Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
18
Cevap
3052
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Linksys Media Hub (Network Media Storage) Almamanız İçin 10 Neden
M
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Büyük bir hevesle Cisco Linksys'in NMH410 ağ depolama cihazını satın aldım.
Çoklu ortam içeriği depolayıp, ağa bağlı cihazlara ya da internet üzerinden dış dünyaya "stream" etmek amacıyla kullanılabilecek bu ürün, kağıt üzerindeki mükemmel özelliklerine rağmen kullanım aşamasında bana saç baş yoldurtarak kendisini aldığıma pişman ettirdi beni.

< Resime gitmek için tıklayın >

İşte bu cihazı alıp kullanmamanız için yeterli olabilecek o nedenler (ben yandım, siz de yanmayın):

1- Cihaza en fazla iki tane sabit disk takılabiliyor. Bu da şu an için 4 TB'lık sabit depolama kapasitesiyle yetineceğiniz anlamına geliyor. Ama dikkat! Sabit diski cihaza yerleştirmek çocuk oyuncağı olsa da ikinci bir disk yerleştirdikten ya da mevcut diski değiştirdikten sonra cihazı açtığınızda, NMH410 yeni diskin içinin dolu olup olmadığına bakmaksızın, sizi uyarma zahmetine bile girmeden diski bir güzel biçimlendiriyor ve bunun önüne geçemiyorsunuz. Hatta bu işlem sırasında cihaz reseti bile kabul etmiyor. (Neyse ki ürünü almadan önce bu durumun bilincindeydim de 2 TB'lık sabit arşivimi harici diske yedekledim).

2- Ağ üzerinden dosya kopyalama hızı inanılmaz yavaş! NMH410, router özellikli modemime gigabit ethernet ile bağlı. Win7 yüklü dizüstü bilgisayarımı başka bir ethernet portuna bağlayıp bilgisayardan 8 GB'lık video dosyası aktarmaya çalıştığımda, tek bir dosyayı kopyalamak yarım saati geçiyor. Bu süre zarfında bilgisayarınız NMH410'u ağda kaybederse ki bu benim başıma geldi, kopyalama işleminiz yarım kalıyor ve her şeye yeniden başlamanız gerekiyor.

3- Cihazın web tabanlı kendi arayüzünde çeşitli sıkıntılar var; USB'den taktığınız harici diskin içeriğini görebiliyor, içindeki dosyaları kopyalayabiliyorsunuz ancak dosya gezgini kısmında kesme, silme, dosya adı değiştirme gibi işlemler yapmanıza izin yok! Kısacası harici disk üzerinde, dosya kopyalamak dışında hiç bir işlem gerçekleştiremiyorsunuz. Bunun yanında, "ağ üzerinden dosya transferi yavaş ama en azından USB disk takılabiliyormuş, kolayca dosya kopyalarım" diye de düşünmeyin sakın; cihazın kendi arayüzünden harici diskteki dosyaları kopyalama hızı da yerlerde sürünüyor. Az önce bahsettiğim 8 GB'lık dosyayı USB'den aktarmak 25 dakikadan fazla sürdü! Arayüz kısıtlamaları bununla da bitmiyor; kopyalama konusunda belli bir dosya boyutu sınırı olduğundan, iki üç yüksek boyutlu dosyayı aynı anda kopyalayamıyorsunuz. Yani üç tane 8 GB'lık HD film dosyasını birlikte kopyalamaya izin yok, illa tek tek uğraşacaksınız! Nedendir bilinmez, otomatik "USB Media Importer" özelliği de, yüksek boyutlu video dosyalarını içeri almıyor. "Olmadı, Windows'tan sürükle&bırak yaparım" diyorsanız da 2. maddeyi okumamışsınız demektir.

4- Bu cihaza bağlı olan disklere, internetten doğrudan dosya indirme yapılamıyor! Paylaşımdaki dizinleri ağ sürücüsü olarak bağladıktan sonra download programınızın bu konumlara dosya indirmesine sağlayabileceğinizi aklınızdan çıkarın. Bilgisayarınıza ya da harici diskinize indirdiğiniz dosyaları tek tek cihaza kopyalamaya mahkumsunuz. Bununda ne derece sıkıntılı bir iş olduğunu iyice idrak edebilmek için 2. ve 3. maddeleri tekrar okumaya davet ediyorum sizi!

5- NMH410'u FTP sunucusu olarak kullanıp içindeki paylaştırılmış klasörlere FTP'den erişilebilmesini sağlayabiliyorsunuz. Bunu yapmak çocuk oyuncağı! Kötü olan ise, dizinler üzerinde farklı yetkiler ve izinler ayarlayamamanız. Yani ağa bağlı cihazlarınız hangi paylaştırılmış klasörleri görüyorsa, FTP üzerinden de bunların tamamı görülebiliyor. Ayrıca, anonim ve kullanıcı adı ile parolasını kendinizin belirlediği kısıtlı bir kullanıcı dışında başka kullanıcılar eklemenize izin yok.

Sanırım, bu saydığım 5 madde cihazı neden kullanmamanız konusunda ikna edici olacaktır. Başlıkta "10 Neden" demiştim; geriye kalan 5 nedeni, ürünü satın alırsanız eminim kendiniz bulacaksınızdır.

Cisco'nun neden böyle bir cihaz ürettiğini anlamak mümkün değil; ürün inceleme sitelerinde de öyle bir övülmüş ki NMH410, sanırsınız hayatınızı kurtaracak çözüm karşınızda duruyor.

Fotoğraflarınızı, mp3 dosyalarınızı, video kamera ya da cep telefonu ile çektiğiniz düşük boyutlu videoları arşivleyip, yedekleyecek ve bunlara internet ya da ağ üzerinden erişeceksiniz; bu ürünü alın! Ama unutmayın ki NMH410'a vereceğiniz 600 TL ile daha yararlı işler yapabilirsiniz. Sonra bu yararlı işler, ürünü satın aldıktan sonra aklınıza gelir ve başınızı duvarlara vurursunuz... Uyarmadı demeyin!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoblaine -- 16 Nisan 2010; 15:07:01 >

M
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu arada Linksys Türkiye destek hattıyla görüştüm; bilgi aldığım kişi cihazın teknik verilerini kontrol etti ve USB'den veri aktarım hızının en fazla 18 Mbit olduğunu söyledi. Yani terorik olarak en yüksek 2.5 MB/sn aktarım hızına ulaşabiliyorsunuz. Şaka gibi!


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ürünü iade etmek için form doldurup, aldığım yere, yani NetSiparis.com'a gönderdim. Cihazı da bir güzel kutuladım, içindeki 2 TB'lık WD diskimi de çıkardım tabii.

Yalnız NMH410'un gazabına uğradım sanırım; kutusunun içindeyken bile yarar değil zarar görüyorum bu cihazdan. Sabit diski bilgisayara taktım, bir de ne göreyim: NMH410 diski Ext3 dosya sistemiyle bir güzel biçimlendirip Linux kurmuş içine. İşletim sistemi dosyalarını apaçık ortada ama diskin içine attığım, yedeği de olmayan 100 GB'ın üzerindeki video dosyalarını Ubuntu altında bile göremiyorum. Sanırım, bu dosyaları kendi oluşturduğu root kullanıcı hesabıyla ilişkilendirdiğinden farklı bir işletim sisteminde dosyalara erişmek mümkün değil.

Diski NMH410'a geri takamıyorum da... Çünkü biliyorum ki takar takmaz format atıp sil baştan Linux kuracak.

Çattık belaya.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoblaine -- 17 Nisan 2010; 0:51:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yarbay

linksys'in bugüne kadar ürettiği hiçbir modelden memnun kalmama gibi bir olay yaşamadım, hatta şu an kullandığım modemde hat kalitesini gösterme özelliği yok ama yine de kaliteli olduğu için çok memnunum, şu an İzmirdeyim İstanbulda da daha eski bir modeli 7/24 açık olsa da taş gibi çalışıyor

demek kısmet sanaymış
ülkemizde alıp da internet ortamında incelemesini yapan bir tek sen varsın şu anda yanılmıyorsam, inşallah ürünü geri kabul ederler de paranı geri alırsın
aletin tanıtım sayfasında kopyalama hızının ve söylediğin özellikleri belirtmemesi zaten insanın içine kurt düşürüyor


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
14 yıl
Yarbay

böyle bir alet alıpta isteklerini karşılayamaması çok kötü ve kopyalama hızı gerçekten berbatmış birde gigabit kart varmışş !!!..

inşallah para iadesi alırsın



M
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: achfighter

linksys'in bugüne kadar ürettiği hiçbir modelden memnun kalmama gibi bir olay yaşamadım, hatta şu an kullandığım modemde hat kalitesini gösterme özelliği yok ama yine de kaliteli olduğu için çok memnunum, şu an İzmirdeyim İstanbulda da daha eski bir modeli 7/24 açık olsa da taş gibi çalışıyor

demek kısmet sanaymış
ülkemizde alıp da internet ortamında incelemesini yapan bir tek sen varsın şu anda yanılmıyorsam, inşallah ürünü geri kabul ederler de paranı geri alırsın
aletin tanıtım sayfasında kopyalama hızının ve söylediğin özellikleri belirtmemesi zaten insanın içine kurt düşürüyor


Sanırım Linksys, bu media merkezlerini, sadece fotoğraf ve mp3 depolayanlar için hazırlamış. Açıkçası yabancı sitelerde okuduğum incelemeler, cihazın muadillerine göre daha hızlı ve performanslı olduğunu ortaya koyuyor. Ancak ben bir HD filmi kopyalamak için yarım saatten fazla bekleyemem! İçindeki diski çıkarıp tekrar taktığımda hemen biçimlendirmesi de ayrı bir komiklik! Arkadaş, belki ben diski çıkarıp Linux kurulu bilgisayarıma bağlayıp içine dosya kopyalayacağım?! Öyle bir imkan da yok çünkü içine yüklenen dosyaları kendi kullanıcı hesabıyla şifreliyor, disk cihaza bağlı olmadığı ve diğer sistemlerden, ağ paylaşımları altından cihaza bağlanmadığınız sürece dosyaları görmenizin bir yolu yok.

Ayrı bir komiklik de USB'den bağlanan harici disklerin içeriğini arayüzünde göstermemesi. USB diskteki çoklu ortam içeriği oynatmak için illa "USB import" komutunu çalıştırıp içindeki sabit diske aktaracaksınız. Yüksek boyutlu videoları import edemediğini düşünecek olursanız bu özelliğin ne kadar yararlı(!) olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.

Sözün özü saçmasapan bir ürün. Aile albümünüze, müzik listelerinize falan sürekli internetten erişmek istemiyorsanız, uzak durun!


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu arada Linksys Türkiye destek hattı da sanırım yeteri kadar uzman personellerden oluşmuyor ya da bana bilgisiz bir arkadaş denk geldi.

Cihazın USB diskten kopyalama hızının 15-18 Mbit olduğunu söyledi, ben de "yani en fazla 2.5 MB civarı bir hıza ulaşabilirim, değil mi?" diye onaylatmak istedim. Arkadaş, "Mbit" ile "MB" farkını bilmiyor olacak ki (ağ çözümleri üreten bir şirketin destek hattında çalışıp da bunu bilmemek garip olsa da) ısrarla, "hayır efendim, '18 MBit' ile kopyalayabilirsiniz" diye yineledi. Bir de üzerine beni 5 dakika bekletip hesap yaparak 8 GB'lık bir dosyayı kaç dakikada kopyalayabileceğimi hesaplamaya çalıştı (tabii 1 Byte'ın 8 Bit olduğunu gözardı ederek). Ben kendisini bit, byte farkını açıklamaya çalıştığımda da sessiz kaldı ki bundan anlamadığını çıkardım ben. Elemanın ben konuştuktan sonra uzun aralıklarla sessizce beklemesi de ilginçti tabii.

Bir de şöyle bir ihtimal var: Arkadaş aslında 18 Mbit derken, 18 MB'ı kastetmiş ve cihazın özellik listesindeki bu bilgiyi "bit" olarak okumuş olabilir. Yine de bu ihtimal içime su serpmiyor; 4, 8 ve 10 GB'ın üzerindeki video dosyalarını (toplamda 100 GB'ın üzerinde) tek tek kopyaladım, dakika hesabı ile 60 saniyede en fazla 200 MB kopyalandığını gördüm ki bu kesinlikle üst sınır oluyor. Bu da saniyede 3.3 MB falan yapıyor (USB disk, 7200 rpm ve 32 MB önbellekli sağlam bir cihaz, Windows altında 40 MB/sn ortalaması var).

Sözün özü, sağlıklı bir destek hizmeti de alamadık Linksys'ten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
14 yıl
Binbaşı

butür chazları alırken dikkat edin

kopyalama işlemlerinde işlemcinin gücü windows altında %1-2 olsa bile bu cihazlarda kulalnılan işlemcilerin gücü zaten çok düşük olduğu için işlemciler asıl performans düşürücü olan parçalar oluyor.

Siz siz olun bu türden netwrk aletlerini alırken işlemcisini kontrol edin.

ARM türü işlemciler yerine X86 sınıfı Atom vs. işlemcili bir zımbırtı alın ki şimdi bu türden aletler çıkmaya başladı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Yarbay

en güzeli aslında freenas ile kendi nasını yapmak.
maliyet mi? 310 tl + ram + ufak usb bellek (freenas boot için) + 2 harddisk.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

en güzeli aslında freenas ile kendi nasını yapmak.
maliyet mi? 310 tl + ram + ufak usb bellek (freenas boot için) + 2 harddisk.


kendi cihazını yapmak iyi fikir ama küçük boyutlu ürün yapmak biraz zor olmasa birde


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Yarbay

Mini ITX kasalar yeterince ufak sayılır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
14 yıl
Yarbay

FreeNAS demek için girmiştim, demişler.
Şu an piyasada "adam gibi" çalışan neredeyse hiç NAS cihazı yok. Custom firmware atılabilen, community'i olan bir cihaz buluyorsunuz; onun da donanımsal kısıtlamaları / sıkıntıları oluyor. Ben bilgisayar arızalanabiliyor, ayrıca fazla elektrik sarfediyor ve hantal diye düşünerek NAS arama gafletine düştüm. Direkten döndüm diyebilirim, bir ton para verip sorun sahibi olmaktansa; kıyıda köşede kalmış Pentium 2 ve üzeri bir bilgisayara FreeNAS atıp, en azından x86 platformunda FreeBSD çalıştırmak yeğdir. (tek bir nokta var; FreeNAS'ı kuracağınız disk ayrı olmalı; bunun için de teknolojisi geçmiş 128MB CF kartları kullanılıyor. 0 TL masrafla bu yazın FreeNAS'ıma kavuşacağım umarım :) )

Sizin cihaz "bu alemde" bayağı iyi sayılan bir cihaz. Bu cihazda bu sorunlar varsa, demek ki kötülerinde neler var. Belki custom FW kasan arkadaşlar vardır, kullanılabilir bir hale gelebiliyordur.

Umarım verilerinizi kurtarır; paranızı da geri alabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 24 Nisan 2010; 4:18:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ben de FreeNAS konusunu araştırmaya başladım şu sıralar. :)

quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

FreeNAS demek için girmiştim, demişler.
Şu an piyasada "adam gibi" çalışan neredeyse hiç NAS cihazı yok. Custom firmware atılabilen, community'i olan bir cihaz buluyorsunuz; onun da donanımsal kısıtlamaları / sıkıntıları oluyor. Ben bilgisayar arızalanabiliyor, ayrıca fazla elektrik sarfediyor ve hantal diye düşünerek NAS arama gafletine düştüm. Direkten döndüm diyebilirim, bir ton para verip sorun sahibi olmaktansa; kıyıda köşede kalmış Pentium 2 ve üzeri bir bilgisayara FreeNAS atıp, en azından x86 platformunda FreeBSD çalıştırmak yeğdir. (tek bir nokta var; FreeNAS'ı kuracağınız disk ayrı olmalı; bunun için de teknolojisi geçmiş 128MB CF kartları kullanılıyor. 0 TL masrafla bu yazın FreeNAS'ıma kavuşacağım umarım :) )

Sizin cihaz "bu alemde" bayağı iyi sayılan bir cihaz. Bu cihazda bu sorunlar varsa, demek ki kötülerinde neler var. Belki custom FW kasan arkadaşlar vardır, kullanılabilir bir hale gelebiliyordur.

Umarım verilerinizi kurtarır; paranızı da geri alabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Şu linkteki sistemi önerir misiniz:

http://forum.donanimhaber.com/m_39336276/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Gerçi film izleme işini daha çok WD TV Live'a bırakmak istiyorum ama bu özellikler 1080p HD filmi takılmadan oynatır mı acaba yoksa ekran kartı takviyesi mi gerekiyor, yine de merak ediyorum.

Bir de böyle bir sistemi FreeNAS değil de Windows 7 kurarak kullanmak daha avantajlı olmaz mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Yarbay

Bu paralara Dark Mini Stor + Intel D510mo lu bir mini NAS toplanabilir. Bir ara böyle birşey kuracağım kendime :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
14 yıl
Yüzbaşı

+ Kendi hdd ne kopyadiginiz divx filmlerin altyazisini gostermiyor. normal agdan girdiginizde pc den calistirisaniz gorup okuyor. ancak kendi icinde tanimladigi resim muzik video klaorleri icinden okuma yapamiyor. sanki o klasorun icine giren srt benzeri altyaiz dosyaalrini exe dosyasi gibi aligiliyor. cok ilginc. popcorn a110 kullanirken ne diye aldim ben bun diye kendi kendime soruyorum.???


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Aslında bende altyazıları gösterdi.
Medya oynatıcı olarak, web arayüzünün çalıştığı sistemde ilgili dosya uzantısı hangi uygulamayla ilişkiliyse o uygulamanın eklentisini kullanıyor. Örneğin AVI dosyalarını WMP, MOV dosyalarını QuickTime tarayıcı eklentisi ile görüntülüyor.
Altyazının gömülü olduğu MKV dosyalarında ve DivX formatındaki AVI dosyalarında, denediğim kadarıyla altyazı sorunuyla karşılaşmadım. Tabii MKV uzantısını tanımadığı için MKV dosyalarının uzantısını WMV yaparak denemiştim. Kullandığı eklentilerle doğru orantılı olarak video oynatma performansı fena değil.

Bu arada bu cihazı kullanan başkaları da varmış demek ki. Siz de, yukarıda yazdıklarıma katılıyorsunuz anladığım kadarıyla. Kısaca kullanım deneyiminizden bahseder misiniz biraz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yarbay

mrb
bu tur nas cıhazların bırcogunu test ettim.
bunlardan en ıyısı buffalo linkstation urunlerıdır derim
mesela ;
http://www.buffalotech.com/products/network-storage/home-and-small-office/linkstation-pro-ls-xhl/
bu cıhazı hdd sız olarak 100$ cıvarında ebay'dan getırtmek mumkun ;
http://cgi.ebay.com/NAS-Buffalo-LinkStation-Pro-LS-XHL-Mint-Cond-/200490114582?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eae245e16
yukarıdakı cıhazdan kullanıyorum.
kendı frımwaresı de ıyı fakat debıan yukleyerek kullanmayı tercıh ettım.
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ja&tl=en&u=http://tyche.pu-toyama.ac.jp/~a-urasim/lsxhl/install-from-pc.html&rurl=translate.google.com&twu=1
eger gıgabıt ethernetınız varsa bu cıhaz sızın ıcın en ıyısıdır derım .
buradakı ıncelemeden de anlasılabılır ;
http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas-reviews/30760-the-linkstation-gets-its-mojo-back-buffalo-linkstation-pro-xhl-reviewed?start=3


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
9 yıl
Çavuş

Arkadaslar hala NMH410 u kullanan var mi içinizde?
Cildirmak üzereyim...
Power led sürekli yanip sonuyor ve cihaz bi turlu aktif olmuyor...
HDD algilamiyor gibi bi kac yorum okudum internette ve bunun üzerine HDD leri bilgisayarima baglayip formatladım... Iki tane 1TB lik HDD var içinde. Ikısi ayni adna yada tek tek tum varyasyonlari denedim ama bi turlu düzelmedi.
Basina bu tur bi olay gelipte çözebilen varmidir acaba...
Simdiden teşekkürler..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.