Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
898
Tıklama
0
Öne Çıkarma
[ÇÖZÜLDÜ] ]Debian 8 ağ içi SSH bağlantı sağlayamıyorum.
M
11 yıl (671 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,
Daha önceden Ubuntu 14.04 LTS sürümlü linux sunucu kullanmıştım Putty,Filezilla ve Winspc ile bağlanabiliyordum. Bu yaz yapacağım staj için Debian 8 kurdum laptop'uma ancak masaüstümden Putty ile bağlanamıyorum. Düşündüğüm sebeb şifremin hane sayısı olabilir dedim başta ancak tam nedenlerini anlamış değilim. Bu arada kurulum sırasında Utilities (gereklilikler) üzerinde SSH Server'ı da seçtim tabiki adımı atlamadım. Mesela Linode'da kiraladığım vps te kullanıcılara(root dahil ) 6 haneden fazla şifre ekleyemiyordum laptopta 10 haneli şifre kullanıyorum (laptop içi terminalde su -l root ile 10 haneli şifre çalışıyor babalar gibi). Biraz ezbere bilgilerle gidiyorum işin aslı hakim olmadığım bir OS ve akılsız başımı duvarlara yeni vuruyorum diyebilirim. Ağ içi Putty üzerinden erişimi sağlamam için yapmam gereken gereksinimler konusunda bilgilendirirseniz çok güzel olur. Teşekkürler.

Edit : eşşek kafam o kadar doluki bakmayı unutmuşum Laptoptan kullanıcıma logoff yapıp root denediğimde de olmuyor. Putty den kendi kullanıcı adım ile bağlanabiliyorum mesela ama root yetkisi ile işleri yapmak istiyorum .

Edit2 : kendi kendime çözdüm diyelim Kullanıcı adım Muhammet idi önce puttyden ağ içi ipme bağlanıyorum 192.168.1.x:22 daha sonra su root ile giriş yaptığımda oluyor. Ama saçma bulduğum kısım niye direk root girişini yapamıyorum terminalin veya putty'nin içinden yapıyorum bunu anlamış değilim.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MK MarineBoy -- 16 Mayıs 2015; 1:46:24 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.