ssd aldığımdan laptoptan çıkan eski harddiski harici kullanmak için kutu aldım. ancak bu hardisk 2 parça ve ben bunu formatlayıp tek parça yapmak istiyorum. altta resimde de görebileceğiniz üzere g ve h sürücüsü var bir de sistemin ayırdığı I sürücüsü var. komple format atıp tek parça istiyorum.
Disk birleştirici yazılımlar mevcut bunlardan birini kullanabilirsiniz. Yada Windows'un kendi disk birleştirici yazılımını da dilerseniz kullanabilirsiniz. Bu konu hakkında bilginiz yok ise aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz. Benim size önerebileceğim, aynı zamanda çokça bilinen ve sık kullanılan Auslogics Disk Defrag. Programın Adware içermesi her ne kadar eksi bir yön olsa da tavsiye ederim.
sizin bahsettiğiniz defrag işlemi sanırım. bu parçalanmış (harddisk üzerinde dağılmış) dosyaları birleştirerek performans arttırmaya yarıyor benim bildiğim. ben format atarak harddiski tek parça haline getireceğim. yine de zahmet edip yazmışsınız teşekkür ederim.
dostum dik üzerindeki önemli bilgilerini al daha sonra bilgisayarıma sağ tıkla yönet de oradan disk yönetimi de açılan pencerede harici diski seç o diskin altındaki bölümlere sağ tıkla birimi sil de hepsi tek parça olana kadar birimlere uygula bu işlemi ve tekrar sağ tıkla yeni birim de açılan pencerelere ileri diyerek en sondaki pencerede hızlı biçimlendir de tamamdır
bu işlemi yaparken dikkatli oladata olan disklerini biçimlendirme yapma
bilmeyen arkadaşlar için öncelikle diskpart programıyla denedim. komutlar şu şekilde;
SELECT DISK DISKNO CLEAN CREATE PARTITION PRIMARY SELECT PARTITION 1 ACTIVE FORMAT FS=NTFS ASSIGN EXIT
ancak format işlemi çok uzun sürdüğünden yarıda kestim. sonra zeki1981 isimli arkadaşın söylediği yöntemle hızlı format attım. sonrasında diskpart ile assign yaptım oldu. yardımlar için teşekkürler sorun çözülmüştür.
< Resime gitmek için tıklayın >