Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
366
Tıklama
0
Öne Çıkarma
laptop'ı ısrarla iade etmeye çalışmak!
D
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Öncelikle gereksiz bir bilgi vereyim: İlk kez bir forum sitesinde başlık açıyorum dolayısıyla format dışı bir yazım olursa maruz görün. Gelelim konuya...

Şimdi ben hepsiburada'dan bir gaming laptop (acer nitro 5) satın aldım. 5 günlük bir beklemenin ardından ürün elime ulaştı bende paketi "video
çekerek" açtım.

ürün geleli daha 1 gün olmamışken klavyesine çok az diyebileceğimiz miktarlarda maden suyu döküldü (1 çay kaşığı kadar vardı galiba)
bende bir kağıt havluyla klavyede nerede bir sıvı gördüysem temizledim ardından kayıtsız bir şekilde laptop'ı kullanmaya devam ettim.
aradan 1 saat geçti, baktım klavye çalışmıyor. bende dedim acaba bir tuş klavyeyi kilitliyor mu da bu klavye çalışmayı bıraktı. bende tüm tuşları denedim baktım olmadı sonradan soda döküldüğünü hatırlar hatırlamaz hemen alt kasasını açıp pilini çıkardım ardından laptop'u ters çevirip tüm gece boyunca beklemeye aldım. sonuç? Hüsran. klavye yine çalışmıyordu.

Sonra laptop'u bir bilgisayar tamircisine verdim, alkolle yıkamışlardı ve nerede kısa devre olduğunu tespit edememişlerdi sonuç olarak yapamamışlardı. Bana klavye değişimi gerekli dediler, verdikleri fiyat 80 dolar+60tl idi bende laptop'ı alıp usb kablolu klavye ile kullanmaya başladım daha tamirciden alalı 4 saat oldu, başka bir sorunun olduğunu öğrendim. Sorun ise şuydu: Şarj alıyor gözüküyordu ama pil şarj almıyordu. Ben bunu fark edene kadar pil neredeyse bitmişti. Sonra alt kasayı açıp bütün parçaları kontrol ettim, hatta adaptörü bile kontrol ettim parça değişimi yok gibiydi. Sorunlar beni aşıyordu bende laptop'ı nasıl gelmişse, %95 benzer bir şekilde satıcıya geri yolladım. Zaten tüm bunlar olmasa bile iade edecektim çünkü oyunlarda 90 dereceye kadar ısınıyordu.

Şimdi de iade talebimin sonuçlanmasını bekliyorum. Eğer ki talep kabul edilmezse iade için neler yapabilirim?
Yapacak bir şey olmazsa mecburen servise yollamak zorunda kalacağım.




NOT=Siz yazmadan ben yazayım neden başta teknik servise vermediğimi: Kullanıcı ayıbı olduğu için garantinin bana yardımı olmayacaktı, onarım pahalıya patlayacaktı ayrıca serviste sorunun çözüleceği de kesin değildi. Ekstradan laptop'ın kargolarda sürünmesini istemedim.


Verdiğim bilgisayar tamircisinin internetteki yorumları iyiydi, hatta klavyesine su döken birkaç kişinin sorununu çözmüşler. En azından yorumlarda yazılanlara göre öyle.



Kullanıcı hatasıyla birşey elde edemezsiniz ki üstüne bir de başka servise vermişsiniz. Konuyu ne amaçla açtınız onu bile anlamadım.
Yoruma Git
AtiMX4 - 3 yıl +4
A
3 yıl
Yarbay

Kullanıcı hatasıyla birşey elde edemezsiniz ki üstüne bir de başka servise vermişsiniz. Konuyu ne amaçla açtınız onu bile anlamadım.



Y
11 ay
Binbaşı

Ciddi ciddi bunun iade olacağını mı sanıyorsun?
Oyuncu laptoplarında 90 derece normal. Üreticinin limitlediği sıcaklığa kadar kendini turboluyor zaten cihazlar. Asus ROG Strix laptopum oyunlarda 93 derece, buhar kazanı sogutması olmasına rağmen. Laptopun içine etmişsin iade edeyim diye uğraşıyorsun. Yeni laptopu götürüp bilgisayar tamircisine falan veriyorsun vs vs... %95 benzer şekilde satıcıya iade etmek nedir ya, okurken utandım. O zaman 20 tane laptop alalım hepsineden %5 er parça çalalım, birleştirip kendi laptopumuzu yapalım kalan laptopları da iade edelim.

Şu konuyu açarken hiç utanmadın mı?
Amacın şu, ben bi halt yedim satıcıya ittirmeye çalışıyorum yardım edebilir misiniz kusurumu örtün satıcıyı kazıklayalım.



M
11 ay
Binbaşı

Bir kaşık suyla laptob bozulmaz.
Sen baya baya dökmüşsun

Bir de üstüne utanmadan satıcıya itelemeye çalışıyorsun , etik değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
10 ay
Yarbay

Sıfır aldığın bir cihazı garantisi varken resmi servisi dışında sıradan bir servise vermen o cihazın direk garanti dışı kalmasına sebep oluyor.

Bunu bile bile cihazı iade etmeye kakman etik değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 ay
Yarbay

İsterse Anayasa Mahkemesine gitsin bir sonuç alamaz : )



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Noctivagant
N
4 ay
Yarbay

Evet alamaz. Kullanıcı hatası olmayan bir arızada olsaydı bile resmi servis dışında bir servise verdiği içinde cihaz garanti dışı kalırdı.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @AtiMX4
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.