Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
1175
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Laptop HDD’sinin durup çalışmaya devam etmesi
K
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba. Sorunun tamamen HDD’den olduğundan emin değilim. 3 seneyi geçen Asus N serisi laptopum var ve birkaç kez ekran kartı algılamama sorunu ile karşılaşıp durumu çözmüştüm. Onun dışında problem çıkartmadı bana.

Şuan olan ise dün Windows10 güncelleme yaptı ve güncelleme aşırı uzun sürdü. Windows açılma süreleri yarım saate çıktı. Oyun oynarken, film izlerken, klasör açarken bile takılmalar yaşıyorum ve bazen 5 dakika bazen yarım saate kadar sürüyor bu donmalar. HDD’den gelen seste bir sorun yok ancak laptop düzgün çalışırken birden duruyor, bazen düzeliyor bazen yeniden başlatıyor kendisini. Yeniden başlatırken disk taraması yapıyor ama 1-2 saate sürüyor bu durum. 2 gündür laptop ile bir işimi bile halledemiyorum.

Format atmaya karar verdim ve yedeklerken farkettim; Bu takılmalar varken usb’ye veri aktarımı olmuyor. O yüzden HDD kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Eğer öyleyse HDD’yi kurtarmanın bir yöntemi var mıdır? Yazılımsal bir durum olabilir diye format atmayı deniyorum şuan ama önerilere açığım. Teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKochaKK -- 8 Aralık 2017; 5:43:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >