FTTH altyapıda 1000 Mbps paket kullanıyorum. Şu anda Nokia ONT üzerinden kendi router’ım olan Xiaomi AX3600 ile bağlantı sağlıyorum. Ancak mevcut kurulumda özellikle bufferbloat sorunu yaşıyorum. QoS özelliğini aktif ettiğimde ise hızda ciddi bir düşüş oluyor.
SFP modül ile ONT’yi aradan çıkarmayı denemeden önce, router değişikliği ile çözüm aramak istiyorum. Forumlarda F/P ürünü olarak Mercusys MR90X önerilmiş. Diğer yandan Keenetic KN-1812, Wi-Fi 7 desteği ile dikkat çekiyor.
Aklıma takılan temel soru şu: Mercusys MR90X’in QoS performansı nasıldır? QoS aktifken ne kadar hız kaybı yaşanıyor?
Bu iki cihaz arasında hangisini tercih etmem daha mantıklı olur? Alternatif bir model öneriniz varsa ona da açığım, ancak KN-1812’in fiyatının çok üzerine çıkmamayı tercih ederim.
Şimdiden teşekkürler.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
GL.iNet modellerine bakın. Seyahat modemleri bile bunlardan ve kallavi fiyata satılan işe yaramaz markalardan çok daha iyi performans gösteriyor. Ülkemizde bu cihazlar maalesef normal fiyatının çok çok üstünde satılmaya çalışılıyor. Yurtdışında bir tanıdığınız varsa getirtebilirsiniz ya da yurt dışına çıkıyorsanız bir tane alıp getirin. Yazılımları zaten özelleştirilmiş OpenWrt ve isterseniz normal OpenWRT de kurup kullanabilirsiniz. Youtube'da ilgili videoları izlerseniz cihazları daha iyi tanırsınız. Maalesef ülkemizde Keenetic ve benzeri OpenWRT uyumlu diye satılan cihazların yazılım tarafı ne kadar OpenWRT ile güçlense de donanımları çok zayıf olduğundan ciddi sıkıntılar yaşanıyor.
Openwrt uyumlu diye giriş seviyesi bir router almak yerine -ki mi router 4a giga kullanıyorum ama raspberry alacağm- biraz daha verip rami ve hafızası daha büyük raspberry pi 4 falan almak pihole'a dönüşürmek daha mantıklı. bi kere alırsın yıllar götürür. yok ram yetmiyor yok hafıza yok derdi düşünmezsin.
Bu markayı bilmiyordum hocam. Kısa bir göz atma şansım oldu cihaz özelliklerine, başarılı görünüyor dediğini gibi. USA seyahatinde alacaklarım listesine ekleyebilirim; teşekkürler.
FTTH altyapıda 1000 Mbps paket kullanıyorum. Şu anda Nokia ONT üzerinden kendi router’ım olan Xiaomi AX3600 ile bağlantı sağlıyorum. Ancak mevcut kurulumda özellikle bufferbloat sorunu yaşıyorum. QoS özelliğini aktif ettiğimde ise hızda ciddi bir düşüş oluyor.
SFP modül ile ONT’yi aradan çıkarmayı denemeden önce, router değişikliği ile çözüm aramak istiyorum.
Forumlarda F/P ürünü olarak Mercusys MR90X önerilmiş. Diğer yandan Keenetic KN-1812, Wi-Fi 7 desteği ile dikkat çekiyor.
Aklıma takılan temel soru şu:
Mercusys MR90X’in QoS performansı nasıldır? QoS aktifken ne kadar hız kaybı yaşanıyor?
Bu iki cihaz arasında hangisini tercih etmem daha mantıklı olur?
Alternatif bir model öneriniz varsa ona da açığım, ancak KN-1812’in fiyatının çok üzerine çıkmamayı tercih ederim.
Şimdiden teşekkürler.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.