Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir
11986
Cevap
475973
Tıklama
21
Öne Çıkarma
Cevap: Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey (600. sayfa)
N
3 ay
Teğmen

Termostat kısmı arıza yapmış hocam.

tamiri yok, değişecek denilmişti.

bende atıp, yenisini almıştım.




Bu mesajda bahsedilenler: @sen_md
S
3 ay
Yüzbaşı

Merhabalar.

3 hafta önce ofise cosa akıllı termostat kombi kontrolü kiti aldık. Çalışmasında problem yok, uygulamasından manuel olarak istediğimiz her sıcaklığa getirebiliyoruz. Ama haftalık program işlevi çalışmıyor. Belirlenen saatte mod değiştirmiyor cihaz. Hep aynı modda sabit şekilde çalışmaya devam ediyor. Hem ön tanımlı programları denedik, hem elle program ayarladık. Her halükarda vaziyet aynı.

Destek kısmına yazdım. Modemdeki saat ayarını düzeltin, gmt+3 yapın ve modemi yeniden başlatın dediler. Bizde firewall olduğu için modem bridge olarak çalışıyor. Dolayısıyla modemi değil firewall cihazını kontrol ettik, zaman dilimi zaten doğruydu. Yine de ayarı tazeledik, firewall'u restart ettik. Yaptığımız adımları desteğe ilettik. Şimdi beklemedeyiz, bakalım akşam mod değişecek mi diye bekliyoruz.

Sormak istediğim soru ise şu, daha önce bu cihazı firewall bulunan bir ağ ile kullanan oldu mu? Çünkü bu yaptığımız ayarın hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini düşünüyorum. Sorun nerede olabilir sizce?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
3 ay
Teğmen

Otomatik kontrol ayarlarında ki konum kısmını kapatıp dener misiniz bende de aynı sorun vardi onu kapatınca düzeldi ikisi ayni anda çalışmıyor gibi



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Serpico.
S
3 ay
Yüzbaşı

Biz konumu elle vermiştik zaten, telefonlardan konum almıyordu cihaz. Ona rağmen böyle bir sıkıntımız vardı. İnternette konumu Bakü olarak ayarlayınca düzeleceğine dair bir yazı bulduk. Onu da yaptık, yine de düzelme olmadı.

Üst mesajda da dediğim gibi, bir yerden sonra destek ile iletişime geçtik. Bize modemi(bizim senaryomuzda firewall) resetleyin demişlerdi. Yaptık bunu. Bu şekilde yapınca düzeldi cihazın çalışması. Cihaz saat bilgisini modem üzerinden otomatik alıyormuş, arada bazen uyuşmazlık oluyormuş, problem buymuş. Aç-kapa yapınca aletler senkronize olup problem çözülüyor.

Ertesi gün destekten tekrar arandık. Sistemlerde konumumuzun Bakü olduğunu söylediler, düzeltme yapabilir misiniz dediler. Konumla oynarken hakikaten Bakü olarak ayarlamışız ve o şekilde kalmış. Düzeltmemişiz yani. Neyse, konumu olması gereken yere aldık. Akşam işten çıkarken baktık ki yine patlamış ayarlar. Mod değiştirmiyor kesinlikle. Böyle her problem çıktığında sistem odasına gidip de firewall resetlemek gibi bir zorunluluğumuz olmamalı bizim. Cihaza saati ben yazayım mesela, niye internetten saat bilgisi çağırıyorum ki? Ya da her iki seçenek de olsun, isteyen konuma göre saati otomatik çağırsın, isteyen elle girsin.

Neyse sonuç olarak aman ne uğraşacağız bununla dedik, öylece bıraktık. Bir gün firewall bakıma falan girerse tekrar deneriz. Ama o zamana kadar manuel modda kullanacağız. Eskiden sabah gelince kombiyi açar, akşam kapardık/kısığa alırdık. Şimdi aynı işi cosa uygulamasında yapıyoruz. Bu kadar.

Özetle, üretici firma ev kullanıcısına odaklanmış sadece. Bizimki gibi küçük işletmelerde kullanımı sorun olabiliyor. Bizdeki problem için mesela modem resetleme çözümünü anlayabiliyorum, kapa-aç kolay bir şey. Ama işin içinde firewall varsa olmuyor o iş, çocuk oyuncağı değil o cihaz. Default modlara bakıyorsun mesela, tasarruf ve iş modu diye seçenekler var. Burada 7-18 ve 9-18 saatleri arasını "dışarı" diye yazmışlar:) Ürünün evde kullanılacağına dair kendilerini öyle şartlandırmışlar ki, değişik bir strateji gerçekten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @jonhatendavis
B
3 ay
Yarbay

google da "room thermostat firewall" yazınca mesela


şöyle bi pdf çıkıyor.https://sensi.copeland.com/documents/sensi-network-security-guide-en-7132846.pdf

şu firmanın:
https://sensi.copeland.com/en-us

pdfte hangi port ve urllerin firewall listesine ekleneceğini belirtmişler. cosada da böyle bi döküman vermeleri lazım

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Serpico.
S
3 ay
Yüzbaşı

Herhangi bir şey vermediler. Problem olduğunu bildiren mailimizde, "termostatı firewall engelliyor olabilir mi, firewall üzerinde yapılması gereken bir ayar var mıdır?" şeklinde ilave bir soru da sormuştuk. Bu soruya herhangi bir yanıt gelmedi. Üstteki mesajlarımda bahsettiğim şekilde bir dönüş yaptılar sadece.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @büdünün kaşı
B
3 ay
Yarbay

dediğiniz gibi daha çok ev kullanıcıları hedeflenmiş üründe hocam. linkini verdiğim sitede adamlar ana sayfadaki üründe zaten ticari binalar, çoklu kullanım için vs diye belirtmiş, bizde bu tarz port vs olaylarını vermek istemiyorlar belki de güvenlik vs dert açılır diye. ama bi şekilde çözüm bulmaları gerek.




Bu mesajda bahsedilenler: @Serpico.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.