Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
289
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Merhabalar havya çok ısınıyor
G
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhabalar yihua 878D sürümü lehim istasyonu mevcut lehim ucun ayarını dusukte kullandığım halde kıpkırmızı oluyor havya ucunu değiştirdim yedek üç aldım ancak onda da aynı şekilde havya ucu kırmızı oluyor bu bir arızadan mi kaynaklı yoksa normal midir.

İyi bayramlar sağolun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 yıl
Yarbay

Ayar potu ya da bağlı olduğu devresinde sorun olabilir. Hatta çevirme tuşu içten boşalıp potu bırakmış da olabilir.
Yine de lehim istasyonları pek ucu kızartmaz ama son ayarda kaldığında ne olacağı da belli olmaz.

Ucun sıcaklık ölçüm sensörü ya da cihazın uca yollanan enerjiyi ayarladığı kısımlarda arıza olabilir.



S
2 yıl
Yarbay

K tipi termokupl un + ve - uçları var her havyada standart olmayabilir bağlantısı ters ise havyan ısıyı negatif sıcaklık olarak görür sürekli ısıtmaya çalışır. İkinci sebep ise ünitenin içindeki termokupl amfi katında arıza vardır. Son sebep ise havya kolu 24v DC yada bazı modellerde ac ile çalışır. Ac ise surek triac DC ise süren mosfet kisadevredir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
4 ay
Er
Konu Sahibi

merhaba hocalarım sorunu çözdüm 2 yıl aradan sonra boş zaman bulur bulmaz baktım cihazıma çök saçma bir durum oluşmuş havya başlık kablosunun daha doğrusu havya başlığının içindeki seramik parçalanmış alt taraftan orjinal havya,kablo, jak set ile değiştirdim sorun çözüldü. teşekkürler.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.