Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
3
Cevap
256
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Led yakmak
K
2 yıl (12 mesaj)
Er
Konu Sahibi

değerli ağalarım. elimde 3 adet rgb ledler var bunları tek direnç üzerinden de ayrı ayrı dirençler üzerinden de yakıyorum fakat düzgün çalışmıyorlar her renkte 1 saniye yandıklarını varsayalım.
ilk bir kaç saniye eşit gidiyorlar. aradan 10 saniye gibi birşey olunca her biri ayrı bir renkte yanmaya başlıyor.

Sorularım:
1)neden bu renk sıralaması eşit gitmiyor bozuluyor?
2)bu sıralamalar bozulmaması için ne yapmalıyım?
3)Arduinoda 1 portta en fazla kaçtane ledi yakabilirim?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



R
2 yıl (2422 mesaj)
Binbaşı

Ledleri parallel bağlarsan eşit şekilde yanarlar bir tane direnç yeter arduino bir porttan bildiğim kadarıyla 5v800ma ya kadar çekilebiliyor.
Ledleri paralel bağlarsan sıraları bozulmaz sanıyorum ama breadbordda paralelleme bildiğin bacakları birbirine lehimle çünkü dc oalrak yol katederse voltaj düşüklüğü olabiliyor buda renk kayması yapar.
Her led 20-25 ma çekse yaklaşık 40 led yakabilmen lazım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
2 yıl (6053 mesaj)
Yarbay

bu konuda açılmış bir başlık var. oradaan inceleme yapabilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/rgb-led-surucu-kontroller-devresi--72585419



K
2 yıl (12 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Sagolun. (:



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.