Ama söylediğiniz diğer model ile performans olarak ciddi geride kalır tabii..
Macbook ile video düzenlemede sorun yaşayabilirsiniz. Profesyonel iş yapacaksanız sıkıntı olur. 15" macbook pro modellerine bakın ama fiyatları yüksek.
Söyledğiniz diğer işleri yapabilirsiniz. X code ile ilgili bilgim yok.
Kimse 8 yıl 5 yıl diye ömür biçemez ama windows tabanlı notebookların çok kısa süre sonra pil sorunu ekran sorunu çıkarttıklarını biliyoruz.
Macbook'un en büyük artısının 10 saate yakın pil ömrü olduğunu ve stabilite olduğunu düşünüyorum. sistem çökmez, bir program çalışırken hata vermez, sürekli güncelleme, format vs. gibi dertler ile uğraşmazsınız.
Beyaz kasayı temiz kullanırsanız uzun yıllar idare edebilirsiniz.
Video kursunda kaynak görüntüleri capturelamak için firewire kapısına ihtiyacınız olacak. macbook'larda bulunmadığını unutmayın. 13" macbook pro ve yukarısı tüm modellerde var.
Acaba MacBook'a verilen para değer mi?Gerçekten iyi mi?Yoksa tasarım harikası ekstra para külfetli mi?
Kullanım amacı;fotoğraf,video,örüntü düzenleme.Programlama(XCode kullanabilirim.).Office kullanmak.İnternette dolaşmak.
Düşündüğüm MacBook:MacBook 2GB 250GB C2Duo 2,4Ghz
Aynı paraya i7:Dell i7 720Qm 4GB 320GB