Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
466
Tıklama
0
Öne Çıkarma
lcd arıza
O
15 yıl (11 mesaj)
Er
Konu Sahibi

merhabalar
bir sorunun var benim lg lh5000 medel ekranımda tv ilk actıgımda ekranı ortadan ikiye ayırıp sol tarafı bozuluyor sağ taraf ise hiç bir sorun yok ekran 5,10 saniye icinde vaye ekranı sol üşt kösesine cok kücük tıklama ile düzeliyor neden kaynaklanıyor veya ne yapmalıyım garantişi doldu

not: ekranı arka kapagını actım solve sag sulotlarından sol tarafdakini giriş cıkıs solotların yokladım (hafif ittim ) fazlada kurcalamadım baska yapabilecegim birsey varsa yardımcı olursanız teşekkür ederim Paylaş:



D
15 yıl (10127 mesaj)
Yarbay

Keşke ekranı açmadan önce servis çağırsaydınız.



O
15 yıl (11 mesaj)
Er
Konu Sahibi

ekranı actım ama sedece soketleri kontürel ettim tekrar topladım ve televizyonu ilk actıgım zaman oluyor 5,10 saniye sonra ısınıncamı ? neyse düzeliyor ufak bir yerinde bir sorunu var ama dırek tedavisinin bilen bir kişinin yönlendirmesiyle hallede dilirim diye düsünüyorum tesekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
15 yıl (3487 mesaj)
Yarbay

Bu forumdaki arkadaşlarımız normal kullanıcı olduğu için bu sorunuza cevap veremeyebilirler. Daha çok servis personeli , elektronik ustası olan forumlarda belki yardım alabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
14 yıl (689 mesaj)
Yüzbaşı

1. Rutubetten dolayı olabilir. Lcd tvyi vidalarından aç. Baglantı flex kablo soketlerini çıkarıp tekrar tak. Lcd tv anakartın topraklama vidalarını gevşetip tekrar sık.
2. Lcd Başka odaya al orda çalıştır. (elektriksel problem olabilir statik elektrik gibi)
3. Osiloskopla kondansatörleri ripple konrolü yap. kondansatörlerden biri bozuk olabilir.
4. Lcd tvnin görüntü çipi bozuk olabilir. bunu anlamak için tv çalışırken ekran düzeldikten sonra çipin üstüne yagsız kontak sprey sık çip soguduğunda ekran yarısı tekrar bozuluyorsa çip bozuktur.
5. Koruyucu iş eldiveni tak anakartı çalışırken elle hafif bastır düzeliyorsa soguk lehim vardır. eldivensiz power kartına dokunma çarpılırsın. eldivensiz anakarda dokunursan çarpılabilirsin.
eger bu yazdıklarım olmuyorsa yeni bir anakart takman gerekebilir. anakartta soguk lehim varsa bunu bulmak zor olabilir. kart nasıl bir yapıya sahip bilinmiyor. BGAmı yoksa başka bir türmü. Sıcak hava tabancası ile tekrar lehimleri ısıtmak gerekebilir. Bunun için yetenekli el becerisi sahip olmak gerekir. (lehipleri tekrar ısıtmak için thermocouple ve lazer ısı ölçer kullan.) Fazla ısıtırsan anakart bozulur çalışmaz.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.