Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
210
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Linux bazlı Android işletim sistemlerini kuramıyorum.
G
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Notebookum olan Casper(model numarası çok uzun,detayları sadece anlatayım) sanırsam sadece windows 8 ve centos yüklenebilmesi üstüne kurulu bir anakarta sahip. Çünkü android işletim sistemini direk kurduğumda çalışmadı, hatta yanal işletim sistemi olarak kurmaya çalıştığımda windows boot menüsü gelmedi. Secure boot'u açıp kapadım değilen olmadı. AHCI-RAID-IDE değiştirdim herhangi bir şey değişmedi. Fakat linuxu silip windowsu kurduğumda normal olarak çalıştı. Bir süre W7 kullandıktan sonra Phoenix OS'u yanal OS gibi kurmak istediğimde normal windows'ta çöktü şu anda(farklı bir disk birimine kurmuştum phoenix os'u). Geri kurtarma noktasına getirdim hâlen mavi ekran veriyor. Nasıl bir şekilde windowsu veya phoenixi kurtarabilirim? Phoenix öncelikli durumda benim için. Çünkü bilgisayar zaten çağın gerisinde kalmış bir notebook(1.10ghz,ihd3000) ًٌ.
Edit:bunları yazarken windows geldi. Nasıl linux bazlı sistemi kuracağım? Öğlene kadar cevap gelmezse konu dışına açacağım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
5 yıl
Yüzbaşı

Daha önce Casper almıştım. Casper'ın anakartları tam olarak uyumlu değil. İşletim sistemi açıldıktan sonra komut satırında donuyordu.
CentOS'nin çalışmasının sebebi ise 3.x çekirdek kullanması.
Bilgisayarın aslında ne olduğuna yoğunlaş. Casper etiketi konan farklı bir markadır. Monster bilgisayarların aslında Clevo olması gibi.
Çözüm için daha sonra yabancı forumlarda arama yapabilirsin.

Bir de GRUB ekranına gelince e harfine basıp root=PAR... yazan satıra acpi_osi=Linux eklemeyi deneyebilirsin.



L
5 yıl
Binbaşı

Kurulumunuz efi ise /boot bölümü sıfırlanmış vs olabilir. Windowsun bootloaderini bir şekilde tekrar kurarsanız ve grubu güncellediğiniz taktirde sorun olmayacaktır



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ziyaret eden misafirler olursa nasıl yaptığımı anlatayım:
Çok profesyonel olmadığım için etrafı eşelesemde bir sonuç alamadım. En sonunda manuel olarak neogrub kullanarak manuel kurulum yaptım. İşe yaradı, ama tabi tek başına kuramamakta bir parça canımı sıktı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.