Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
652
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Lastik basınç kontrolünün iyi çalışıp çalışmadığını nasıl anlarsınız
İ
18 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arabam octavia elegance. genel olarak arabamdan çok memnunum ama geçen lastiğim patladı bana göre epeyce indi. Ancak Lastik basınç kontrol (LBK) ikazı çalışmadı. Klavuzunda lastiklerin en az birinde önemli miktarda hava basıncı düşerse LBK ikaz lambası yanar diyor. Sizce bu önemli miktar basınç düşüklüğü ne kadardır? Bilen ya da tecrübe eden varsa ve bunu paylaşırsa sevinirim



V
17 yıl
Çavuş

Merhaba
Lastige hava bastigimiz siboba giren kalem seklinde bir aparat var. Bunu siboba-ayni hava basar gibi- bastiriyorsun. Aparatin arka tarafindan lastigindeki hava miktarini gsteren bir cubuk cikiyor.
Simdi: Arac calisirken lastik havani kontrollu olarak dusur ve hemen akabinde basincini olc. ta ki ikaz sistemi yanana kadar bu isi yap. Boylece ikaz sisteminin senin arabanda kac psi de devreye girdigini gorursun. Yapacagin 2. islem ise aracin katalogundan veya servisinde bulunan service manual kitabindan olmasi gereken psi degerini ogren ve senin arabada olctugun degerle kiyasla.

Sevgi ve selamlar



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.