Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 6 misafir, 3 mobil kullanıcı
72514
Cevap
1659574
Tıklama
61
Öne Çıkarma
Cevap: LG G2 ROM-MOD MAIN PAGE | LOLLIPOP-KITKAT-MIUI-CM11|ROOT/TWEAK/KERNEL/RECOVERY/DPI|G3ROM (545. sayfa)
A
11 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: petro24

Demek ki forumda optimus 4.2 kullanan yokmuş

Ben akşam kurdum bir sikinti yok
Dah önceki surumlerde ısınma ve sarj kötüydü
Saygılar
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anka4545 -- 2 Nisan 2014; 16:24:13 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
11 yıl
Yüzbaşı

Valla hocam betayıda yukledim ama numerik klavyeyi bulamadım. Ön yargılı davranmadım yukledim ama benim sahsi görüşüm touchpall bi kaç gömlek üstün gibi geldi bana. Herkezin kişisel zevkine saygılıyım çöp felan diyemiyecem. Bu mesajı da sWipkeyden yazdım ve resmen işkence gibi geldi.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Free WiLL , @McMannes
C
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ByCaRizMa

Arkadaşlar anlam veremiyorum bu swipkey fanatikligini TouchPal x de bir klavyede olması gereken herşey var. Ben swipkey de numeric tuş takımı göremedim. T9 kullanmaya alışık olanların vazgeçemeyeceği bir klavye. Swipkey de numeric tuş dizilimi göremedim. Artı TouchPal da bulut desteği de mevcut. Hiç biri babamızın malı değil swipkey i indirdim denedim artı bir özelliği göremedim. Eğer varsa söyleyin onu Kullanırım.


Swype'den bahsediyorsanız uzun zamandır kullanmıyorum ve hatırlamıyorum ama Swiftkey'den bahsediyorsanız nümerik klavyesi derken ya ne kastettiğinizi anlamadım yada kullanmamışsınız.
Neden satın aldığıma gelince. Diğer klavyelerin resimlerinde ok tuşlarını görmedim (her uygulamayı indirip yükleyerek varmı-yokmu diye araştırmadım tabi). Ok tuşları benim çok işime yarıyor.
Bir diğer husus, kelime tahmini çok iyi.
Flow özelliği, zaman içerisinde ismini değiştirmiş olsa da 3 senedir benim vazgeçilmezimdir. T9 bana göre bunun yanında hiçbir şey.
Klavyenin boyutlandırılması ve sağ yada sola yakın kullanılabilmesi bir başka artısı.
Cloud özelliği bunda da var. Ne işe yarar derseniz tam olarak anlamış değilim. Hesapta kelimelerinizi bulutta tutarak reset sonrası yada başka bir cihazda kullanırken de size sunabilmesi. Ama zaten öğrenme özelliği var. Buna ne gerek var anlamadım. Belki diğer klavyelerdeki kelime tahmini çok zayıf olduğundan bulut onlarda çok önemli olabilir.
Şimdilik aklımda bunlar var.


Edit: şu tablet yada mobil sürümlerde alıntıyı editleyememek çok kötü ya. İşin yoksa mesajdan sonra düzenleye girerek keseceğin yerleri ikinci bir iş olarak kes.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 2 Nisan 2014; 16:32:31 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Yilmazovic

Arkadaslar telefona kingston Micro duo 32 gb usb bellek aldım. Gerçekten güzel bir urun. Acaba çektiğim videoları fotoğrafları direk belleğe kaydetme imkanım var mı. Xdabeb's kamera yükledim. Ayarlar kısmında kaydetme yeri olarak sd card seçmeme rağmen her defasında telefon hafızasına kaydediyor.

Maalesef mümkün değil. Resim ve videolarınızı belli aralıklarla belleğinize taşıyabilirsiniz.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

B
11 yıl
Yüzbaşı

Evet hocam Swiftkey ben yanlış yazmışım. Numeric klavye dediğim bu. Ok tuşları derseniz 2 resimde görebilirsiniz


TouchPal klavyedengörüntüler.



< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @chatin_62
C
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: -SoloTurk-

Sağdece kamera olayını rom root olmayan telefona yükleyemiyoruz değilmi ?

Rom olmayan akıllı cihaz olmaz. Rom dediğimiz şey cihazın işletim sistemidir. Bu yoksa cihaz açılmaz zaten.
Temelde 2 çeşit rom vardır. Stock ve Custom.
Stok rom iki çeşittir. Birisi o telefona ait olan yani üretildiği ülkenin romu, diğeri aynı telefonun başka ülkeler yada gsm operatörleri için çıkartılanları.
Custom romlar da 2 çeşittir. Birincisi o telefonlar için çıkartılan romun üzerinde oynanarak elde edilen romlar ki genelde kopyala yapıştır türü, biraz bilgisayar bilgisi olan kişilerin basitçe yapabildiği, o uygulamayı çıkart, şu uygulamayı koy türünden olurlar. Bazı developerlar ise bu romlarda biraz daha derinlere inerek farklı cihazların uygulamalarını bu romlara entegre ederler, framework yada kütüphane dosyaları ile oynayarak görsel değişiklikler v.s. yaparlar. Bu çok daha fazla bilgi gerektirir.
Diğer türü ise açık kaynak kodlarıyla yapılan tabiri caizse işlemtim sistemini yeni baştan yazan (tabi her seferinde oturup yazdıklarını düşünmemek gerek), telefonun orjinal romundan sadece donanımla ilgili kodların alındığı romlardır. Cyanogen, MIUI gibi.
Burada Cyanogen en önemli Developer grubudur. Custom romların hemen hemen tamamı ya stok romu baz alır yada Cyanogen'i.

Root ise sistem dosyalarına müdahale etmek için olmazsa olmaz bir yetki olayıdır. Eğer sistem dosyalarıyla oynayacaksanız root olmadan olmaz. Kamera uygulaması da sistemin bir parçası olduğundan, üzerinde oynayacaksanız rootsuz yapamazsınız. Sadece alternatif olarak ayrı bir uygulama gibi yüklenen bir kamera uygulaması olursa bunun için roota gerek yoktur. İster eğer koydularsa Play'den ister apk olarak telefondan yükleyebilirsiniz.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
11 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: alanwake34

quote:

Orijinalden alıntı: nebula72

hard reset bende çözdü..

Hard reset çektikten sonra telefonda Recovery ve root kalırmı? Herhalde telefona sil baştan rom yüklemek gerekiyor.Telefonda aynı romun Yedeği var,Hard resetten sonra geri yükleme ihtimali varmı?

Hard reset, sistem dosyalarına dokunmaz. Bu nedenle Root ta, Recovery de, yaptığınız modlar da (kamera, ses, host veya build.prop dosyasındaki oynamalar v.s) hepsi kalır. Reset işlemi sadece data ve cache partisyonlarını uçurur. Bu da yüklediğiniz uygulamların, bunların ayarlarının, stok uygulamlara yaptığınız ayarların, rehberin, smslerin v.s yok olmasına neden olur.

Hocam..verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.



O
11 yıl
Yüzbaşı

Şu anda kitkat için en iyi rom hangisi arkadaşlar Cloudy v. 1.2 yüklü ama kamera kötü şarja çabuk bitiyor oyun oynamam facebook kullanmam Twitter kullanmam sadece whatsapp Chrome ile donanımhaber poweramp ile müzik ve radyo dinlerim, mp3konusunda vasat sesi var yok hifi yok bilmem ne lumia iphone yada HTC'nin gerisinde kulaklığım ie8,
Birde lumia1520 ile takas yapılırmı lgg2 32 GB sizce



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ByCaRizMa

Evet hocam Swiftkey ben yanlış yazmışım. Numeric klavye dediğim bu. Ok tuşları derseniz 2 resimde görebilirsiniz
TouchPal klavyedengörüntüler.

Bende oklar hemen klavyenin altında, ayrıca bir menüye girmeme gerek yok .
Numerik klavye de sol alt köşedeki 123 butonuna basınca çıkıyor. Ayrıca sol yada sağa alınabiliyor.

Belki ücretsiz sürümde koymamışlardır.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 2 Nisan 2014; 17:01:30 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

-
11 yıl
Yüzbaşı

Geniş çaplı bir bilgi için teşekkür ederim




Bu mesajda bahsedilenler: @chatin_62
C
11 yıl
Yarbay

Rica ederim. Çok daha fazlasını konularda bulabilirsiniz.
Can sıkıntısından ve kafayı biraz dağıtayım diye ancak bu kadar yazabildim.

@-SoloTurk- @alanwake34



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @alanwake34 , @-SoloTurk-
S
11 yıl
Binbaşı

Divan-ı Lügâtıt Android




Bu mesajda bahsedilenler: @chatin_62
A
11 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar sadece beta sürümünde numerik ve smile var.. Sürüm 4.5.0.43

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Yüzbaşı

Merhaba.

Clouyd pro v 1.2 de 2 temel sorunum var:

1- Arama ekranı çok geç geliyor.
2-Telefon 2 defa durduk yerde yeniden başladı. Açıldığında uyarı olarak : " com.google.process.gapps işlemi durduruldu " hatası verdi.

1.sorundan herkesin haberdar olduğunu biliyorum. acaba bir güncelleme ile bu çözülür mü?

2.sorunu benden başka alan var mı merak ettim. @Legend. @Led Zeppelin


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Legend. , @Led Zeppelin
L
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Azil48

Merhaba.

Clouyd pro v 1.2 de 2 temel sorunum var:

1- Arama ekranı çok geç geliyor.
2-Telefon 2 defa durduk yerde yeniden başladı. Açıldığında uyarı olarak : " com.google.process.gapps işlemi durduruldu " hatası verdi.

1.sorundan herkesin haberdar olduğunu biliyorum. acaba bir güncelleme ile bu çözülür mü?

2.sorunu benden başka alan var mı merak ettim. @Legend. @Led Zeppelin

1. Evet geç geliyor. Güncelleme ile çözülebilir.
2. SwiftKey kullanıyor isen ondan kaynaklanıyor açılırken veren hata. Önemli değil bas geç.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Belki hatırlayanlar vardır 50-60 sayfa önce telefonun arka LG yazısının L harfi düştüğü ile ilgili bir resim atmıştım. Bugün Şengüller/Küçükyalı Ana Merkez sevisine gittim. Şikayetimi dile getirdim. Normalde kozmatik durumlarda garantiden tamirat yapmazlar ama sağ olsun oradakiler çok yardımcı oldular ve Müşteri Memnuniyeti adı altında servis girdisi açıp arka kapağımı komple sıfırı ile değiştirdiler ve hemen verdiler 10Dk sürdü sürmedi.

Daha öncede abimin arka tuşları ile ilgili gitmiştim ve komple arka kapak ve arka tuş takımını değiştirmişlerdi. Şengüller/Küçükyalı Ana Servisi gerçekten çok yardımcı oluyorlar ve hemen işinizi hallediyorlar. Kendileri LG yetkişi servisi telefon nereden alınmış olursa olsun farketmez götürebilirsiniz.

İşin en enteresan kısmı telefonu bilgisayara bağlayıp LG den onay almamız gerekiyor dedi ben dedim eyvah telefon root lu rom lu falan kesin hata falan verecek. Sistem şak diye onay verdi telefona. Root Rom falan etkilemedi direk onayladı bilgisayar. Bu açıdanda gönlünüz ferah olabilir bi dereceye kadar.






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend. -- 2 Nisan 2014; 19:03:43 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Azil48

Merhaba.

Clouyd pro v 1.2 de 2 temel sorunum var:

1- Arama ekranı çok geç geliyor.
2-Telefon 2 defa durduk yerde yeniden başladı. Açıldığında uyarı olarak : " com.google.process.gapps işlemi durduruldu " hatası verdi.

1.sorundan herkesin haberdar olduğunu biliyorum. acaba bir güncelleme ile bu çözülür mü?

2.sorunu benden başka alan var mı merak ettim. @Legend. @Led Zeppelin

1. çözülür ama henüz çözülmedi
2. swiftkeyden olabilir varsa kaldırın


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
11 yıl
Yüzbaşı

evet swift key kullanıyorum. benimkinde açılırken vermiyor. dediğim gibi bir işlem yaparken telefon birden kapanıp yeniden başladı, telefon tekrar açıldığında bu hatayı verdi. dün gece mail gelmişti, direk tıkladım restart attı telefon ve telefon açıldığında bahsettiğim hatayı verdi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Legend.
L
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

quote:

Orijinalden alıntı: Azil48

Merhaba.

Clouyd pro v 1.2 de 2 temel sorunum var:

1- Arama ekranı çok geç geliyor.
2-Telefon 2 defa durduk yerde yeniden başladı. Açıldığında uyarı olarak : " com.google.process.gapps işlemi durduruldu " hatası verdi.

1.sorundan herkesin haberdar olduğunu biliyorum. acaba bir güncelleme ile bu çözülür mü?

2.sorunu benden başka alan var mı merak ettim. @Legend. @Led Zeppelin

1. çözülür ama henüz çözülmedi
2. swiftkeyden olabilir varsa kaldırın

Hayır Kaldırmana falan gerek yok önemli bir şey değil açılırken geliyor sadece bas geç.




Bu mesajda bahsedilenler: @Azil48
A
11 yıl
Yüzbaşı

swift key e alışmıştım.satın aldığım nadir uygulamalardandır kendisi. sorunsuz olan başka klavye var mı bu romda? orjinal klavye mi kullanılmalı sorun olmaması için?




Bu mesajda bahsedilenler: @Gökşen PASLI