Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
205
Cevap
33739
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI KH./ANKARA MAMAK (11. sayfa)
E
9 yıl
Er

Acemi de usta da burdayım beyler paslaşalım :)



A
9 yıl
Teğmen

Arkadaslar benim e devlet sonucunda sevk bitiÅŸ tarihi 5/11 gozukurken siluste teslim tarihi 04/11 gozukuyormus. Hangi tarihte teslim olmak daha dogru olur?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Er

361.KISA DÖNEM 2.GRUP

ACEMİ ; MEBS OKL.VE EĞT.MRK.K.LIĞI / ANKARA-MAMAK
USTA ; 5İNCİ KOR.105 İNCİ TOP.A.BKM.BL./ TEKİRDAĞ-ÇORLU


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
9 yıl
Teğmen

361. Dönem Kısa Dönem Er

Acemi : Mebs Okulu Mamak Ankara
Usta : 55. Mknz P.Tug. Loj. Des. Kom. Oto Tk. Kırklareli Merkez

Celp Dönemi : 2


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Yarbay

Askerlik biteli çok oldu , Acemiliği burda yapmıştım aradan epey zaman geçti hatta buraya düştüğümde bu konuya yazmıştım.

Biraz anılarımı anlatayım ;

1.Tabur 5.Bölükteydim.
Yatış yeridir rahatsınız :) onu baştan diyeyim..
Sabah kalkları biraz tuhaftı daha kuşlar ağaçlarda uyanmadı biz o karanlıkta sabah kalvaltısına gidiyorduk.Kış saatinden olabilir.
İlk defa ankara ve çevresine gidecekler dikkat etsin ankaranın ayazı adamın şeyini dondurur.Güneşli günde gölgede donabilirsiniz.Sıkı giyinin , havaya aldanmayın verdikleri parkasız dolaşmayın.
Bize ufak bir eğitim sağ sol dön selam tekmil gibi şeylerden başka bişiy öğretmediler.Gün içinde banklarda yatmaktan başka bişiy yapmıyorduk :)
Yemekleri çok kötüdür.Yemek yemeye marşla uygun adımda gidiyorsunuz aynı şekilde geliyorsunuz..Yemekler kötüydü 2-3 lokma bişiy yeseniz uygun adım gitgelde onuda harcıyorsunuz.
O yüzden sakın yemekhaneye gitmeyin zaten yenmiyor :) Ben ilk 1 hafta yemekhaneye gittim uygun adım marşla sonra baktım zaten yenmiyor dahada gitmedim.
Her 3 bölüğe(3 bina yanyana) bir kantin ve pastahane düşüyor.Pastahanelere merkez kantinden yiyecek bişiyler geliyor(Ekmek arası köfte , tavuk sote , ciger , tost , çorba , menemen vs ) Ben pastahanedekilerle acemiliği bitirdim.Arayı iyi tutarsanız oranın usta askerleriyle dışardan yemek alıp yiyebilirsiniz.
Kantinlerin sayım günleri geldiğinde 2-3 gün satış yapmıyorlar , önceden 2-3 paket sigara zulalayın.
İhtiyacınız olan şey size verilen kantinde yoksa 200 metre ilerde diğer bölüklerin kantinleri var.Her 200metrede bir kantin mevcut.Yine de aradığınızı bulamazsanız merkez kantine gideceksiniz.Fakat mebs okulu o kadar büyükkü merkez kantine gitmek için bi 3-4km yürümeniz lazım :)
Orda sizi verdikleri birlikte usta asker çavuşlar olacaktır siz acemisiniz diye sizi ezmeye kalkabilirler , onlara kendinizi ezdirmeyin onlarda sizin gibi asker hiçbir farkınız yok.
Marş söyle , ayak vur vs hepsi sizi gazlamak için gaza gelmeyin..
Uzun dönemler sakın olaki burdan sonra hep böyle kebab geçer askerliğim demeyin , Mamak mebs heryere asker göndermektedir.Beni ve bölüğümdeki 20 kişiyi Şırnak'a yollamıştı.

Herkese hayırlı teskereler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
8 yıl
Er

353 KD acemi usta ikisi de MEBS
ulaştırmaya düştü iseniz , çok farklı bir askerlik deneyiminiz olur. herkesin özendiği şeylerden siz sıkılırsınız.

en güzel yanı bırakın dayağı rütbelilerde küfür bile yoktu extrem durumlarda hakaret işitirdik.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.