Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 1 mobil kullanıcı
4008
Cevap
242886
Tıklama
22
Öne Çıkarma
Cevap: LG 2020 Oled CX/GX/WX (BABA KONU) (153. sayfa)
Y
4 yıl
Yüzbaşı

Hocam, bende elimde ki 2018 OLED TV mi elden çıkardım. Şuan yeni model OLED lerin ülkeye girişini bekliyorum duruma göre C1 yada CX e yöneleceğim. Hatta sadece DTS desteğinden SONY OLED dahi göz radarımdaydı, ama tecrübelerinizi paylaştığınız için onu eleyerek hedefim LG OLED te olacak. Ben ağırlıklı olarak TV mi 4K REMUX film ve PS5 için kullanacağım. Ama tabi ki öncelik kayıpsız 4K filmler olacak. Sattığım tv DTS destekleyen son modellerdendi. O yüzden yeni modellerde hi-fi sistemimden dolayı onu arayacağıma eminim. Fakat bu arada ki farkıda harici bir media player olan Zidoo media player ile kapatmaya çalışacağım. Merak ettiğim diğer bir husus, sizinde film veya dizi merakınızı göz önünde bulundurarak, yeni modeller (2020) filmlerin altyazı dosyalarını Pgs (4k diskin içerisindeki original altyazı) formatını açıyor mu? Deneyimlediniz mi? Yoksa dışarıdan filmlerin yanına srt formatı ile mi devam ettiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nsunsu
R
4 yıl
Yarbay

hocam izlediğim karşılaştırmalarda sony modellerin near black performansı lg lerden daha iyiydi iki tv yi aynı içerikte karşılaştırma fırsatınız oldumu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nsunsu
B
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: nsunsu

Ben de hem C9 hem CX kullandım, sonra Sony A8'e geçtim (hepsini Burak Bey' den aldım), ilk iki panelde ölü pixel ve "near black uniformity" yani koyu grilerde kararmalar ve düzensizlikler vardı, değişim istedim çıktı, sony' nin fiyatı da CX' e biraz yaklaşınca Sonye geçtim. Sony nin paneli de kusursuz değil, near blackte sıkıntılar var ama artık değişimden yorulduğum için hem de bana gelen CX kadar kötü olmadığı için kalsın dedim, panel uniformity olarak en iyileri C9' du, onu değiştirdiğime sonradan biraz pişman oldum ama en azından 2020 modele ve Sony' e geçmiş olduk.

Genel özet olarak, özellikleri açısından en çok memnun kaldığım net bir şekilde C9. Görüntü Sony' de azıcık daha iyi, özellikle 1080p altı görüntülerde. yüksek kaliteli kaynaklarda önemli bir fark yok, fiyat farkına 1000-2000 TL'den fazla olacaksa değmez, daha az fark olursa Sony düşünülebilir bence.

CX te DTS' i kaldırmışlar ve ayrıca uydu kayıt özelliği olan PVR' ı da kaldırmışlar, burada bu özelliği herhalde hiçbiriniz kullanmadığınız için bunu farketmediniz muhtemelen. Bu özellik normalde yurtdışında var ve böyle bir eksiklikten bahsedilmiyor ama Türkiye modellerinden çıkartmışlar, Burak Bey' de teyit etmişti.

C9' da PVR vardı ve çok iyi çalışıyordu.

Sony' de ise PVR var ve iyi çalışıyor (C9 bir tık daha iyiydi) kaydedip kaydedip sonra izliyorum , ayrıca DTS var ama sony android olduğu için LG ' deki kadar iyi bir media player yok, mx player, kodi vs LG' deki medianın yanına görüntü kalitesi ve stabilite olarak yaklaşamıyor bence, dolayısıyla Sony' de DTS olması da pek bir işe yaramıyor açıkçası.

Kalibrasyon özellikleri olarak C9 ve CX çok iyi kalibrasyon seçeneklerine sahip, Sony o kadar çok seçenek sunmuyor ama idare eder. LG' ler daha detaylı ve ince kalibre edilebiliyor ve kalibrasyon kontrolleri LG'lerde daha iyi çalışıyor.

Deneyimlerimi paylaşayım dedim, selamlar.
Hocam güzel günlerde kullanın tekrardan,
Sağlıklı günler dilerim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

Servis geldi, beni kutuyu kanırtırken yakaladılar . Neyse ki 2 kişilerdi beni zorla kutudan ayırıp kenara oturttular.

Neyse sonrasında bitmek bilmez sorularımdan vakit bulup 55GX i kurabildiler.

Piksel testi sorunsuz sonuçlandı. Başka da bir sorun yok

Şimdi tahmin edeceğiniz üzere biraz meşgulüm
Hocam hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Yarbay

Burak bey, teşekkür ederim. Sayenizde oldu


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @brknil06
N
4 yıl
Teğmen

Almayı düşünüp kararsız olan varsa resimler hemen kararını vermesi için etken olabilir. Gerçekten başka bi boyutmuş bu kadarını beklemiyordum.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NosceTeİpsum00 -- 1 Mayıs 2021; 19:50:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
4 yıl
Teğmen

Selam, evet media player ağırlıklı izleyecekseniz zaten LG' nin mediasını DTS için kullanamazsınız passthrough bile yapmıyor, Sony' nin media player' ı da dediğim gibi sıkıntılı olduğu için her halükarda harici media ile çözüme gidebilirsiniz , bu durumda size Sony oled de LG oled' de uyar (Sony media player konusunu ben halledemedim ama halleden arkadaş olmuş gördüğünüz gibi).

Şu anda A8 fiyatları CX' lere yakın gördüğüm kadarıyla yani Sony iyi bir alternatif olabilir tercihinize göre. Çok iyi bir media playerla ikisi de mükemmele yakın tv'ler (böyle bir media player bulamadım malesef, androidler benim işimi bir önceki mesajımda belirttiğim sebeplerle görmedi, görüntü kalitesi bende en büyük öncelik, network bağlantısı ve file manager, altyazı seçenekleri de önemli, oledde iz bırakmaması için mutlaka parlak beyaz değil de biraz koyu gri yapmak istiyorum, ayrıca altyazı boyutunu da küçültüyorum yerini değiştiriyorum)

Ben her zaman srt kullandım, ya da builtin altyazı varsa ve çalışıyorsa Türkçesi ile uğraşmadan ingilizce ile devam ettiğim de oldu.




Bu mesajda bahsedilenler: @yaseta
C
4 yıl
Çavuş

Merhabalar fotoğraflar harika görünüyor. Arkada kullandığınız amblight'ı sorabilir miyim? Tvnin yayın akışı ile nasıl renk geçişlerini çözdünüz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Frkklc16
N
4 yıl
Teğmen

Çok teşekkürler Burak Bey tekrar , tekrar size işim düşerse arayacağım :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @brknil06
T
4 yıl
Yarbay

zidoo yu duymuş muydunuz bilemiyorum. Ama duymadıysanız acilen deneyin bence.

Bir daha wD TV LIVE falan unutursunuz. WD TV LIVE ı Türkiyede ilk alan ve buraya başlığını da açan benim bu arada


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nsunsu
N
4 yıl
Teğmen

Zidoo' yu duymuştum tabi wd' nin yerine alternatif ararken de android o da sanırım öyle değil mi?

Androidle olmuyor bu iş bence , media player konusunda bu işe özel yazılmış yazılım ve yine özel dizayn donanım lazım, LG' nin playerını ben çok özenli ve kaliteli buldum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Thai-Fun
T
4 yıl
Yarbay

Y
4 yıl
Yüzbaşı

üstadım zidoo ile ilgili hep olumlu yorumlar okudum, hatta ilk olarak Egreat A11 üzerine yoğunlaşmışken onu keşfedip şimdi de Zidoo Z1000 Pro üzerinden gidiyorum. Gönül isterdi Zidoo UHD3000 hatta OPPO falan bakalım ama bu kurlarla olacak işler değil. Siz zidoo player daha önce kullandınız mı? Bekletimizi ne kadar karşılar bilemiyorum ama olumsuz bir durum söz konusu oldumu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Thai-Fun
N
4 yıl
Teğmen

Merhaba Arkada Philips hue play var 3 adet onları hue sync box ile bağlantı yaptım Apple TV ye. Sync box olmadan renk geçişleri görüntüye göre hareket sağlamıyor maalesef.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @civilianie
T
4 yıl
Yarbay

Zidoo forumunda 3 farklı model zidoo için sürekli yazışıyoruz.

Elbette bazı ufak sorunlar var, her cihazda olduğu gibi.

Ama ben WDTV lerden bu yana mükemmel olmaya bu kadar yakınını görmedim medya player ların.

Özellikle, amaç disk(ler)ten film izlemek ise bu kadar detaylı özelliği, kullanım kolaylığı ve güzel görüntü vereni yok.

Bayağı bilgim var ve dahası da başlıktaki arkadaşlarda var. Aklınıza gelen her soruya cevap alabilirsiniz.

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) » Sayfa 127 - 127 (donanimhaber.com)




Bu mesajda bahsedilenler: @yaseta
T
4 yıl
Yarbay

Bugün daha yeni GX55 TV kuruldu, daha önceden beri kullandığım Zidoo nun tam performansını alamıyor olduğumu fark ettim.

Şimdi adam akıllı bir panel olunca Zidoo da uçuşa geçti beraber.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Çavuş

Pazartesi kurulumu yapılan 55CX televizyonumda ilk gece farkettiğim ve halen devam eden bir sorunum var.
Karanlık sahnelerde ve %5, %10 gri testlerde çok bariz bir şekilde yukarıdan aşağı doğru bir bant var.
Manuel piksel temizleme 2 kere denesem de bir değişiklik olmadı.
Servis randevusu oluşturdum, pazartesi günü gelip inceleyecekler.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
4 yıl
Yüzbaşı

Zidoo z1000 pro mükemmel bir cihaz, görüntü anlamında uhd3000 ile farkı yok, fark ses açısından var, TV"nin media playerı ile bunlar çok farklı, bu ürünler profesyonel. renkler, akıcılık, hareket her şey fark eder. Ben zidoo kullanıyorum çok memnunum,



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nsunsu
B
4 yıl
Yüzbaşı

Zidoo z1000 pro mükemmel bir cihaz, görüntü anlamında uhd3000 ile farkı yok, fark ses açısından var, TV"nin media playerı ile bunlar çok farklı, bu ürünler profesyonel. renkler, akıcılık, hareket her şey fark eder. Ben zidoo kullanıyorum çok memnunum,



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nsunsu
B
4 yıl
Yüzbaşı

Geçmiş olsun, o kadar para ver, sonra böyle olsun, günümüzde her şey dandik, eski tüplü tv*ler taş gibiydi, getirip kurunca 10 yıl devamdı, bu durum her markada var maalesef...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @arhan16