Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
4823
Cevap
310990
Tıklama
31
Öne Çıkarma
Cevap: LG 2022 MODEL OLED TV'ler [A2/B2/CS/C2/G2/Z2] [ANA KONU] (218. sayfa)
T
2 yıl
Yarbay

Merhaba çok teşekkür ederim.rica etsem.gorsel olarak paylasabilirmisiniz. Ben beta sürüm.yuklemistim kanal sorunu için . Güncelleme almıyor TV versiyon. Numarasından dolayı LG ye göstermek istiyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @basarbulut
T
2 yıl
Yarbay

03.39.81 yüklü bende



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TurkeyStar
X
2 yıl
Yüzbaşı

Hocam kronik sorunlar nelerdir. Bende şuan TV alma aşamasındayım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @burhan21
Y
2 yıl
Yüzbaşı

3.30.68 duyruldu



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TurkeyStar
L
2 yıl
Yarbay

ben de sizin gibi mesafe konusunda çok gidip geldim ama 2.5 metre mesafededen 55"C2 kullanıyorum gözleriniz alışıyor :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @.Heisenberg.
B
2 yıl
Yüzbaşı

G2’de renk geçişlerinde ve parlak renklerde coil whine dedikleri ince tiz ses çıkarıyordu. 3 cihazda bu sorunu yaşayıp değiştirdim. Dördüncüde hepsinde var diye yeni güç ünitesi getirip parça değişimiyle sorun gitti. G1 ve G2’de de dikey çizgi çıktı 2 defa değişti. 2 tv kullanıyorum salon ve oturma odasında 65 ve 77 inç. Yabancı kaynaklarda kronik sorun olduğu yazıyor. Zaten yazmasa da 6 cihazda sorun olunca ben bile farkettim kronik olduğunu :)



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @xbr
A
2 yıl
Yarbay

Dostlar airplay özelliğini kullanan varmı? Video ve foto izlerken çok kasma oluyor sebebi nedir?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 yıl
Yarbay

sesli komut nasıl açılıyor hocam? bende alexa var ama ingilizce anlıyor o hanfendi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sdrmnk
S
2 yıl
Onbaşı

Sesli komut için kumandadaki mikrofon simgesinin olduğu tuşa uzun bakıp Türkçe olarak komut verebilirsiniz. Herhangi bir uygulama üzerinden yapmaya gerek yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BlackLead
B
2 yıl
Yarbay

Her şeyi diyebiliyor muyuz ya onu aç bunu aç vs vs ? Boşuna alexa'ya ingilizce dert anlatmaya çalışmışım ben . eve gidince deneyeyim


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sdrmnk
G
2 yıl
Yarbay

Bende bulmuyor. 3.30.67 güncel diyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @YAKUT
S
2 yıl
Onbaşı

LG'nin kendi işletim sisteminde sesli asistanı var. Gayet başarılı. Siri-google asistan mantığında çalışıyor. Hava kaç derece, Saat kaç, Şu uygulamayı aç, şu kanalı aç gibi benzeri komutlarla kullanabilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @BlackLead
C
2 yıl
Yarbay

@burhan21

Evet tam ekran parlaklıkta, özellikle %100 window'da hala kısıtlama var. Organik materyal, güç tüketimi ve sıcaklık sorun yaratıyor. G3'te MLA, heatsink ve WBE panel olmasına rağmen 200 nit seviyesine iniyor. Birkaç yıl sonraki Blue PHOLED veya MicroLED'lere kadar, ekranı kaplayan göz alıcı parlaklık beklememek lazım.

Ancak bu sefer %25, 50 ve 75'te önemli gelişme olmuş. Mesela G2, %25 window'dan itibaren C2 ve G1'le eşitleniyordu. G3 o noktada da ilerleme sağlamış. %50 window'da G2 ~270 nit, G3 ~470 nit. Artış oranı %70-80.

Aynı şekilde, Rtings testlerindeki 3 adet "real scene"de önemli gelişme bekleyebiliriz. G3, G2'nin getirisinden daha fazlasını G2'ye karşı sunabilir. Özellikle ilk ve üçüncü sahnede ciddi artış olursa, birçok aydınlık sahneyi, genel anlamda yüksek parlaklığa çıkaracak demektir. (Tabi içeriğin hangi nit değerine master edildiği falan da önemli.)

Bir yanda, G3'le gelen Dinamik Renk Güçlendirici ayarının oyun modunda kapanması gibi detaylar da var. Muhtemelen FW ile değişecek ama düzelmezse oyun oynayanlar için can sıkıcı olur.

* Avsforum'da, PC'de uygulamayla o ayarı aktive etme yolundan bahsetmişler. Ama LG yine de getirmeyebilir. Renk gelişmesini, paneli değiştirmeden ek bir katmanla yapmanın bu tür yan etkileri oluyor. G3, QD-OLED'e nazaran, görüntü işlemcisine daha bağımlı olabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 8 Mayıs 2023; 20:16:25 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @burhan21
Y
2 yıl
Yüzbaşı

Yaklaşık 6 aydır hem monitör hem TV olarak Samsung M7 43'' kullanıyordum. Dışarıdan takılan uydu alıcı ile görüntü bozulmaları ve kalite bakımından da artış istediğim için LG 42C2 modeline yöneliyorum. Stok ülkemizde yok ancak ikinci elde nispeten yeni, 3-5 aylık cihazlar var. Daha önce OLED hiç kullanmadım bu yüzden tavsiyeye ihtiyacım var. Bu tip bir ürünü ikinci elden alırken nelere dikkat etmek gerekir, özellikle OLED için şu kontrolü yap diyebileceğiniz hangi nokta vardır, yanık için nasıl kontrol yapabilirim vb. yardımcı olursanız sevinirim. Bir de ona bakma şuna bak diyebileceğiniz bir ürün var mıdır ? Mesela ürün bakarken Vatan'da 48C1 modelinin 20bine stoklarda olduğunu gördüm, bu ürünle 42C2 arasında hangisi tercih edilebilir acaba. Ürünü kullanım amacım, gündüzleri TV olarak kullanılacak, ben haftada 3 gün geceleri sunucu yedeklemeleri ve Unreal Engine üzerinde çalışıyorum, bunun haricinde AAA pc oyunları oynanacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YerliMakina -- 9 Mayıs 2023; 17:0:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Yüzbaşı

Evet çok sinir bozucu. İşin kötüsü çizgi olayı olduğunda sorun çıkmıyor ama ses olayına ‘abi olur böyle sesler deyip geçiştirmeye çalıştılar. Ki yukarıda var yazılarda, geçen sene birkaç kişiye de yutturmuşlar olsun deyip idare ediyorlar sesle. Benim aynı tvdem 2 tane olduğundan içeri götürüp bunda niye yok deyince işlem yaptılar ve çözüm de bulunamadı ben araştırıp güç ünitesini değiştirmelerini istedim öyle çözüldü. 70-80 bin lira tv’ye verip (şu an belki 100 bin lira) ‘idare etmemiz’ isteniyor :) idare edecek olssydım tüplü tv de alırdım. İnşallah yenisinde olmaz.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @xbr
.
2 yıl
Binbaşı

48 çok iyi oldu , 55 de olur ama 65 yok artık 😁



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @LuqueTr
M
2 yıl
Binbaşı

beta kanala nasıl geçiyoruz acaba ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TurkeyStar
Y
2 yıl
Yüzbaşı

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben bir TV cahiliyim ancak son 1 yıldır karşıma hep C2 övgüleri çıkıyor ve bu övgülerde genelde PC kullanıcıları için Oled yanığı konusunda LG'nin C2'de çok iyi iş çıkardığını okuyorum. Aynı şey C1 için de geçerli mi peki ?

Alırsam C1 20K bandında sıfır olacak. C2 tercih edersem 17-18K arasında ikinci el olacak. İkinci el olması durumunda donanımda neleri kontrol etmem gerekiyor ? Standart monitör ölü piksel testi vs. aynen geçerli mi bu cihazlarda.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Castle Bravo