Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
209
Cevap
42297
Tıklama
0
Öne Çıkarma
LENOVO IDEAPAD 700 CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB DDR4-1TB HDD-15.6'-GTX950M 4GB-W10
A
9 yıl (1 mesaj)
Er

arkadaşlar sırf buraya bu ürün hakkındaki düşüncelerimi yazmak için kaydoldum. Almak isteyenlere tavsiyem almayın. Yaklaşık bir sene önce aldım bilgisayarı ilk çıktığı zamanlar. Performans açısından hp gaming serisiyle bunun arasında kalmıştım ve vatandaki görevli ısrarla bunu önerdi. En başlarda memnundum işimi görüyordu son bi beş-altı aydır resmen soğudum kendisinden. ilk önce birden bire kapanmaya başladı herhangi bir uyarı vermeden pili %60 ların üstündeyken bile istediği bir anda kapanıyordu ve tekrar şarj aletine takmadan da açılmıyordu büyük ihtimalle sistem kısa devre olmamak için kendisini kapattığını düşündüm çaresini bulamayınca servise verdim ve düşüncemi belirttim. 18 gün sonra bataryasını değiştirerek gönderdiler. keşke vermemiş olsaydım resmen yeni sorunlar üretmeye başladı diğer arkadaşların bahsettiği pil sorunu (%5 düşüp eski haline dönmesi) başladı ve sürekli mavi ekran hatası almaya başladım tüm güncellemeleri yaptım windowsun kurtulamayınca servisi aradım uzaktan erişimle bios güncellemesi yaptılar ama hala hatalar alıyorum bi çözüm bulamıyorum artık açmak bile istemiyorum sırada ne olacak diye. pil sorununun veya mavi ekran hatasını düzeltebilen olduysa lütfen paylaşsın. Tavsiyem hp gamingden yana keşke onu alsaymışım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
Doğum gününü kutla!
10 yıl (197 mesaj)
Teğmen

1. max ram 32 gb yükseltebilirsin
2. SSD slotu mevcut istersen takabilirsin ama üzerinde ssd gelmiyor
3. bende ölü piksel yok seri ile ilgili bişey söyleyemem ekran kalitesi ise bundan önceki kullandığım asus k52jt ile dağlar kadar fark var ben beğendim ekranı
4. klavyenin kullanışı kişiden kişiye değişir bana sorarsan bence kullanışlı
5. bu fiyata kesinlikle tavsiye ederim fiyar performans olarak çok iyi bir cihaz olduğunu düşünüyorum hem aliminyum kasa hem ips ekran güzel özellikler Y5070 ve dell ile ilgili bir şey diyemem araştırmak görmek bakmak lazım bilmediğim ürünler onlar o yüzden bişey demem doğru olmaz aklına bişey takılırsa sorabilirsin burdayım


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @josephenglish
C
Doğum gününü kutla!
10 yıl (197 mesaj)
Teğmen

Bende vatandan aldım ama 3542 tl idi ben alırken teknosada getirmiş ikiside 3599a satiyo şu anda hayırlı olsun şimdiden



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @josephenglish
C
Doğum gününü kutla!
10 yıl (197 mesaj)
Teğmen

Ne demek 😊 internet sitesinde stokta bulunduğu mağazalar var ordan bakabilirsin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @josephenglish
M
10 yıl (183 mesaj)
Teğmen

Garanti konusunda kılavuzunda "şarj kablosu hariç hiçbir aksesuarının değiştirilmemesi yönünde" uyarı var. Garanti hususunda Lenovo'nun cevabını dikkate almak gerek.

Sorun olarak ben şunları aktarabilirim:

1- Sistemi başlattıktan sonra bende de bazen klavye ve touchpad çalışmıyor, yeniden başlatmak gerekiyor.

2- İlk açılış performansı beni çok düşündürüyor. Elimdeki Win8.1 yüklü i7+8GB'lik HP bilgisayarın açılışıyla kıyaslayınca bir hayli geride kalıyor. Mühendislik ya da grafik programlarında henüz denemedim.

3- Aygıt yöneticisi, disk yönetimi gibi ayar pencerelerinde puslu bir görüntü var yazılarda ve simgelerde. Gerçi bu Win10 ya da ekran çözünürlüğü kaynaklı bir durum olabilir.

4- Görüntü çok mat geliyor gözüme. Yine elimdeki diğer bilgisayar HP ile kıyaslayınca henüz alışamadım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcos_alonso -- 31 Mart 2016; 3:49:36 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @senturkorkun
E
9 yıl (15494 mesaj)
Yarbay

Bu bilgisayar mat ekran mı parlak ekran mı?+


Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
9 yıl (4033 mesaj)
Yarbay

Dijital elektronik hakkında hiçbir bilgin yok bir transistör ne kadar yer kaplıyor sence ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DonsuzBalık
T
9 yıl (451 mesaj)
Yüzbaşı

ürün sıkıntılı olabilir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Gizliforveet
A
9 yıl (370 mesaj)
Yüzbaşı

Kronik bir sorunu yok arkadaşa öyle denk gelmiş şans biraz. Ben 3 haftadır kullanıyorum oyunlarda Isınma çok çok az yani şöyle üst tarafa ısı çıkmadı bile, ekrandada sıkıntı yok ,sağ Alt tarafta Isınma oluyo onada yanma demem yani olsun o kadarda





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet44445 -- 10 Aralık 2016; 8:28:08 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

A
9 yıl (22 mesaj)
Onbaşı

Arkadaşlar bu bilgisayardan bende satın aldım ve şuan sorun yaşamaktayım.
1- batarya problemi: batarya %90 iken biranda 2-3 sn % 6 diyor ve tekrardan düzeliyor
2- Ekran problemi: bilgisayarı en basitinden internet te gezinirken biranda ekran kararıyor ama tam kapanmış gibi simsiyah değil bilgisayar çalışıyormuş ama ekran yok gibisinden siyah ne yaptıysam geri windowsa dönemiyorum. çaresiz olarak açma tuşuna basılı tutup kapatıyorum ve sonra tekrardan çalıştırıyorum.
bu laptopu kullanıp bu şekilde sorunlar yaşayn var mı? varsa çözüm yolu bulabildiniz mi? yardımcı olursanız sevinirim



N
9 yıl (9 mesaj)
Er

Şarj problemini yazılımsal problem diyip güncelleme yapıyorlar lenovo Türkiye ama problemi çözemiyorlar donanımsal bir arıza olmamasına rağmen sorunun neyden kaynaklanıyor bulunamadı üründeki arızayı da çözemiyorlar bundan önce ssdsiz modelini kullandım onda şarj hatası vermiyordu ssd li de böyle bir hata veriyor %6 seviyesine düşüp tekrardan eski seviyesine dönüyor bu ürünü yeni alıp problem yaşayan varsa İstanbul'da toplanıp mahkemeye verelim paramızı alalım.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
E
9 yıl (6 mesaj)
Er

22.10.16 tarhinde cıhazı aldım. İlk aldığım günden beri mavi ekran ve pil uyarılı sorunlarını yasadım.Teknik destek ne kadar güncelleme varsa yaptı , sıfırlamada dahil ama işe yaramadı.

Servise gönderdim iade/değişim talebiyle talebim değiştirilip onarıma almıslar ve işletim sisteminde sorun var diye belirtip format atıp 4.iş gününde geri gönderdiler.Bu seferde bu sorunlara ek olarak cpu uyarıları aldım %70 ve %100. Teknık destek program uzerınden guncelledı bu sorun cozuldu ama diğer mavı ekran ve pıl uyarıları devam ettı.

2. kez servise iade talebıyle gonderdım,donanımsal arıza bulamadıkları ıcın yine 4. iş gününde geri gonderdıler. Haliyle aynı sorular devam etti ve bunun uzerine bellek uyarısı aldım.

servis talebını alan teknosa görevlisi 4. kez servise gidip gelmesi durumunda otomatikmen iade hakkımızın doldugunu hatta bunu beklemeden hata ve uyarıları kayıt altına alıp kaymakamlıklarda bulunan tuketıcı haklarına 15 lıra gıbı bır bedelle sorunu bıldırebileceğimizi belirtti bu şekilde bıldıgı kadarıyla herkesın sorunu cozulmus. Bende bunu denıcem bakalım.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @Notcrime
T
9 yıl (23 mesaj)
Er

o parayı ona vereceğine 256gb Ssd modeli yerine boşunu al. 256gbb ssd yi kendin tak



Y
9 yıl (736 mesaj)
Yüzbaşı

Arkadaşlar cihazı Temmuz 2016'da aldım ve kesinlikle alacak arkadaşlara önermiyorum.Cihaz metal görünümlü fakat plastik kaplama üzerindeki parçalar çok kaliteli değil.Aldım alalı ekranın altından ışık sızması var.Genelde bilgisayarı adli işler için kullandığım için gündüzleri açık oluyordu.Bir gün akşam açtığımda fark ettim.Ayrıca şarjı 2-3 saat maksimum 4 saat gidiyor.Birde geçen gün ethernet portundaki ethernet kablosunu çıkartırken; portun içerisindeki tellerden birnin koptuğu fark ettim.Bi ara da bilgisayara bios güncellemesi yaptım o günden beri bilgisayarı açamıyorum.Her açılışta cihaz mavi ekranda ''HDD Password'' hard disk şifresi istiyor.Şifreyi ben koymadığım ve bios güncellerken olduğu için doğal olarak bilmiyorum ve açamadım.Geçen gün servise gönderdim.Servis ise tam bir kepazelik örneği!...Alın terinle çalışıp para verip, 5000-TL'lik cihaz alıyorsun sonra en ufak sonrunda maksimum 100-200-TL gereçtirecek bir tamirde kala kalıyorsun.Servis ''hard diskte'' şifre olduğundan garanti dışında değerlendirlmiştir diye mail attı.Şifreyi benim koymadığımı ve güncelleme sonucu oluştuğunu bastıra bastıra söylememe rağmen!...

Merak ettiğim hususlar şunlar;

1.Cihaz teknik servis dışında hiç açılmadıysa,cihazın hiç bir parçası sökülmedi ya da değiştirlmediyse, sırf hard diskinde şifre olduğu için cihaz garanti kapsamı dışına çıkar mı?

2.Şifreyi ben koymadım ve bios güncellemesi sonucunda meydana gelen bir sorun.Şifreyi ben koysam şifreyi bilirdim ve zaten teknik servise göndermezdimki.Peki diğelimki onların mantığıyla Windows kullanıcı adıma şifre koydum o zamanda mı cihazda şifre var açamadık, bu yüzden cihaz garanti kapsamı dışına çıkmıştır diyecekler?

3.Ya da diyelimki avukatım ve cihazı adli işler için kullanıyorum.Cihazda avukatlık kanuna göre gizli tutlması gereken müvekkilime ait bilgiler var ve bu yüzden cihazın hard diskine şifre koydum.Bu durumda cihaz açık şekilde göndereceğim bilgiler,yetkisiz kişilere müvekkillerime ait ve kanunlarca saklanması gereken bilgilere erişme olanağı sunacağından suç işlemiz olacağımdan ve bu bilgilere ancak mahkeme kararıyla ulaşılabileceğinden hard diskte şifre olması,cihazı garanti kapsamından çıkarır mı?

4.Ya da diyelimki bunların hiç biri söz konusu değil; laptopta aileme,eşime ve çocuklarıma ait fotoğraflar ve Anayasanın 20.maddesi gereğince saklanması gereken dökümanlar var.Bu nedenle cihaza şifre koydum ve cihazı şifreli şekilde gönderdim bu durumda bile cihazı garanti kapsamında ve hard diskteki bilgilere erişimleri olmdan tamir etmeleri gerekmez mi?

5.Üretici tarafından son kullanıcıya sunulan bir özelliği,son kullanıcının kullanması cihazı garanti kapsamından çıkarır mı? Eğer çıkartırsa ürünü garanti kapsamından çıkartacak bir özeliği üreticinin ürüne eklemesi hukuka ve ticaret ahlakına aykırı değil midir?

Bu konuda siz değerli üstadlarımın yorumları bekliyorum.



M
9 yıl (2 mesaj)
Er

Arkadaşlar merhaba. Laptopu bende aldım ve kronikleşmiş sorunları olan bir laptop. Batarya takılıyken ani güç kesintisi yapıyordu servise gönderdim 2.5 saat sonra kargoya geri verdiler. Sadece format atılmış. Arıza devam ediyordu tabi. Zamanla pil ile çalışmaz hale geldi sadece prizde çalışırken bile ani güç kesintisi yapmaya başladı. Ve anakart yandı 3. Haftadır tamirde. Kesinlikle almayın bu laptoptan aynı fiyata asus msi monster düşünün, servisi içler acısı durumda. Lenovo gaming sektöründe yer almak istiyor ancak çok ekmek yemesi lazım. 3600-3800 civarında bir laptop perişan bir performans sergiliyor. Vatan bilgisayardan aldım laptopu



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

M
9 yıl (2 mesaj)
Er

Merhaba arkadaşlar benim laptop gelmedi 20 iş günü geçti bende para iadesi istemediğimi söyledim servis raporu yazdı vatana verdim. Garantiniz varken kurtulmaya çalışın çok yakın bir arkadaşımla birlikte almıştık onunda pilinde sıkıntılar var ve performans olarak git gide kötüleştiğini söyledi. Ssdli modelini felan da aman almayın vatanda 4800 civarında kendiniz netten ayrı 240gblik ssd alsanız daha ucuz hemde o fiyata monster gtx 1050ti olan laptop alırsınız. Bu arada iade edenlere tavsiyem freedos laptop almaları dolar kur farkından dolayı paranız çöp olmasın freedoslar 400 tl civarında daha ucuz oluyor.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

M
10 yıl (522 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar bu bilgisayarı yeni gördüm.Acaba yeni mi geldi Türkiyeye fiyat performans olarak gayet iyi görünüyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-700-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-ddr4-1tb-hdd-15-6-gtx950m-4gb-w10.html

Güncelleme: Konuyu açtığım zaman fiyatı 3500 tl civari idi şimdi 4800 tl olmuş.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1940 -- 1 Ocak 2017; 16:23:46 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

C
Doğum gününü kutla!
10 yıl (197 mesaj)
Teğmen

Bende bu laptopu alcam bugün yarın bende merak ediyorum ne inceleme videosu falan bulamadım Türkçe hiç Bisey bulamadım açıkçası alan kullanan varsa yorum yazarsa sevinirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
10 yıl (773 mesaj)
Yüzbaşı

Yok mu kullanan?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
Doğum gününü kutla!
10 yıl (197 mesaj)
Teğmen

@WorldPeace ben dün itibariyle aldım şu ana kadar çok fazla dene imkanım olmadı ama şimdilik memnunum sadece ses biraz sıkıntı yüksek ses veriyo evet ama cızırtı yapıyo ve aliminyum kasadanmıdır nedir bilmiyorum usb ler girerken biraz zorluyo sormak istediğin bişey olursa cevaplarım kardeşim


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @WorldPeace