Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
2539
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Mac Pil Kalibrasyonu
E
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar takip ettiğim blogların birinde pil ömrünün uzun olması için ayda bir kalibre edilmesi gerektiğinden bahsedilmiş ve aşağıda yazacağım yöntem anlatılmış.

quote:

Pil Kalibrasyonu

Apple’ın da önerdiği şekilde pilimizi ayda bir kalibre ederek pil ömrünü önemli ölçüde arttırabiliriz. Peki bu kalibrasyon işlemi nedir ve nasıl yapılır?

Pil kalibrasyonu aslında hiç de zor olmayan, ancak unutulduğu için yapılmayan bir şeydir diyebiliriz. Elbette buna biraz da özen göstermek gerektiği için, üşengeçlik sebebiyle yapmamayı tercih edenler de yok değil. Ancak kalibrasyon sayesinde pilimizi uzun yıllar boyunca kullanılabilecek seviyede tutmak da yine kendi ellerimizde…



Pil kalibrasyonu için aşağıdaki adımları izleyebiliriz:

MacBook’umuzun pilini önce %100 dolu olana kadar (“MagSafe”in üzerindeki turuncu ışık yeşile dönene kadar) şarj ediyor, ve en az 2 saat bu şekilde şarjda kalmasını sağlıyoruz.
Şarj cihazını ayırıyoruz ve MacBook’umuzu pili bitene kadar kullanıyoruz. (Açık olan dosyalarımızı kaydetmeyi unutmadan…)
Kendi kendine uyku moduna geçen MacBook’umuzu birkaç saat daha rahatsız etmiyoruz ve uyumaya bırakıyoruz.
Yeniden şarj cihazımızı MacBook’umuza bağlıyoruz ve pilimizi tamamen şarj olana kadar da hiç ayırmıyoruz.
Böylece kolay bir şekilde MacBook’umuzun pilini kalibre edebiliyor ve pil ömrünün uzun kalmasını sağlayabiliyoruz.



Eğer MacBook’umuzun pil ömrüyle ilgili problemlerimiz varsa ya da olması gereken pil ömründen az olduğunu düşünüyorsak pilimizi kalibre ederek -kesin olmasa da- bir iyileşme sağlamak mümkün olabilir.

Apple’ın MacBook, MacBook Pro ve MacBook Air için tasarlamış olduğu pilleri, orjinal kapasitelerinin %80’ine düşmeden önce 1000 defa şarj edip kullanabiliyoruz. 2 senelik yoğun kullanımım sonucunda ben henüz 379 defa bu işlemi gerçekleştirebilmişim ve pilim hala %97 kapasite ile çalışıyor. Ne kadar mutlu ve memnun olduğumu paylaşmama gerek yok sanırım :)



http://www.sihirlielma.com/2011/01/04/macbookumuzun-pil-omrunu-uzatmak/



A
7 yıl
Yarbay

Hiç kimsenin ilgisini çekmemmiş sanırım.



B
6 yıl
Yüzbaşı

İşime yarayacak, eyvallah yazdığın için yeni kullanıcılar da öğrenmeli bunları.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.