L

Yarbay
22 Haziran 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
30 üye
Görüntülenme (?)
73 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
L
7 yıl
No more Xiaomi
L
9 yıl
Bu meyvenin ismi nedir?
Nedir bu arkadaşlar?
< Resime gitmek için tıklayın >
L
10 yıl
[ Xiaomi Mi3 \u0026 Piston Lite Kulaklık \u0026 Hızlı Şarj - İnceleme | Miui V6 ]




_________________________________________

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

1. Mi3 Teknik Özellikler

İşlemci : Snapdragon 800AB
Grafik : Adreno 330
Ram : 2GB
Ekran : 1920 X 1080 Full HD Retina
Pil : 3050 mAH
Kamera : Ön 2 Akra 13 MegaPixel
Mevcut Yazılım Sürümü : Android 4.4.4 Miui V6

_________________________________________

2. Mi3 Yazılım

Diğer android yazılımlarından çok kolay şekilde sıyrılan Miui, V6 sürümünde stabillik ve sadelik konusunda kullanıcısını memnun etmiştir. İçerisinde bulunan ince detaylar sayesinde ekstra bir modifikasyon gerektirmeden kullanabilen rom, her cuma günü kullanıcı istekleri doğrultusunda güncellenerek her türlü ihtiyaca cevap veriyor.

Mevcut romları veya yeni çıkacak Miui romlarını takip etmek için aşağıdaki linklere tıklamanız yeterlidir. Ayrıca eğer Xiaomi kullanıcısı iseniz her çarşamba günü yapılan oylama da sıradaki sürümde hangi özelliklerin olmasını istediğinizi belirtebilirsiniz.

http://en.miui.com/gid-1.html

_________________________________________

3. Mi3 Temin etmek

Öncelikle belirtelim ki Xiaomi resmi olarak TÜRKİYE de ürünlerini satmıyor. Ancak firmadan gelen haberler gösteriyor ki 2014 sene sonu veya 2015 senesi başı gibi ülkemizde de Xiaomi ürünlerini deneyerek, görerek alınabilecek.

Şuan için tek temin yolu yurt dışında satılan ülkelerden temin etmek. Ancak gümrük kuralları katı bir ülkede yaşadığımız için sadece '' Yolcu beraberinde gelen cihaz '' olarak getirebiliyorsunuz. Herhangi bir kargo şirketi ile ülkeye sokmaya kalkıştığınız taktir de Gümrüğe takılması %100 denilebilir.

Cihazı türkiye ye yanında getirmiş şahıslardan satın alıp ücreti vermeden önce mutlaka ürünün orjinal olup olmadığını kontrol ediniz. Ürünün İMEİ kodundan Xiaomi nin sitesinden orjnal olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Diğer bir kontrol şekili ise işlemci ye bakarak anlaşılıyor. Xaiomi firması Mi3 telefonuna 2 farklı işlemci kullanmayı uygun görmüş. 1 Tanesi Qualcomm Snapdragon 800 işlemcisi diğeri ise Nvidia Tegra 4. Bunların kontrolünü ise Android Marketten indireceğiniz CPUZ uygulaması ile sağlayabilirsiniz. Bu işlemciler dışında herhangi bir işlemci görüldüğü taktirde cihaz sahtedir. Örneğin MTK yazısı ve amblemi var ise %100 sahtedir almayınız.

_________________________________________

4. Benim cihaz | LG G2 vs Xiaomi Mi3

Daha öncesinden bir çok marka model telefon kullanmış biri olarak Xiaomi Mi3 e LG G2 den geçtim. LG 2 sınıfının en iyi telefonlardan olduğunu hala sürdürmekte. LG G2 nin kötü bir telefon olmasından veya memnun kalmamamdan dolayı Mi3 e geçmedim.

İlk önce 2 telefon arasındaki olan farklara bakacak olur isek kağır üstünde pek bir fark yok. Hemen hemen aynı. Ancak ele alındığı zaman 2 taradından birbirinden farklı özellikleri var.

Kasadan bahsedecek olur isek kesinlikle kasa konusunda LG daha başarılı. 5.2 inc ekranı o derece az alan bırakarak yerleştirmek büyük başarı. Xiaomi böyle bir şey tercih etmemiş ve kasa da şahsi fikrim olan gereksiz boş alanlar var. Ancak yeni Mi4 serisinde bu durum daha farklı. Gayet yerli yerinde Mi4.

Kamera konusunda LG G2 başından beridir başarısız. Yazılım ile çözmeye çalıştılar ancak olmadı. LG G2 de kamera berbat. Mi3 tarafında ise kamera LG e göre daha iyi.

Pil e gelecek olur isek. Aralarında sadece 50 mAH fark bulunmasına rağmen Mi3 ün pili çok iyi denilecek seviyede. G2 de su gibi akan pil Mi3 de tüketim ciddi oranda az.
Bunu yazılıma bağlıyorum ben. Çünkü aynı donanım ve 50 mAH fark bu tüketim farkına yetmez. MİUİ gerçekten çok başarılı bir yazılım.

Ben cihazımı Türkiyeden aldım. Satan şahıs çin den getirmiş ve kendi pasaportuna kayıt ettirmiş. 16 Gb ve Gri. Kutu ve aksesuarları tam. Mutlaka cihazı alırken bunlara dikkat edelim.




< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

1. Xiaomi Piston Lite Teknik Özellikler

Frekans Aralığı : 20-20000 HZ
Hassasiyet (dB) : 94db SPL
Materyal : Plastik - Silikon
Tip : Kulak içi
Kablo Uzunluğu : 110 CM
Kumanda : Ses Kısma ve Açma - Müzik durdurma ve sıradaki şarkıya geçme
Diğer Özellikleri : Gürültü Engelleme ve Mikrofon

_________________________________________

2. Xiaomi Piston Lite Temin etmek | Fiyat

İnternet orjinal ürünlerden çok sahte ürünlerde dolu bir derya. O yüzden neyi nereden aldığımıza çok dikkat etmemiz gerekmekte. Genelde bu tip ürünler türkiye de sahtesi çok olan ürünler. Zaten resmi olarak da bulunmadığı için işiniz şansa kalıyor. İşimizi şansa bırakmamak için ve 14 $ dolarlık ürüne 50 60 TL gibi ücretler ödememek için bu tip ürünlerimizi yurt dışı satış sitelerinden temin ediyoruz.

Öncelikle orada da dikket etmemiz gereken şeyler var. Öncelikle satıcının satış adedi ve bu doğrultuda aldığı geri bildirimler. Ayrıca siteninde kullanıcıya verdiği madalyalar.

Ben Xiaomi Piston Lite ı AliExpress.com dan aldım. Araştırmalarımın doğrultusunda bir kullanıcı buldum. Kullanıcı güvenirirlik olarak aradığım kriterlere ve yukarıda saydığım özelliklere uyuyordu ve ürünü aldım.

Ürünün fiyatı 14.24 $ Dolar. Yani kuru 2.20 den alır isek ortalama 31 TL yapıyor.

3. Nasıl geliyor | Kutu açılımı

Ürün çinden gelmekte. Kargo ücreti ödemiyorsunuz ve 10 ile 15 gün arasında geliyor. Bana 12 Gün de geldi.
İçerisi baloncuklu naylon bir zarfta geliyor. Herhangi bir problem olmadan elinize ulaşır.

< Resime gitmek için tıklayın >

4. İnceleme

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu kulaklıklar Piston Lite ve Piston 2 Metal olarak 2 ye ayrılmış durumdalar. İncelemesini yaptığım kulaklık LİTE olan modeli. Kutusu pek fazla alengirli olmayan basit bir karton. Kutu içerisinde 6 adet her kulak için boyutlandırılmış silikon kulakluk ucu geliyor. Orta boylar kulaklığın üzerinde geliyor diğer 4 ü de poşet içerisinde.

Kulaklıkta aynı şekilde bir poşetin içine konulmuş. Arka yüzeyleri jelatin ile kapatılmış ve kendiri bir bant ile toplanmış. 3.5 mm girişe sahip kulaklık altın giriş gibi bir maddeden kaplanmamış. Klasik metal 3.5 jack.

Kulaklığın giriş ucuna bir QR code yerleştirilmiş. Bu konu cihaz ile tarattığınız zaman sizi Xiaomi sitesinde yönlendiriyor ve sanırım çince tebrik ve hayırlı olsun dileklerinde bulunuluyor.


Kulaklığın üzerinde olan orta boy uçlar benim kulağıma tam oturdu ve kulaklığın hafifliğinden ötürüde sanki kulağımda yoklarmış gibi bir rahatlık ve hafiflik sağladı. Bu açıdan gayet iyi. 3 saate yakın müzik dinledim ve en ufak bir rahatsızlık yaşamadım. Konfor 10/10.

Ses yüksekliği ise gayet tatmin edici derecede. Son ses zaten hiç bir zaman kullanmayacağım ancak eğer son ses severler için de problem olacağını zannetmiyorum. Ses yüksekliği 10/10

Bas ve tiz e bakacak olur isek şahsen bas tam istediğim gibi. Çok patlamayan yumuşak şekilde. Tizleri de aynı şekilde yerli yerinde uçlarda değil. Bas ve tiz 10/10

Malzeme Kalitesi olarak pek bir şey diyemeyeceğim. Çok iyi bir yapısı yok. Özellikle kablo kısmı elde kalır hissi veriyor. Kablo ile giriş ucunun birleşme yeri de aynı şekilde kopmaya çok meğilli gibi. Bakalım zaman göstericek. Sanırım ses bölümüne yüklenilmiş dış kısım biraz es geçilmiş. 10/6

Kutu kulaklığı çıkardıktan sonra çöp. Belki gene ucuza kaçılarak bir taşıma kılıfı olabilirdi. Benim için önemli değil ancak önemsiyenler olabilir 10/8

5. Genel

Genel olarak tam bir F/P ürünü. 30 TL ye bu kadar iyi kulaklık alamazsınız diye düşünüyorum. Ben memnun kaldım ve umarım bir süre problem olmadan kullanırım.
Dışarıdan ne kadar ses alıyor denemedim. Bir belediye otobüsüne binip denemem gerekmekte :)

Eğer kulaklık alma arifesinde iseniz ve 30 tl verip F/P ürünü almak sizin için uygunsa + olarak da kargo ücreti de ödemek istemiyorsanız. Mutlaka Xiaomi Piston Lite kulaklığını da değerlendirin derim.

Satış Tavsiye Link : http://www.aliexpress.com/snapshot/6221093459.html





< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

1. Olay Nedir ?

Durum şudur ki Xiaomi Mi3 çok yavaş şarj oluyor. Sebebi ise kullandığımız adaptör. Bazı firmalar Samsung ve LG vb. yüksek kapasiteli pilli telefonlarına işlemcinin de verdiği destek ile hızlı şarj özelliği adı altında bir kaç ekleme yapmışar ve kutu içerisine 2.0Amper adaptör koymuşlar. Klasik akıllı telefonlarda ki adaptörler de 0.75 ile 1.5A arası değişen Amper aralığı mevcut. Ancak 3000 mAH kapasiteli bataryalar da ve işlemcisi de eğer hızlı şarj destekliyor ise 2.0A lik adaptörler gerçekten ciddi anlamda şarj hızını artırıyor.

Xaiomi çinden gelen bir telefon olduğu için içerisinde ki adaptör çin e uyumlu. O bakımdan herhangi bir çevirici kullanmadan kullanamıyoruz. Kullansak dahi üzerinde gelen adaptör 1.0A. Ancak bizim çok büyük bir avantajımız var hem snapdragon işlemcinin verdiği hızlı şarj özelliğini kullanabiliyoruz hemde bataryamız 3050 mAH.
Ancak neden böyle düşük kapasiteli bir adaptör konulduğu hakkında bir fikrim yok.

2. Napcaz Şimdi ?

Çok basit. Telefonu hızlı şarj edebilmemiz için ilk önce 2.0A bir adaptör alacağız. Bu adaptör Galaxy Note apaptörü olabilir veya LG G2 G3 adaptörü olabilir. Benim eski G2 2.0A adaptör ile çok hızlı şarj oluyordu.

Nereden temin edeceğimize gelir isek yurt dışı getirme yollarını tercih etmenizi tavsiye ederim. Burada belkide dandik 2.0A adaptörü 25 30 TL ye alırken yurt dışından 3-5 dolara güzel bir ürün getirebilmeniz mümkün.

Satış Tavsiye Link : http://www.aliexpress.com/snapshot/6221093462.html




Arkadaşlar öncelikle okuduğunuz için teşekkür ederim. Xiaomi dünyasında yeni olmama rağmen bazı şeyleri tecrübe ettim sayılır. Umarım yazılanlardan keyif almışsınızdır. Eklemek istediğiniz veya düzeltmek istediğiniz bir yer olur ise söylemekten çekinmeyin.

Ayrıca Mi3 ile ilgili veya kulaklık ile ilgili her ne ile ilgili olursa olsun sorabilir ve yanıt alabilirsiniz.

Teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

L
10 yıl
Silindi
Silindi
L
10 yıl
Amerika da dil eğitimi
Var mı aramız da Amerika da dil eğitimi mi alan ve tecrübelerini aktaracak.
L
10 yıl
MOBİL CİHAZLAR BÖLÜMÜ DÜZENLENMESİ
MOBİL CİHAZLAR BÖLÜMÜNDE TELEFON BAŞLIKLARI ÇOK KISITLI. ANCAK BİR SÜRÜ MARKA VAR VE '' DİĞER ANDROİD TELEFONLAR '' BÖLÜMÜ ÇÖPLÜĞE DÖNMÜŞ VAZİYETTE. TÜRKİYE'DE XİAOMİ, OPPO, ONE+, OPERATÖR CİHAZLARI VS BİR SÜRÜ ÇEŞİTLİ MARKALAR VAR. ŞU ÇÖPLÜĞÜ TEMİZLEYİN ARTIK..

MARKALAR :

XİAOMİ
OPPO
ONE+
ASUS
LENOVO
THL
VESTEL
iNEW
ZOPO
JIAYU

BELKİ KULLANICI SAYILARI DİĞER TELEFONLAR KADAR ÇOK DEĞİLLER, ANCAK GENE DE HATRI SAYILIR KULLANICIYA SAHİPLER. ÖZELLİKLE XİAOMİ, ONE+, ASUS ,LENOVO DÜNYA MARKALARI. TAMAM, MARKALARI SEVMİYOR OLABİLİRSİNİZ MARKALAR SİZE CİHAZ GÖNDERMİYOR OLABİLİR AMA FORUMU DERLİ TOPLU HALDE KALMASI İÇİN BU MARKALARIN, AYRI AYRI BAŞLIKTA BULUNMASI GEREKMEKTEDİR.
L
10 yıl
Askerlik yapmayana iş yok
Yeni mezun olmuş ve askerlik görevini daha sonraki yıllara ertelemiş biri için iş yok memlekette. O kadar basit yüzüne bakmayacağın işlere bile klasik '' askerlik görevini tamamlamış '' ibaresi var. Napcaz böyle..
L
10 yıl
Silindi
Silindi
L
10 yıl
[LG G2\u0026G3 CAMERA MOD PAGE|STOK-XDABBEB-G3-PRO-FLEX|PAYLAŞIM-KURULUM-GALERİ]

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

ÖN SÖZ : Fotoğraf makineleri bir kenarda dursun, biz telefonlarımız ile en güzel kareleri yakalarız gibi bir cümle ile konuya giriş yapalım. Fotoğraf konuları ve tartışmaları deryasında herkesin fikrini ve görsellerini tek bir çatı altında buluşturmayı hedefleyen bir konu olması dileği ile.

NOT : Ekleyeceğiniz fotoğrafların hangi Rom, Telefon ve hangi Kamera Modu ile çekildiğini eklemeyi unutmuyoruz elbette.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

1. OİS Nedir ?
2. LG G2 Kamera Özellikleri
3. LG G3 Kamera Özellikleri
4. LG G2 Kamera Çeşitleri
5. Nasıl Yüklenir ?
6. İndirilecek Dosyalar

< Resime gitmek için tıklayın >

7. Karşılaştırma ve Tanıtım Videoları
8. LG G2 ile Çekilmiş Bazı Resimler
9. LG G3 ile Çekilmiş Bazı Resimler






1. OİS Nedir ?


OIS = Optical Image Stabilization. Teknik detaysız yalın olarak açıklamak gerekir ise , dijital kayıt yapan bir cihazın kayıt esnasında gerçek zamanlı olarak sarsıntıya bağlı görüntü kayma ve bozulmasını engelleme teknolojisine verilen isimdir. Bu teknoloji genelde dijital fotoğraf ve video kaydı yapabilen cihazlarda kullanılır.

ALINTIDIR.

_____________________________________________________________________

2. LG G2 Kamera Özellikleri

< Resime gitmek için tıklayın >

ÖN ( Stok )

2.1 Mega Pixel Ön Kamera
1080P 30FPS

ARKA ( Stok )

13 MegaPixel Arka Kamera
1080P 60FPS
Led Flaş
OİS

_____________________________________________________________________

3. LG G3 Kamera Özellikleri

< Resime gitmek için tıklayın >

ÖN ( Stok )

2.1 Mega Pixel Ön Kamera
1080P 30FPS

ARKA ( Stok )

13 MegaPixel Arka Kamera
4K 30 FPS
1080P 60FPS
Çift Led Flaş
OİS
0.276sn. Hızlı Odak
Lazer AF

_____________________________________________________________________

4. LG G2 Kamera Çeşitleri

- Stok Kamera
- XDABBEB Kamera - XDABBEB Kamera için Tıklayınız -
- G3 Rom Port Kamera - G3 Rom için Tıklayınız -
- PRO Rom Port Kamera - PRO Rom için Tıklayınız -
- Flex Rom Port Kamera - Flex Rom için Tıklayınız -

_____________________________________________________________________


5. Nasıl Yüklenir ?

Yükleme işlemi geneşde Recovery üzerinden olmaktadır. Recovery üzerinden olan yüklemelerde öncelikle telefon root daha sonra recovery yüklenmiş olması gerekmektedir. İndirdiğimiz sıkıştırılmış zip li dosyayı recovery vasıtası ile yüklüyoruz ve kullanıma başlıyoruz. Gayet basit.

_______________________________

Stok Kamera = Üzerinde Gelen Kameradır. Sonrasında bir yükleme yapmaya gerek yoktur.
XDABBEB Kamera = XDA geliştiricisi '' XDABBEB '' in yaptığı kamera iyileştirmeleri içeren kamera Modu. Bu Mod kullandığınız roma göre farklı yükleme dosyalarına sahip.
G3 Rom Port Kamera = LG G3 cihazından G2 e portlanan romun içerisinde gelen Orjinal LG G3 kamerasıdır. Rom ile yüklenmesi gerekemktedir.
PRO Rom Port Kamera = LG G PRO cihazından G2 e portlanan romun içerisinde gelen Orjinal G PRO kamerasıdır. Rom ile yüklenmesi gerekmektedir.
Flex Rom Port Kamera = LG G Flex cihazından G2 e portlanan romun içerisinde gelen Orjinal G Flex kamerasıdır. Rom ile yüklenmesi gerekmektedir.

_____________________________________________________________________

6. İndirilecek Dosyalar

- 4.4 e Özel XDABBEB Kamera Modları -

4.4 Flex : http://d-h.st/E25
4.4 Pro : http://d-h.st/E25
4.4 Stok : http://www.androidfilehost.com/?fid=23329332407591784

_____________________________________________________________________


7. Karşılaştırma ve Tanıtım Videoları

Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız

____________________________________________________________________

8. LG G2 ile Çekilmiş Bazı Resimler

Resim 1 G2
Resim 2 G2
Resim 3 G2
Resim 4 G2
Resim 5 G2
Resim 6 G2
Resim 7 G2
Resim 8 G2
Resim 9 G2
Resim 10 G2

____________________________________________________________________


9. LG G3 ile Çekilmiş Bazı Resimler

Resim 1 G3
Resim 2 G3
Resim 3 G3
Resim 4 G3
Resim 5 G3
Resim 6 G3
Resim 7 G3
Resim 8 G3
Resim 9 G3
Resim 10 G3





< Resime gitmek için tıklayın >
L
10 yıl
Türkler 1 yıldız verdi Google çıldırdı!
Türk kullanıcılar Google'ın uygulama sistemini çökertti


< Resime gitmek için tıklayın >

Türk telefon kullanıcıları arasında hızla yayılan bir trend Google'ın Android mağazasında uygulama derecelendirme sistemini alt üst etti.

Android telefonlarda uygulama indiren kullanıcılar indirdikleri uygulama için yorum yapıp 5 üzerinden yıldız vererek uygulamanın iyi veya kötü olduğunu paylaşabiliyor ve oyların toplamında kullanıcılar bu puanlara dikkat ederek uygulamayı indiriyor.

Ancak Türk kullanıcıları arasında yayılan bir trend bu sistemi alt üst etmiş durumda; zira kullanıcılar beğendikleri uygulamalara dahi 1 yıldız veriyor. Peki kullanıcılar beğendiği bir uygulamaya neden 1 yıldız veriyor dersiniz? Sadece yorumlarının görünebilmesi için...

Popüler uygulamalardan Where is my water 2'ye gönderilen yorumlara bakalım. Tülay isimli bir kullanıcı uygulama için şu yorumu paylaşmış: "İyi, gerçekten çok iyi bir oyun! Ancak yorumum görülsün diye 1 yıldız vermek durumundayım." Bir başka kullanıcı... İsmi Canan... O da "Bir oyunun ne kadar iyi yapılabileceğinin ispatı. 1 yıldız verdiğime bakmayın, sırf yorumlarım görülsün diye..." şeklinde yorum yaparken İrem isimli kullanıcı ise "Süper... 1 yıldız veriyorum, oyunu gerçekten beğendim ama yorumum görülsün istiyorum." sözlerine yer vermiş.

Yani söz konusu uygulama için 5 üzerinden 1 yıldız verilen yorumların 5'i de oyunu beğendiğini; ancak 1 yıldız verdiğini kaydetmiş. Hal böyle olunca oyunu beğenen kullanıcılar aslında oyunun beğenilmeme oranını hızla artırmaya başlamış.

Google ise çaresiz... Zira kullanıcıların iyi yorumlarına 1 yıldız vermelerini engelleyecek bir sistemi yok. Ancak trend böyle devam ederse gerçekten başarılı olan oyunlar da tek yıldızda kalarak büyük bir gelir kaybı yaşayacak.

Alıntıdır : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/25588849.asp




Benim çok rahatsız olduğum bir konu olduğu için paylaşmak istedim. Sizlerinde yorumlarını alalım.

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.