Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
594
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Laptop harici parça yükseltmesi
S
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba herkese. Elimde anakartı bozulmuş bir casper cky laptop var. İ7 3. nesil işlemcisi ve 8 gb ram ddr3 ramı var. O bozulduğu için ucuza bi sony vaio pcg71211m aldım. Şimdi acaba 8 gb ramı sony laptopa takabilirmiyim ? Bir sorun yaratır mı? Aynı zamanda zor oldugunu biliyorum fakat sony de bulunan 2. nesil i3 ile 3. nesil i7 yi değiştirmem mümkün mü?



S
6 yıl
Binbaşı

vaio nun ramı ddr3 ise takılı olanı çıkarıp casper daki ramları geçir. işlemci sadece aynı nesil olsa belki desteklerdi. takmayı denersen anakart yanabilir işlemciye bulaşma.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
6 yıl
Yarbay

Ram büyük ihtimalle uyar, ama işlemci uymaz. Her nesilde soket değişiyor çünkü. Ama casper'ın rami büyük ihtimalle elixir falandır çok bi kalite beklememk lazım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 26 Ekim 2018; 11:13:13 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Saw_
O
6 yıl
Yüzbaşı

Anakart yanmaz, denenebilir, soket tipi aynı çünkü, eğer chipset destekliyorsa olur... eğer görüntü alınamazsa eski işlemciyle yola devam... unutmadan işlemlere başlamadan önce biosu en güncel haline getirmeni öneriyorum



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @start_system
A
6 yıl
Binbaşı

Anakartin sitesinden baksana uyumlu işlemciler diye. Eğer yayginsa zaten senin yapmayı düşündüğün kombinasyonda markalar o modeli çıkartmıştır



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.