Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 1 mobil kullanıcı
6489
Cevap
362486
Tıklama
73
Öne Çıkarma
Cevap: LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (7. sayfa)
G
3 yıl
Binbaşı

@gurnur @mcgoktug

Teşekkürler arkadaşlar, bir 10 dakikalığına Türkiye'de olduğumu unutturdunuz.
Muhteşemsiniz ❤️


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gurnur , @mcgoktug
T
3 yıl
Yarbay

S
3 yıl
Yarbay

Bir tane usb takın TV ye. Kumandadaki mavi tuşa spam şeklinde basın 10-15 kez

usb yi söküp pc den girin LG_TV dosyası kullanım ömrü dakika olarak yazar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alpercck
S
3 yıl
Yarbay

Bayadır foto paylaşımı yapan olmamış. Forza 5 den atayım. Sizden de bekliyorum üşenmeyin

Ayarlarım > 100-96-49 HGIG Warm 30 ISO 230 çekim, exposure 25

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

Ben de teşekkür ederim; faydalı olabildi isem ne mutlu bana... Öyleyse hemen yazıdaki anlatım bozukluğu, noktalama ve imla hatalarımı düzeltiyorum; bu konuda çok titizimdir .
Yalnız koyduğunuz link mobilde sayfanın ilk yazısına yönlendiriyor. DH Mobil Uygulaması'ndan mıdır nedir benim de başıma geldi; birkaç defa ısrarla düzelttiğimde anca doğru şekilde çalışıyor, direkt ilgili mesaja gönderiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @StreamRolleR
T
3 yıl
Yarbay

200h: TV alındıktan sonra ilk 200 saatlik süresi...
Rodaj: Bu 200 saatlik kullanım süresinde piksellerin kendine gelmesi için default ayarlarda kullanılması gerekir (özellikle OLED parlaklığı)...
Piksel refresh: İki türlüdür. Soft refresh her TV kapatılışında söz konusudur. Yanlış hatırlamıyorsam her 4 saat izlemeden sonraki kapatılışta 5-10dk içinde gerçekleşir. Kapattıktan sonra TV'ye kulak verdiğinizde bunun gerçekleştiğini hissedecek şekilde sesler duyarsınız. Diğeri ise 2 bin saatlik izlemeden sonra devreye girer ve 1 saat sürer. Tüm piksellere tek tek müdahele söz konusudur. Default olarak otomatik ayarlıdır, manuel olarak da çalıştırılabilir. Bu 1 saatlik süre kesintiye uğrarsa tamamlanmamış kabul eder, baştan alır. İşlemin başlangıcında ve işlem bittiğinde TV size bildiririm gönderir.
Bu iki piksel bakımı sebebi ile OLED TV'lerin fişten çıkarılmaması önemlidir. Servis tarafından kurulumda söylenir, servis fişine yazılır ve size de imzalatılır. Herhangi bir ekran yapışması (yanma) söz konusu olduğunda servis menüsünden kumandadan kapatma, fişten çekme log'larına bakılır; kullanıcı hatası var mı yok mu kontrol edilir. Fişten çıkarmak söz konusu olduğunda kapatmadan hemen sonra çıkarılmayıp 15 dk (soft refresh'in tamamlanmasını) bekleyip öyle çıkarmak gerekmektedir.

Konuda uzman değerli arkadaşlarım yazdıklarımda eksik veya yanlış bilgi varsa lütfen uyarınız, düzelteyim...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 11 Haziran 2022; 11:40:23 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @gyusufg
S
3 yıl
Yarbay

Disney plus mükemmel olmuş

7.7GB / H

Kilitli olmayan aspect ratio. LG OLED lerde 4 way zoom ile kafalari patates gibi büyütmeden ekranı “fill” etme

edit: biraz kafalar patates oldu ama orta yol bulunuyor

Dolby Atmos compressed değil, SN11RG den volume 15-16 yapinca baya iyi surround verdi. Netflix çöptü mesela

Program akıcı ve kullanışlı





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 14 Haziran 2022; 13:58:10 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Yarbay

Hocam hiç düşünmeden LG OLED 55C2 alın


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Saint Ralph
S
3 yıl
Yarbay

Servis geldiği zaman 2 tane kör cahil 18-19 yaşında genç arkadaş oluyor genelde. ( üç büyük şehrin kalabalık ilçesinde oturmuyorsanız )

Genelde bu arkadaşlarda komik komik laflar eder. Servis kendi gözü ile görmediği sorunu sorun saymıyor. Bu yüzden kendi kendine kapanma + app den atma + vs durumları video kanıt çekmek lazım. Öbür türlü abi alıp götürelim arkadaşlar baksın derler ve hata bulamadık derlerse kendi tv nizin cacık kargo paketi + zedelenmiş gelme ihtimali var.

TL DR : Basit şeyler için servis çağırmayın, elinizde hard proof yoksa hocam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 15 Ağustos 2022; 0:19:12 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @elvis35
S
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Peki hocam. 😊



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün itibarı ile servis tarafından geri dönüş sağlandı. Verilen bilgiye göre şuanda ellerinde panel yok ve panel gelinceye kadar da beklemek durumundayız. Buradan da bizlere söylenen "eğer ellerinde panel yoksa ürünün bir üst modeli ile değişimi sağlanır, kullanıcı mağdur edilmez" sözünün bir anlamı olmadığını, acı bir şekilde tecrübe etmiş bulunuyoruz. Yetkili servisteki arkadaşlar da belirtmesine karşın, LG merkez tarafından "kesinlikle cihaz değişimi yapılmayacaktır" yanıtının verildiğini de üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Ne yazık ki ben 77CX ürünümü, 65CX ürünümün 2. ayında meydana gelen panel hatası nedeniyle, bana 77 serisinde kullanılan panelin daha üst segmentte olduğunun söylenmesi nedeniyle tercih etmiştim. Ancak görülen o ki segment olarak herhangi bir farkları bulunmuyor. Dahası garantimin bitmesine sadece 3 ay kaldı ve panel değişimi sonrasında böyle bir hata meydana gelirse, bu sefer cebimden ücret ödeyerek bu değişimi yaptırmak zorunda kalacağım. Servisin onca yardımına ve özverisine karşın, bu sefer doğrudan merkez tarafından bu anlayışla karşılanıyor olmak gerçekten 70-80.000TL ödeyerek satın aldığımız ürünlerin karşılığında görmek istediğimiz bir tablo değil.

Bu paylaşımlarımda, LG Oled tercih etmiş arkadaşların olası bir problemle karşılaşmaları halinde karşı karşıya kalacakları tutum ve sonucu gözler önüne sermek istedim. Panelin ne kadar sürede temin edildiği ve sürecin sonucu ile ilgili son bir güncelleme daha yapacağım. Sormak istediğiniz herhangi bir konu olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

İyi forumlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 29 Eylül 2022; 20:38:52 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Geçmiş olsun hocam, bu arada bir dipnot belirtmekte fayda var ''Yargıtay Ankara 13 üncü Hukuk Dairesinin 2013/1750 sayılı EMSAL nitelikli kararında da belirtildiği üzere BİR PİXEL DAHİ olsa bu bir ayıp kabul edilir. Firmaların yazdığı yan yana 3, ayrı ayrı 5, dağınık 7 gibi ifadelerin yasa ve yönetmelikler nezdinde hiçbir hükmü yoktur''. Tüm bunları içeren ayrı bir konu açacağım, ancak yeri gelmişken ve sizin de bilmeniz adına yazmak istedim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @azizbaris
G
3 yıl
Binbaşı

üreticilerin, servislerin ve satıcıların bu tek taraflı, kötü niyetli davranışları özellikle ülkemiz için çok norma, bizlerde buna çanak tutuyoruz.
zaten kolay para kazanma, sadece para kazanırken duyarlı olma özellikleri vardı, 2002 den sonra bu düşünce şekli kurala dönüştü. yaptığımız işin, ürettiğimiz ürünün kalitesiyle değildi kazandığımız para ile övünür olduk.
kanunlarında caydırıcılık mevzusunda yeterli olmaması, halkımızın yaşadığı sorunların üstüne gitmeme alışkanlığı ve yol yordam bilmeme durumları firmaları git gide daha da duyarsız şımarık hale getirdi.

yabancı firmalar, burada devran böyle dönüyor diye düşünmeye başladılar. dünyadaki en kolay alışkanlık olan kötüye alışmaya anında adapte oldular.
yurt dışında caddeye döndüğünde duran araçlar, burada yaya geçidinde üstünden geçmeye çalışmasının sebebi de bu. ülkedeki tek geçerli kanun, kanunsuzluk.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar yukarıda yazdığım G1 65 tvde çizik çıkma sorunu ile ilgili güncelleme oldu. 20 iş günü geçmişti. Bu sabah aradılar panel temini olmadığını ve G2 ile değişim yapılacağını bildirdiler. Bekleyen arkadaş varsa hiç sesini çıkarmayıp 20 iş gününü beklemesini öneririm. Ben 20. güne kadar haftada bir aradım sonra 3 gün boyunca her gün arayıp taciz ettim ve değişim dediler sonuç olarak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhank06 -- 11 Ekim 2022; 10:49:18 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: burhan21

Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Yarbay

Uluslararası büyük markaların ülkemiz temsilcileri maalesef markaların büyüklüğünü temsil edemiyorlar. Ben G. Kore LG merkezinin bu şekilde cevap verdiğine inanmıyorum. Hem verse ne olacak, beni o ilgilendirmiyor; ülkemizde hizmeti bana resmi olarak verecek olana bakarım. Kim müşterinin yanında ise ona bakarım. Örnek; soundbar sayfasını takip ederim. Yaklaşık bir ay önce Samsung'dan orta segment 2020 model 3.1.2 kanal HW-Q800A soundbar alan bir arkadaş arızalanınca servise gidiyor; servis ilgili modelin parçası yok diyerek yerine 2021 model üst segment 11.1.4 kanal HW-Q990B veriyor. Oysa eşdeğer orta segment 2021 model HW-Q800B soundbar verebilirdi. Arızalanan ürünün piyasa değeri 10k iken yerine verdiği ürün 20k. Marka fanatiği değilim ama bu tutumu AYAKTA ALKIŞLARIM ve HER YERDE DE ANLATIRIM... Samsung QD-OLED teknolojisi ile OLED piyasasına girmişken LG Türkiye'nin böyle hatalar yapma lüksü yok; ya da kendi bilir.
Yukarıda bahsettiğim soundbar mesajı:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153950339



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SAVIAR
S
3 yıl
Yarbay

hocam çok geçmiş olsun, 5 yıl kadar önce viewsonic mönitörümle yaşadığım problemler için konu açmıştım ve firma yetkilisi de garip mesajlar ile kendilerini iyice haksız çıkarmayı başarmışlardı. sonuç thh ile çözüldü servis prosedürleri ürünü satana kadar harika gözükse de bir sorun olunca bambaşka telden çalmaya başlıyorlar. sorununuz umarım kısa sürede çözüme kavuşur ama...

ha unutmadan forum da bir satıcı arkadaş vardı herkese yardımcı oluyordu sanırım, üst düzey birisiydi lg de galiba baya iddialı mesajları vardı çünkü paneller ve garanti konusunda kendisi ilgilenmedi mi sorunla iletişime geçmedi mi sizinle.


merak edenler için eski konum, yıllar geçmiş firma değişmiş ama sonuç yine aynı müşteri mağduriyeti.
https://forum.donanimhaber.com/viewsonic-xg2703-gs-pismanliktir--128818273




Bu mesajda bahsedilenler: @SAVIAR
F
3 yıl
Yarbay

Merhaba.Kanun tanimaz firmalar diyorsunuz ama su anki erk anayasa mahkemesinin kararlarini tanimiyor firmami taniyacak ,senin benim hakkimi koruyacak.Zengini seven bir yapi var su an ulkenin tepesinde,pardon sahis.

Umarim hakliliginizi yansitacak sekilde son bulur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @# Ace #
S
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce bu konuya veya farklı bir konuya, yaşadığı problemle ilgili mesaj atan ve işlerinin yürütülmesinde problem yaratabileceği söylenerek mesajlarının silinmesi istenen olduysa bana özelden ulaşabilirse çok sevinirim.

İyi forumlar,

Savaş



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

Aslında servis menüsünde çalışma saati, kısa uzun piksel düzeltme sayaç bilgileri mevcut. Bu menüye özel servis kumandası ile giriliyor. Kızılötesi özelliği olan akıllı telefonlar ile uygun kumanda programı kurarakda girilebiliyor (Dikkat: Servis menüsüne girip herhangi bir ayarı değiştirmek cihazı garanti dışı bırakır). Ben hanımın Samsung Note 4 telefonu ile girebiliyorum. Sizin vesileniz ile bi kontrol yapayım dedim:
< Resime gitmek için tıklayın >
UTT çalışma süresi oluyor 6754 saat açık kalmış.
OffRS/JB(C,T) piksel düzeltme. 1378 kere kısa piksel düzelme (4 saatte bir izlemeden sonra kapatıldığında yapılan) 3 kere de uzun piksel düzeltme (2000 saatte bir yapılan ve 1 saat süren) yapmış.
Bu arada TV'im 2 yıl 4 aylık. 1 yıl 8 aylıkken (4950 çalışma saatinde iken) kenarlarda çıkan ölü piksel sebebi ile garanti kapsamında paneli değişti. Değişti ama sayacı sıfırlamamış çok değerli yetkili servis elemanları...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 25 Ekim 2022; 18:45:17 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Beygirbey
G
3 yıl
Binbaşı

Uzun zamandır, DLNA sunucusu veya NAS sunucusu, Plex ile ilgili sorular soruluyor, çareler aranıyor.

elimde 5-6 tane SBC var (single board computer) bir çoğunu farklı farklı işlemlerde kullanıyorum, Android- AndroidTV, Ubuntu,Debian, Nas (OMV- Open Media Vault), Bulut (nextcloud)
Bu gün düşündüm, insanlar genel olarak Android box ları tanıyorlar ucuz bir android box'u nasıl bir basit DLNA sunucusu haline getirebiliriz diye. aslında cevap çok basitmiş, yıllardır kullandığım Kodi ve bu işlevini iyi bildiğim halde bazen basit cevapları zor yerlerde aramamızdan gözümden kaçmış.

1gb yada 100mb lık ethernet ve usb3 portu olan ucuz bir android box a Kodi kurulur, zaten mağazada var yada Kodi sitesinden android için stabil ve deneysel sürümler için apk'lar var.
Ayarlara girilir.
< Resime gitmek için tıklayın >

Ayarlardan, Hizmetler seçilir.

< Resime gitmek için tıklayın >
Hizmetlerden, UPnP/DLNA seçilir.
Resimdeki gibi UPnP desteği etkinleştirilir, kitaplığı paylaş etkinleştirilir vs. ilem tamam. :)
< Resime gitmek için tıklayın >
Bir kaç resimde, TV den ekleyeyim. DLNA nasıl görünüyor.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 4 Kasım 2022; 23:29:44 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.