ece hava soğuk oluyor. Sıcak klimanın altında değilsen boşta 45 derece yükte 65 derece falan olması gerekiyor. Laptop altında da soğutucu yokken. Gece bir dene laptop masanın üstünde boşta kaç derece? Webde youtubede falan dolaşırken video izlerken kaç derecelere çıkıyor. Çoklu sekme falan aç. Oyun hariç. Youtubeden 4k video falan aç.
Bende sıvı metal var fanlar temiz laptop yükseltici ile oyun oynarken işlemci 80 derece çalışıyor.Gpu undervolt 150w bioslu tam kapasite çalışıyor.Thermal grizli filan ancak ilk ay güzel performans verir.Ya sıvı metal kullanıcaksınız ki önermem.Ptm7950 alın kullanın derim aynı performans alırsınız.Bizim soğutma bloğu aslında üç nokta baskılı olduğu için dengesiz kalıyor kötü o yüzden dışarı pompalama dedikleri durumdan bir hayli muzdarip oluyor.Bende bir çekirdek80 derece iken öbür çekirdek 70 derecede kalıyor.Demem oki faz değişimli pedlerden alıp kullanmalısınız.
Oyundan yola çıkıp söyledim.İşlemci ağırlıklı oyunlarda dahi 50w aşmayacaktır kullanım.35w ile 50w aradında güç tüketimi yarı yarıya oynayabilir ancak performans %15 oluyor buda cinebench gibi saf işlemci odaklı işlerde.Oyunda 110 fpsten 105 103 fpslere düşebilir.Buda hiç bir oyuncu için fark edilebilir bir durum değildir.Nitekim işlemci daha ısındığından %1lik fps değerleri daha tutarlı bir hal alabilir asıl bu fark edilebilir bir durum oluşturur.
Ben hala termal macun değiştirmedim. Fanları çıkartıp temizlemiyorsan yukarıdaki mesajımdaki gibi bir dene. Ben o işlem sonrası, ilk laptop'u ilk aldığım sıcaklık ve performanslara geri döndüm neredeyse.
Arkadaşlar konunun termal macunla uzaktan yakından alakası yok, laptopu sizler gibi ilk çıktığı günden beri kullanıyorum. Geçmişte yine aynı termal macunu kullanıyordum ve pump-out olamaması adına hep yüksek viskoziteli termal macunlar tercih ettim. Toz birikintisi hava kanallarını tıkamadığı sürece her temizlik ve repaste sonrası 8-9 ay kadar thermal throttling olmadan kullandım laptopu. 3.5 yıl boyunca sorun yaşamayıp şu anda aynı termal macunda sorun yaşamam imkan dahilinde değil.
Ekran kartı 140W ile çalışırken maksimum 72-73 santigrat dereceye çıkıyorken, işlemcinin 45W çekerken yeri geldiğinde die sıcaklığının 101 santigrat dereceye çıkıp thermal throttling' e sebep olması şu güne kadar hiç yaşamadığım bir durum. Sorun kuvvetle muhtemel fanda, sadece emin olmak adına bir başkası aynı sorunla karşılaştı mı diye sormak istedim.
Ayrıca ekran kartını 150W bios ile flash' lamak çok zekiceymiş, ciddi bir performans artışı sağladı mı hocam? @luzumsuzdur Bunun gibi başka işlevsel olabilecek yazılımsal modlarınız var mı ben de nasiplenmiş olayım
Demek istediğim 101 santigrat dereceye hiç çıktığını görmedim, yorgunluktan biraz karışık yazmışım üzgünüm. Zaten fabrika çıkışı 100 ya da 105 santigrat derece termal limitli oluyor bu CPU.
150wlık bios %2-3 fark yapıyor öyle çok bir espirisi yok.Zamanında overclock puanı için yapmıştım.Yapılabilir mi neden olmasın?😏.Bende termal pedlerde farklı herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.
Dostlar hala bilgisayari kullaniyorum sorunsuz ama bilgisayarin kasasinda isinma sicaklik yok arasira lenovo legion toolbox ile kontrol ediyordum fakat birde hwinfoya bakmak istedim sok oldum. Render alirken tum cpu cekirdekleri zorlaniyorken sicakliklar bu sekilde geldi hala laptopu aktif sekilde kullanan varsa cpulara bi stress test cekebilir mi ? karsilastiralim. Cunku laptobun kasasinda en ufak isinma yok ama sensorlerdeki degerler cok yuksek.
Gece bir dene laptop masanın üstünde boşta kaç derece? Webde youtubede falan dolaşırken video izlerken kaç derecelere çıkıyor. Çoklu sekme falan aç. Oyun hariç. Youtubeden 4k video falan aç.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @SaveMartha