Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1063
Cevap
336764
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Alkolden Ehliyeti Kaptıranlar Bilgi Paylaşım Konusu (6. sayfa)
S
10 yıl
Yarbay

2 sene geçti öle böle ve bugun ehliyetime kavustum . Ehliyetim yokken yaklasık 30 bin km filan yaptım , ama bir de bana sorun nasıl yaptınız diye , inanin polis var mı yokmu diye içime işledi hala heycanla etrafa bakınıorum . Herkesin bir an önce kavusması dileğiyle .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
10 yıl
Yarbay

Yok yok biz adam olmayızzzzzzzz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
10 yıl
Yarbay

Vee duruşmaya çıktım arkadaşlar. Kararda hemen verildi. Hakim 25 gün hapis cezası verdi, onu da sicilim temiz olduğundan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Yani 5 yıl boyunca kasıtlı bir suç işlemezsem dava hiç açılmamış gibi olacak. Şimdi ehliyeti geri alacağım tarihi beklemeye başladım



A
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Yok yok biz adam olmayızzzzzzzz.


Para cezasına çevrilmeyen hapis cezası verilsin bak nasıl adam oluyoruz. O hapishanenin sogugunu yiyen, alkol almaya değil arabaya binmeye bile korkar. Veririm paramı içerim içkimi geçerim direksiyona, işte alkolik Türk şoförü kafası. Birde ehliyetin alınması filan fasa fiso, ehliyetle çalışmıyor sonuçta bu meret.



S
10 yıl
Binbaşı

Araba yok dert yok kafama göre



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
10 yıl
Binbaşı

Sevgili alkolik arkadaşlarım subatin ortasinda ehliyeti kaptirdim bende ve carsamba gunu aliyorum.
Bazi arkadaslar kimliginle git diyorlar bazilari vergi dairesine git diyorlar altimizda arabada yokki bir oraya bir buraya gidelim

Siz ne diyorsunuz ne yapmam lazim ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Yarbay

Kesinlikle kimliğin ve vergi dairesinden borcu yoktur yazın olması lazım hocam . Yapacak bir şey yok .



G
10 yıl
Binbaşı

Arkadaslar dun itibariyle ehliyetime kavuştum.6 aydir adam akilli araba suremedigim icin keyfi olarak 200 kmye yakın yol yaptım

Ilk basta 6 ay nedir gecer gider diyordum ama inanin oyle değilmiş.Evet kızıyorum felan ama cok guzel bir ders aldim her iste bir hayır vardir diyorlar ya demek ki benim icinde hayırlısi buymus.

6 ay icinde en cok pismanlik duyduğum ve kendime küfür ettiğim gun 22 Mayis gunu mahkemeye cikmak icin adliyede beklerken adliyede kavga cikmasi benimde bir sekilde arada kalmam oldu.Kavga yatistirilinca Allahim ben ne yaptım ne isim var benim burda diye gozlerim doldu inanin..

Sonuç olarak ehliyetini kaptiran arkadaslarim alacaginiz gun emniyete gitmeden once yegenbey vergi dairesine gidip herhangi bir borcu yoktur yazısını almaniz gerekiyor.Sagolsun arkadaslar burada yazmislar yoksa bende sazan gibi direk emniyete gidecektim.

Kimse ihtiyac duymaz ins ama olur ya boyle bir bilgiye ulasmak isteyen olursa diye birde ben soyleyeyim dedim.

Ve son olarak 6 ay gecer gider ama o yasanilan günler kolay kolay unutulmaz.Siz siz olun alkollu arac kullanmayin ve her daim yavas surun araclarinizi keyif almaya bakin.Aksi halde telafisi mumkun olmayan gunler sizi bekliyor olabilir.

Iyigeceler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Yarbay

Ne kavgası merak ettim anlatsanıza.

Bu arada bir olaya karışırsanız Allah kurtarsın Hapishane'de ziyarete geliriz

Şaka bir yana geçmiş olsun.

Umarım dersiniz almışsınızdır.

Sizin gibi alkollü bir sürücü kuzenime çarpıp yaşamına son verdi.Üstelik ehliyeti yoktu.Kazadan sonra da hiç durmadan kaçıp gitti.

Teslim de olmadı zorla adamı bulup polisinin önüne koyduk desek yeridir.

Ne oldu 2 yıl hapis cezası aldı geçti gitti.Olan bize oldu.

Adam adını da biliyoruz baktım şimdi kendine tekstil şirketi kurup karı kızla para yiyor.Ama ceremesini biz çekiyoruz.

Umarım siz de bu yakalatmanızdan bir sonuç çıkarır bir daha böyle şeylere bulaşmazsınız.

Anladığım vicdanı olan birisiniz kuzenimi öldüren katil bunun acısını bile duymadı ama siz sırf ceza aldım diye panoraya girmişsiniz.

Sizin için iyi cezalar bir şeye yarıyor demek ki


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gündüz06
G
10 yıl
Binbaşı

Askerden yeni gelmistim aylardan subat.Iste hür olmanin verdiği gazla (doguda yaptim askerligi carsiya her istedigimiz zaman cikamiyorduk) guzel gecen bir gecenin ardindan bu olay başıma geldi.

Yaptigim cok buyuk hataydi ben dersimi aldim fakat daha agir bedeller odedim.Mesela me ise yarayagini hala anlamadigim ehliyetim olmadigi icin ise giremedim hala issizim mesela sirf ne yuzunden kendi salakligim yuzunden.

Askere gitmeden once askerligini yap gel diyenler simdide ehliyetini al gel dediler belki de bahaneydi ama olsun ben kendim ettim kendim buldum.Cogu zaman dedim ki birisine de carpa bilirdim oledebilirdim Allah bir ihtar verdi maddi zararlarim oldi ama birisinr bir sey olsaydı bunun vicdani beni öldürurdu herhalde..

Sizin kuzeniniz icin gerçekten uzuldum.Allah gunahlarini affetsin gercekten diyecek bur sey bulamıyorum. Kendim için soylemiyorum yanlis anlamayin eger benim arkam olsaydi param olsaydi ben ehliyetimi kaptirmazdim.Bu ulke iste böyle paran varsa gerisi hikaye..

Mahkemede ki kavga soyle oldu hatırladığım kadariyla.Kamu davalari sulh mahkemelerinde goruluyor.Karsi koridorda ceza mahkemeleri vardi ben oyle oturmuş brkliyordum karsidaki durusma salonundan yaklasik 10 kisi cikti iki aile.

Bunlar hafif tartisarak yuruyorlar tam benim onumden gecerken adam kadina kufur ederek benim ustume ittirdi.Lan ne oluyor demeye kalmadan kadin kalkti o ona saldiriyor felan polisler geldi ayiracaz diye iyice mahvettiler ortaligi bizde ayirmaya girdik felab oyle işte

Kendim ettim kendim buldum.Baskalari da yanmasin diye tekrar soyleyeyim tabi kimse dinlemeyecek cunku bizde dinlemedik zamaninda.Yavas surun araclarinizi inanin daha keyifli oluyor ve kesinlikle bir bira icseniz bile arabaya binmeyin olur basiniza bir sey gelir sonra ugrasir durursunuz.

Iyigunler diliyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kutu149
X
10 yıl
Binbaşı

2 Hafta önce .58 promille ehliyetime el koydular ve 6 ay önce aldıgım araç kapıda yatıyor resmen evlat acısı gibi acısı içimde hatta o kadar canım yandıkı o bunaltıdan sigaraya bile başladım günleri haftaları sayıyorum resmen bitmez bu çile. Benim merak ettigim bir diger konu benim 2014 agustosunda ehliyetime el konuldu atıyorum 2020 yılında yıne alkolu arac kullanmaktan yakalandım diyelim bu sefer 2 yılmı yoksa 5 yılı doldurdugum için yine 6 ay mı el koyulacak ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
10 yıl
Yarbay

en iyisi taksiyle gidip gelmek.. rahat rahat içip çevirme korkusu yaşamamak en güzeli.

gerçi bazı kafalara kalsa, alkolü komple yasaklayacaklar..



G
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Koskoca Başkent Ankara'da 23.30'dan sonra otobüs olmadığı için insanlar resmen alkollü araba kullanmaya teşvik ediliyor.

İnsanlar enayi mi, arabasıyla 5TL'ye gideceğe yere, taksiye 50TL versin.

amaç zaten milleti eve hapsetmek. ot gibi yaşayan, biat eden, sorgulamayan bir toplum istiyor bu yobazlar..



K
9 yıl
Yüzbaşı

Konu biraz hortlanacak ama bende 3 gün önce 0.60 promille ehliyeti kaptırdım. 33 yaşındayım ve hayatımda ilk defa alkollü(!) araba kullandım. İçtiğimde bişey olsa, normalde içeçeksem arabayı almam taksiyle giderim, arkadaşlarla otururken biraz içtik işte. Polis çevirdiğinde bile direkt kendim söyledim 1 bardak içtiğimi. 0.60 promil çıktı, oda nasıl o kadar yüksek çıktıysa artık. Boşuna boşuna 6 ay ehliyet gitti şimdi, buna bir düzenleme gerekir bence, benim 1 bardak içtiğimle, 10 bardak içip sapıtıp araba kulllanla eş tutulmak biraz saçma! Normalde bırak alkollü kullanmayı, kurallarada her zaman uyarım, kemeri her zaman takarım vs. İlk yakalanmada ver para cezasını, 2. defa yakalanırsan en ağır cezayı ver ama bu kadar düşük promille, yüksek promil çıkanla aynı cezayı almak saçma. Sınır 0.50 olabilir eyvallah ama 0.60 ile 1.0 üstü baya fark var.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Binbaşı

1-2 bardak içenlere lafım yokta 5-10 bardak içip o sürücü koltuğuna geçenler için konuşuyorum umarım trafikte kendi kendilerini etkisiz hale getirirler bunlar başkalarının canlarını yakmadan



F
9 yıl
Binbaşı

alkol tüketimine karşı değilim, her ne kadar alkolün bugüne kadar kime faydası oldu diye bir söyleyiş olsada. bazen gerekir.

yalnız, bilinçli olmakda fayda var. bir kadeh parasını taksiye vermek zor olmasa gerek.

cezalrın ise caydırıcı olması için en az bir sene ehliyet alınacak, ve para cezasız en az 1 aydan başlayan hapis cezalari. bu konunun tek çözümü.

bunlarında içinde başka sorunları getiri tabi. cezaevleri yeterlimi? kaldırırmı? sonuçda devlet para harcayacak yatana. ama sorunun çözülmesi için gerekli.



S
9 yıl
Yarbay

Zamaninda 1,30 filan cikmisti ehliyetime el koymuslardi ama araba kullanarak ewe donmustym



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sensodrive

İnsanoğlu ehliyeti kaptırmaktan korkuyor da, ahiretini kaptırmaktan korkmuyor. Kendisini ve herşeyi Yaradan dan, polisten veya hakimden çekindiği kadar bile çekinmiyor.

Herkes inançlı olmak zorunda mı? Milletin ahiretini düşünmek size mi kaldı?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
9 yıl
Er

slm bende alkolden ehliyeti kaptırdım ama benim anlamadıgım yarım kutu bira içtim normal bira ve 2-3 dakika sonrası çevirmeye girdigimde inanılmaz bir promil çıktı yarında mahkemeye çıkıcam ehliyete 6 ay el konuldu 727 tl para cezası kesildi birde üstüne işten oldum şimdide mahkemeye çıkıcam ama ben polise tek bir itirazda bulundum yarım bira içtim bu kadar yüksek çıkması imkansız cihaz bozuk olabilir hastanede kan tahlili yaptırmak istiyorum dedim aracm ticari oldugu için 1 saat sonrası yapılan kan tahlilinde çıkan miktara 0,15 ekleniyor zaten alkol aldıgını bu sebepten sıfır çıkmayacagını ve üzerine 0,15 daha eklendiginde sınırı yine geçecegimi boşa ugrasmamamı söyledi oysa benim 1,00 promil üstü çıktıgımda mahkemeye sevk edilecegimi kimse söylemedi hatta karakoldaki poliste ifade degerlendirilir mahkeme olmaz dedi gel gör ki şimdi pisi pisine mahkemeye de çıkıp birde oradan ceza alacagız ama bana büyük bir ders oldu daha ne alkol kullanırım nede elimi sürerim alkole


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
9 yıl
Er

işlediğim suç alkollü araç kullanmak karsılıgında aldıgım cezalar 1) ehliyetim 6 aylıgına geri alındı 2) 727 tl para cezası 3) ehliyetim gittigi için işten çıkarıldım 4) mahkemeye çıkacagım yargılanacagım birde oradan ceza gelirse 1 suça 4 ceza biraz fazla sanki ama yapacak bir şey yok alıstık bu tür yaptırım ve haksızlıklara burası türkiye


Bu mesaja 1 cevap geldi.