P

Yüzbaşı
01 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
286 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
2 yıl
Vatan Bilgisayar Rezaleti / Öne çıkarırsanız sevinirim
28.06.2022
31.05.2022 tarihinde Tüketici Hakem Heyeti kararı çıktı. Karar Vatan Bilgisayar'a 11 Haziranda tebliğ edildi, 15 günlük itiraz süresinin bitiminde 27 Haziran akşamı ücret iadesi için mail attım, 28 Haziran'da iade sürecinin başlatıldığına dair mesaj geldi.
Vatan ve benzeri namus yoksunluğu çeken firmalarla benzer problemler yaşayan arkadaşların işine yarayabileceği için THH şikayet başvuru formu ve THH karar tutanağını da ekliyorum.




https://drive.google.com/file/d/1Me8IxCQtqihSSnZOIKKh_BZw9QMrj85V/view?usp=sharing


https://drive.google.com/file/d/1xQfZIvPFVN5BAA1wX2UjzJmC8ku8wlxT/view?usp=sharing



ekşi'de de konusunu açtım. en azından birkaç kişinin daha mağdur olmasını engelleyebilmek için yazdım, öne çıkarabilirseniz sevinirim.




tek cümlelik özetle başlayayım: şubat ayında vatan bilgisayardan aldığım monitör kırıktı, kargo firmasından hasarı tazmin edeceğini söyleyen vatan bilgisayar kargo firmasının tazmini kabul etmediği gerekçesiyle önce teslim aldığı kırık monitörü bana geri gönderip duruyor.

tam 78 gün önce, 24 şubat 2022 tarihinde, “üçün beşin hesabını yapma” ikincil aptallığını yaparak vatan bilgisayar denen firmadan mesafeli satış yöntemiyle alışveriş yapmak gibi bir aptallık yaptım. daha önce bu firmadan yapmış olduğum alışverişlerde sorun yaşamamış olmam hayattaki en büyük şanslarımda biriymiş, bilmiyordum…

24 şubat'ta 5123 tl ödeyerek siparişini vermiş olduğum “dell s2722dc” monitörü 25 şubat'ta rezaletin bir diğer ayağını oluşturan ups kargo'dan teslim almak üzere ilgili ups şubesine gittim. Görsel

şubede monitör kutusu köşesindeki küçük hasarı farkettim ve mesafeli satış sözleşmesine uygun şekilde kargo firması tarafından sunulan hiçbir teslim evrağını imzalamayıp, kargo görevlileriyle doğrulama kodu dahi paylaşmadan ürünün hasar alıp almadığını kontrol ettim. monitörün bir köşesinin kırılmış olduğunu görünce vatan bilgisayar ile iletişime geçtim, kargo firmasının düzenlediği hasar tespit tutanağı ve hasar fotoğraflarını mail yoluyla firmaya gönderdim ve monitörü kargo firmasına teslim ederek iade ettim.

randomize seçilecek herhangi bir eşeğe arap yarım adasındaki tüm hendekleri atlatabileceğim süre ve çabayı başta telesatış yetkilisi ömer k. olmak üzere pek çok vatan bilgisayar görevlisi üzerinde harcamama rağmen "kargo firması ile tazmin süreci devam ediyor" cümlesini defalarca duymaktan bir adım öteye gidemedim. farklı bir firmadan yeni bir monitor satın aldıktan sonra 11 mart 2022 tarihinde konu hakkında tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum. sinirlerimi yıpratmama kararı alıp thh kararını bekleme sürecine girmişken 19 nisan'da kapı çaldı ve ups kargo görevlisinin hasarlı monitörü geri getirdiği gerçeğiyle karşılaşınca muhattap olduğum firmanın müşteri düşmanlığının seviyesi karşısında bir kez daha şok oldum. şaka gibi ama telefon yada mail ile 2 aylık sürede süreç hakkında herhangi bir bilgilendirme yapmadan kırık ürünü geri göndermişlerdi. ürünü hiçbir şekilde teslim almayacağımı kargo görevlisine belirttim. vatan bilgisayar hasarlı ürünü tekrar tekrar geri gönderiyor. bugün kargo görevlisi aynı ürünü tekrar kapıma getirince kulak çınlatma seansım bitince yazayım dedim, belki bir tüketiciye faydası dokunur.

2022 yılında böyle bir teknoloji firması "şubat 2022 ben" gibi saf müşteriler sayesinde hala ayakta. kırık monitörün 2022 tr turnesi



https://eksisozluk.com/entry/137396596
P
5 yıl
Airport Time Capsule ile kullanılacak modem tavsiyesi
Airport Time Capsule ile kullanılacak modem arayışındayım. Hali hazırda ZTE H268N modem üzerinden TC ile wireless kullanıyorum ancak daha üst bir modeme geçiş yapmak istiyorum. Aynı fiyat aralığındaki Asus modemlere göre daha çok tavsiye edildiği için TP-Link Archer-VR600 almaktan torrent indirme özelliği olmadığı için vazgeçtim; time capsuleyi kullanmaya devam edeceğim için wireless çekim gücü 1. önceliğim değil. Özetle torrent desteği olan; çok sayıda cihaz ile bağlantıda sorun yaratmayacak bir cihaz arayışındayım; uzman tavsiyelerine açığım.
P
7 yıl
US Apple Store problemi
Geçtiğimiz mart ayında ABD'den iPhone 7 plus satın aldım. Apple Store'da özellikle "GSM" cihaz istediğimi, CDMA istemediğimi belirttim. Satıcı da CDMA olmadığını GSM olduğunu belirtti. O an için mobil internette bir bağlantı sorunu yaşadığım için telefonumdan cihazın kodunu kontrol edip GSM cihaz olduğunu doğrulayamadım; bi rehavetle satıcı elemana güvenip cihazı aldım.

Cihazın CDMA destekli olduğunu Türkiye'ye gelince farkettim. Apple TR ile görüştüğümde topu Apple US'e attılar, Apple US le görüştüğümde onlar da Apple TR'ye attılar. Yurtdışı cihazların tamamının yakında garanti dışına çıkacağını söyledi o tarihlerde görüştüğüm yetkili, birkaç gün sonra da resmi açıklama gelince işin peşini bıraktım cihaz GSM de olsaydı garanti dışı kalacağı için.

Birkaç ay sonra ABD ye tekrar gideceğim için garanti olaylarında bir değişiklik var mı diye bakınca gördüm ki Apple TR tekrar GSM cihazlara garanti hizmeti vermeye başlamış.

Sadece gelecek olursam, US'de Apple Store'a gidip durumu anlatacak olursam bir güzellik yapıp GSM cihazla değişim yapma ihtimalleri nedir?

Fikirden ziyade bilgi tecrübe paylaşımı olursa sevinirim
P
11 yıl
İzmit-Boya Koruma
Merhaba;
Birkaç gün içinde sıfır aracıma boya koruma işlemi yaptırmak istiyorum. Piyasada çok sayıda seçenek var ve işçiliğin en az marka kadar önemli olduğu gerçeği ortada.
İzmit'te işçiliği iyi olan bir firma önerebilecek var mı?
P
16 yıl
Firefox 3.0b5 hazır (Türkçe)
Resmi duyurusu halen yapılmasa da ftp sunucusunda mevcut.


P
17 yıl
Laptop çıldırdı...
Öyle bir problem yaşamaktayım ki başlığı ne yapacağıma bile karar veremedim...

Benim problemim kısaca şu; bilgisayarda çalışmaktayken hangi programda olunursa olunsun bilgisayar sürekli olarak "CTRL+N" tuş kombinasyonu kullanılıyormuş gibi tepkiler veriyor.

Yani internet tarayıcılarında sürekli yeni pencereler açıyor, metin programlarında sürekli "kaydetmek ister misiniz" diyor vs...

Bu sorunu ilk önce antivirus, antispyware ler ile çözmeye çalıştım çözemedim; sonra format attım yine çözemedim; sonra laptopu servise yolladım sorun işletim sisteminden kaynaklanıyor yanıtını aldım; oysaki servistekiler de format atıp yollamışlardı ve problem devam ediyordu.

Sonuçta servis öyle düşünmese de sorunun donanımsal olduğu açık.. Bu sorunun çözümü hakkında fikri olan var mı acaba??

Bu arada makine "Packard Bell W3421 Notebook"
P
17 yıl
Sürekli yeni pencere açılıyor
Arkadaşlar Firefox'u çalıştırdığımda durmaksızın yeni pencereler açılıyor. Bu sorunla karşılaşınca aynı durumun i.e de de bulunduğunu gördüm. Kaspersky Antivirüs, Ad-Aware ve SpyBot programlarını hem normal modda hem de güvenli modda çalıştırdım ancak bir virus, spy bulamadım. Ancak bilgisayarı güvenli modda çalıştığımda bir sorun çıkmıyor

İnternet tarayıcılarının yanı sıra metin dosyalarını kullanırken de kendiliğinden "kaydetmek istermisiniz" uyarıları çıkıyor.

Bu sorun hakkında fikri olan var mı acaba?

Şimdiden teşekkürler...
P
17 yıl
Sürekli pencere açılıyor
Arkadaşlar Firefox'u çalıştırdığımda durmaksızın yeni pencereler açılıyor. Bu sorunla karşılaşınca aynı durumun i.e de de bulunduğunu gördüm. Kaspersky Antivirüs, Ad-Aware ve SpyBot programlarını hem normal modda hem de güvenli modda çalıştırdım ancak bir virus, spy bulamadım. Ancak bilgisayarı güvenli modda çalıştığımda bir sorun çıkmıyor

İnternet tarayıcılarının yanı sıra metin dosyalarını kullanırken de kendiliğinden "kaydetmek istermisiniz" uyarıları çıkıyor.

Bu sorun hakkında fikri olan var mı acaba?

Şimdiden teşekkürler...
P
17 yıl
flashget ve rapid premium
flashget ile rapid den premium hesap sayesinde download yapıyorum. ancak birden fazla dosyayı bir arada indirirken dosyalardan çoğu sürekli olarak %90 da duruyor ve davam etmiyor. download'ı tamamlamak için onlarca kez start a basmam gerekiyor. bu problemi iki ayrı bilgisayarda yaşadım. bu sorun için çözüm önesirisi olan var mı acaba?

şimdiden teşekkürler...
P
18 yıl
Mozilla Scrolling sorunu...
Touch pad ile scrolling özelliğini bilgisayardaki tüm uygulamalarda kullanmama rağmet, mozilla firefox ve thunderbird de kullanamamaktayım.. internette ve forumda aramama rağmen bilgiye ulaşamadım. yardımlarınızı bekliyorum

şimdiden teşekkürler...l
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.