geçen günü teyzemin oğluyla ortaçağ kılıç balta mızrak ve benzeri çeşitli silah eğitimine başlama konusunda tartıştık.amerikada ortaçağ kılıç eğitimleri veriliyor.gittiğimde başlayacam dedim.bana dedi ki sen 10-11 yaşında değilsin erken yaşta başlaman gerekiyor boşuna başlama dedi.bende ortaçağ kılıç eğitiminde en önemli şey yetenek ve tecrübedir erken yaşta başlamanın önemi yok dedim.bir şey diyemedi.beyler ortaçağ film ve dizilerde adamlar 20 yaşından sonra kılıç kullanmaya başlıyor dünyanın en iyi savaşçısı oluyor.gladyatör film ve dizilerinde adam 30 unda eline kılıç alıyor sonra arenanın tanrısı oluyor.gerçek hayattada böyleydi.özellikle osmanlıda kılıç eğitimine en erken 15-17 yaşlarında başlanılıyordu.benim bütün dediklerim doğru değil mi? ortaçağ kılıç ve ortaçağ silah eğitimlerinde normal sporların aksine erken yaşta başlamanın hiçbir önemi yoktur en önemli etken yetenek ve tecrübedir.doğru mu?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.