1.5 sene önce 4 adet lassa atracta lastik aldım.Sadece ön sol taraftaki lastiğin dişleri kopmaya başlamış.1 ay önce 1 taneydi şimdi bu sayı 3 e çıkmış.Garantiden değişirmi acaba.Ne yapmam gerekiyor.
Bu şekil kullanmadan dolayı bir sorun cıkarmı acaba.Tehlikelimi?
Problem lastikten yada araçtan olabilir.
Eski lastiklerinde aynı yerdeki lastikte problem var mıydı? aracın kamber, kaster ve toe açılarındaki farklılıklar yoldan gelen tepki kuvvetlerinin lastiğe farklı tekiler uygulamasına neden oluyor.
Bu ihtimale karşı sanırım problem lastikte.
Lastiğin bu şekilde sorun çıkarması lastiğin malzemesinin spek dışında olması nedeniyle olacaktır. Standartlarında üretilmeyen bir lastik, lastik basıncına, yol tepki kuvvetlerine karşı beklenen mukavemeti sağlayamaz.
150 ile giderken bu hata yüzünden lastiğin patlarsa sence bir sorun olurmu? Bu sorunun cevabı evet ise o lastiği götürüp değiştir(garantisi ile değiştirmeseler bile parayla değiştir, sonuç olarak senin ve ailenin hayatından daha değerli değil)
Öncelikle ön düzen açılarınızı kontrol ettirin. Bu tür bir tahribata ''toe'' açısının bozukluğu sebep olmuş olabilir. Rot ayarlarınız eğer düzgün değilse düzelttirin, düzgünse, diğer sebepler bozuk yollar olabilir, cam kırıkları ve ya çakıl olan bir yere park etmeniz olabilir.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >