonra, gaza basınca ön taraftan bir "tıssss" sesi almaya başladım.

daha önce bu ses yoktu, sadece gelen motor sesiydi ancak bakımdan sonra bu "tıss" sesi ortaya çıktı. ses , soğuk motorda da sıcak motorda da var.

dediğim gibi, sadece gaz verirken çıkan bir ses.. ha bu arada aracın çekişinde, ivmelenmesinde , yakıt tüketiminde herhangi bir sorun yok..

tahminimce bu ses turbo'dan geliyor ama neresinden? arızalı bir durum mu yoksa aldırış etmeden devam mı etmeliyim, bu ses sizde de var mı?

tecrübeli ve bilgili arkadaşların yorumunu bekliyorum..

Ha bu arada, aracım halen ilk günkü gibi, alacak arkadaşlara tavsiyemdir.. halaa 2012 c4 exclusive donanım paketi, motor teknolojisi , şu an alacağınız birçok araçta yok! var ama alacağınız araca en az 90.000 TL civarında rakamlar ödemelisiniz..

2. el araç için soranlara; geçmişini bildiğiniz arabayı güvenle alabilirsiniz derim..



L
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ilugun

Merhabalar forum üyeleri.
İkinci el 2012-2013 bir mcp confort plus c4 ile araniza katılmak istiyorum. Maşallah forumda da 1148 sayfa olmuş. Hepsini okuyamadim kusura bakmayın.
Birkaç sorum olacak.
1- Genel olarak hangi yıl ve km den sonra bazı sıkıntılar ortaya çıkabiliyor? Zira 30-40 bin km gibi aralıkta araç bakıyorum.
2- 2008 otomatik civic kullandığım için otomatik zevkini bilirim ama bu araçtaki şanzımanla ilgili beklentimi çok yuksek tutmuyorum. Lakin aracı yokuşta kaldırmak, yokuşta vites geçişine neden olmak gibi durumlar konusunda tedirginim. Zira eşim de kullanacak. Bu konuda yorumunuz nedir?
3- Arabaya bakmaya gittiğimde neresine özellikle dikkat etmemi önerirsiniz?
4- Düşündüğümün üzerine 3 bin daha eklersem otomatik megane touch alabiliyorum. Burası c4 forumu ama ikisini de kullanan varsa bir yorum yaparsa sevinirim.
Selamlar....


dostum merhaba,

1-benim aracım 2012 ve 33.000 km'de.. bakımlarını doğru yaptır, bence sorun yaşamazsın..
2- araçta yokuş kalkış desteği var, 1.6 dizel motor var. gaza hafif bastığında zaten araba kalkıyor. "Yokuşta kaldırmak" vs gibi konularda şikayetin olmasın. ayrıca araç rampalarda , baktın ki zorlanıyor, öyle abuk subuk vites geçişleri yok, zaten zorlanan motor durumlarında rampa yukarı bir üst vitese geçmiyor, eğer yokuş aşağı yüksek viteste isen de frene bastığında derhal bir alt vitese alıp motor freni yapmanı sağlıyor. akıllı..
3-direksiyonu ve içeride döşemesi önemli, motorunu zaten anlamazsın.. bizim Türk milleti motoru yıkatır , "abi süper temiz baktım" der ve kaputu kaldırır.. hiçbir şey anlayamazsın. bu yüzden sanayide bir ustaya ya da yetkili servise muhakkak göstermelisin. şanzıman , motor gibi bölümlere kesinlikle ustalar bakmalı.

4- renault megane ile bu araç arasında dağlar kadar fark var. ben megane kullanmıştım geçmişte, fluence kullandım, clio icon, kangoo kullandım. Kısaca "Renault" aracı, C4'e göre "yerli" araba olarak görebilirsin. kendin bin , gör..

kesinlikle aracı test et, aracı benimsemezsen hep sorun çıkaracaktır. hep bir sorun arayacaksın..

şimdiden ne karar verirsen ver, hayırlı olsun..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
10 yıl
Onbaşı

Tesekkur ederim.
Sizin aracınıza bictiginiz fiyat nedir? 2013 boyasız confort plus+tv-navigasyon için 54000 TL nasıl sizce?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @liebermann
G
10 yıl
Yarbay

araç c segmentinin kralı 1.6 120 hp benzinli........ 200 kmh çerez maks gvenli 188? fiziken 213-215 sıkıştırırsan 230 lara kadar rahat çıkan araç yakıt içinde ank-balikesire 250 yle gittim depoda almadan 1 çizgi vardı


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
10 yıl
Yarbay

birde aracım 38.000 de 2013 VTİ plus paket var boyasız değişensiz Aracı ocakta 50,ye aldım 53 e mal oldu aldığımda sıfır idi (ikinci el km si çok düşük) 55-60 arası satacağım zaten 40-45 arası temiz araç yok 45-50 ye temiz vti ler var 2011 falan 50 üstüne temiz 2013-2015 makyajsızlar var



M
10 yıl
Yüzbaşı

2013 C4 confort Plus dizel otomatik araçtan 2015 dizel otomatik a3 Ambition araca terfi ettim.

C4ümden çok memnun olan eski bir Citroen kullanıcısı olarak söylemek isterimki Alman teknolojisi gerçekten çok farklı.

Makyajsız Golf 7 dizel dsg araç kullanmıştım.Bu araç bi nebze c4 ile kıyaslanabilir fakat A3'e bindikten sonra C4 için 'bisiklet' benzetmesi yaptım kendi kendime.

Yol tutuş,süspansiyon,hızlanma,vites geçişleri,malzeme kalitesi 4-5 gömlek üstün.

MCP 1-2-3 viteslerde silkelenme yapıyor fakat yakıt ekonomisi yapıyor diye kendimi avuturdum.A3 daha ekonomik bir araç.Hem daha konforlu.

C4 sahibi arkadaşlara önerim garantilerini mutlaka uzatsınlar.Birkaçyıl sonra baskı-balata muhakkak problem çıkaracak.3000 TL ücreti var.1500 E garanti uzatmak çok mantıklı bir hareket olur.

Ve yine şunu söyleyeyim ; Özel istisnai durumlar haricinde f/p oranı en yüksek araç c4 tür !!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
10 yıl
Yüzbaşı

hayırlı olsun kazasız belasız... Ne kadara aldınız? Yakıt durumu nedir? Donanım olarak c4deki karşılığı nedir? Tşk.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mertergün
M
10 yıl
Yüzbaşı

Teşekkür ederim.101 bin TL ye Audi Avek'ten aldım Ambition paket.Spor paket oluyor.Cruise Control ve soğutmalı torpido harici eksik donanım yok.Fazlası var.

17 jant,xenon Plus far,kırmızı renk,baldır destekli spor koltuklar,açılır cam tavan.Ses sistemi 3 kat,Bluetooth aktarım kalitesi 5 kat daha iyi.Araç içi sayısal hacim olarak c4 ten küçük sanırım ama dizayn sayesinde a3 olduğundan daha geniş bir iç hacime sahip.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Yüzbaşı

mert bey hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanızı dilerim.

altını gümüş yapmaz bu eksiklik ama, gerçekten hız sabitleyici olmadığına emin misiniz 2015 dizel otomatik a3 araçta? benim için şaşırtıcı bir eksiklik oldu açıkçası



M
10 yıl
Yüzbaşı

Opsiyon olarak satın alınabiliyor sonradanda takılabiliyor ama birçok premium araçta olduğu gibi benim aracımdada yok eminim :))

Yakıt konusunu atlamışım.

A3 daha ekonomik bir araç.Ama deposu küçük c4 E göre.Bu sebeple benzinci daha çok ziyaret ediliyor.Fazla yaktığı hissi oluşabilir.130 TL ye fulledim dün :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
10 yıl
Teğmen

Aracınız hayırlı olsun bende a3 e bakmış ve ancak vw deki DSG deki yapıya sahip olan ismi s tronic olan şanzımanın özellikle yoğun trafike giren araclarda silkelenme ve mekatronik problemleri nedeniyle vazgeçtim,

şu an %99,7 sorunsuz olduğunu düşündüğüm tork konvertörlü şanzımana sahip psa grubuna bağlı peugeot 308 e yönelmiş durumdayım.


Ayrıca garanti uzatmanın faydalı olduğunu bende düşünüyorum. ancak baskı balata değişimi garantiye girmez. aynı sizin şanzımanınızda da mekatronik problemi yaşarsanız girmeyeceği gibi




Bu mesajda bahsedilenler: @mertergün
M
10 yıl
Yüzbaşı

Baskı Balata garantiye girmez? 2015 başında garantiden değiştirdim.Aracımı satarken forumdada bahsettim.Forumdan bir arkadaşa satsaydım birkez daha değiştirip verecektim.Geçmiş mesajlarımda mevcut.

Dsg de böyle bir sorun olduğunda iyi niyet neticesinde değiştiriyor servisler.Çevremde 2 adet scirocco ve golf ile bu duruma şahit oldum.

Sizinde aracınız hayırlı olsun.

Fakat ben bundan sonra Fransız otomobili satın almayı düşünmüyorum.

Kaporta kaliteleri rezalet



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
10 yıl
Binbaşı

Az önce 51.hafta üretimi 205/55/16 ebatında petlas W651 kış lastiği aldım.750tl+8 taksit . Çok az kullandım ama sert bir lastik değil gibi .



G
10 yıl
Teğmen

Hangi serviste garantiden değiştirmiştiniz baskı balatayı, ve şikayetiniz ne idi eski mesajlarınıza baktım ama bulamadım




Bu mesajda bahsedilenler: @mertergün