Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
31
Cevap
1796
Tıklama
11
Öne Çıkarma
Cevap: Marketlerde AVM'lerde neden sürekli 'X-RAY' cihazlarından geçiyoruz??? (2. sayfa)
P
2 ay
Yarbay

Çanta vs konulan yere yunus balığı gibi yatmıyorsan xray'den geçmiyorsun.



M
2 ay
Yüzbaşı

Aynen öyle bir suç işlemeyi kafaya koymuş insanı durdurabilecek tek güç, önceden alınmış tedbirler olur. İstihbarat gibi, bireysel silahlanma gibi. O kapıdaki dedektörler personeller senin hayatını dolaylı olarak koruyor nasıl ? Aklında en ufak şüphe, korku bulunan adamı caydırmak için. Yoksa biri sana veya topluma zarar verecek olsa isterse çevrende 10 tane polis olsun onlar reaksiyon verene kadar seni yaralayabilir veya ateş edebilir. Ama bilse silahla yakalandığında hayatının kararacağını gün yüzü göremeyeceğini veyahut karşısında silaha erişimi kolay taktik atış eğitimleri almış, bu alanda reflekslerini sokak serserisine göre geliştirmiş biri olduğunu öyle kolay kolay artislik yapabilir mi ? O kurudan bozma yapı silah dediğini çekip kurup atana kadar, bakımlı silahı olan eğitimli biri seni elek eder elek.

Hayalet silah ıvır zıvır işleriyle kalabalığa saldırı bilmiyorum bana pek mantıklı gelmiyor, daha çok suikast benzeri saçma sapan işlerde 1 bilemedin 2 el atabilecek sonrasında silah dağılsa da umrunda olmayacak bir mantıkla yapılıyor diye biliyorum. Yoksa o basınca sıcaklığa plastik türevi şeylerin dayanması çok mantıklı gelmiyor.

Güvenlik görevlilerininde işi zor, günde 500 tane adamla muhattap oluyorsun, maaş olarak az para alıyorsun bi cazibesi yok eğitimi kısıtlı. Silahlı güvenlik olmanın zaten ayrı bir eğitimi ve süreci var. Akrabam hastanede güvenlik ziyaret saati bitti diye içeri almadığı kişi ve 8 yakını tarafından koskoca hastanede tehdit edilip, dövmeye kalkışılan bi ülkede üstüne üstlük biraz siyasi olayları var diye bütün hastane yönetiminin dahi güvenlikçisine özür dilettirdiği bir memlekette ne desek boş.

1 Değil 10 tane metal dedektörü olsun, halkın kalabalık olduğu yerde sivil + resmi polis ekipleri/otoları/noktaları olsun, güvenlik güçlerini kaliteli insanlardan bu işe gönül vermiş insanlardan oluştursunlar eğitimlerini aldırsınlar. Zira hayırdır ne yan baktın kavgasından kaynaklı milyon yerimden bıçaklanarak veya vurularak ölmektense x-ray cihazından geçmek daha az riskli olur herhalde.




Bu mesajda bahsedilenler: @_Zer0_
R
2 ay
Yüzbaşı

Aslında çok önemli bir soru?

Bir devletin vatandaşları, kamu kurumlarına il, ilçe, ülke sınırlarına girip çıkarken devlet tarafından aranabilir normal.

Ama özel bir kurumun hiç bir insanı bir yerden bir yere girerken araması "yasal" olamaz. Sırt çantanızda, el çantanızda, merhamiyetiniz yok.

Ülkede her yerde güvenlik kamerası, xray VS. Sanki avm değil askeri kışlaya giriyorsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
2 ay
Yarbay

memlekette keşke tek derdimiz o olsaydı da ,hemen çözüm bulsaydık.

Bir terör ülkesi olarak, sokaklar mafyacılık oynamak isteyen gençlerle doluyken
caydırıcı bir özellik taşıyor Xray'ler. bırak dursunki , yemek katında neden yan baktın diye bıçağı yeme böğrüne.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 ay
Binbaşı

Peki devlet bu mafya özentilerini nasil caydırıyor? 2 gune salıyor çoğu saldirgani, terörist de madem bir sey olmuyor diyor, 30 40 tane suç dosyasi ile etrafta cirit atıyor. Kim bunun sorumlusu? Az ceza veren mi, bahceli gibi bunları afla salan mi?
Bebek arabasi ile bomba dahil her sey sokulur, oyuncak bebek koyar, üstünü kapatir kim bilecek? Yapacak adam yolunu bulur, amatör suçluyu caydırır anca.
Her gün yeni trafik teröristi izliyoruz ya birileri ölüyor ya ağır yaralanıyor. Bu teröristler ne ceza alıyor?

Km başı polis kontrol koyana kadar, bu suçlulara cok agir ceza verip yeni yapacaklari çaydırmak cok daha iyi. Ama amac bu değil belli ki. Devlet istese kuş uçmaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @realgs
B
2 ay
Teğmen

Zamanında AVM'de çalışmış ve günlerce bunu düşünmüş biri olarak, burası Türkiye fazla bir şey beklemeyin. Tek istediğim insan gibi geberip gitmek. Diyojen'in Büyük İskender'e dediği gibi, devlet gölge yapmasın yeter.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
2 ay
Yüzbaşı

Otomatik silahla zevkine masum insanları taramamızı önlemek için diye düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 ay
Yarbay

Kalıp düşünmek hataya düşürür insanı. Avm nin girişinde 1 tane silahsız güvenlik var. Dediğin gibi 3 4 tane otomatik silahlı katliamcıyı durdubilirmi sence?

Kalıp değil analitik düşünmek gerekir. Bende mesleğe ilk girdiğimde subayları attığını vuran harika adamlar sanardım. Gerçeği görünce dünyam karardı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 22 Mayıs 2024; 0:59:52 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Jose_Gökhan
D
2 ay
Yarbay

ülkemizde xray salgını var , aynı tomografi cihazı salgını oldugu gibi. bu xray cihazlarının yaydıgı radyasyon o binada oturanları dahi etkileyecek seviyede oldugunu gösteren çlaışmalar var. tomografinin kansere sebep olugunu gösteren çalışmalar var. baz istasyonlarının ne kadar tehlikeli oldugunu gösteren birsürü çalışma var.

ülkemizde hepimizin kanser olmamız için yapılan büyük bir çalışma var.



J
2 ay
Yüzbaşı

Ben şakasına yazdım. Yoksa güvenliği atlatmak en kolay iş zaten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sinirli ve Süratli
S
2 ay
Yarbay

Ünlem falan koyaydın ya



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Jose_Gökhan
V
2 ay
Yarbay

Çok doğru. Bu cihazlar hiç masum değil. İnsan sağlığını tehdit eder boyuta geldi. AVM'ler zaten itici yerlerdi ve bu dedektör, xray, vs. den dolayı daha da itici hale geldiler ve insanlar bir bir kopmaya başladı. Artık sokak mağazaları ön planda. AVM'ler mide bulandırıcı yapay sosyalleşme alanları. Serinlemek için bile o cihazların yaydığı zararlı dalgaya maruz kalmamak lazım.

AVM furyası bitti bitecek. Kendi kendini bitirdi AVM'ler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
2 ay
Yarbay

XRay değil metal dedektörü o kapı kasası gibi olanı diyorsan. Önüne gelen yerde insan için Xray olmaz öyle yoksa çıplak halini dikizlerler.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.