Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir, 1 mobil kullanıcı
2524
Cevap
256233
Tıklama
5
Öne Çıkarma
LANDİRENZO DESTEK PLATFORMU
A
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

LANDİRENZO BİLGİ DESTEK PLATFORMU


< Resime gitmek için tıklayın >

Değerli Donanim Haber Üyeleri Ve otogaz Kullanıcıları,

LANDİRENZO Sıralı Otogaz Sistemleri hakkında herşeyi burada bulabileceğiniz bir forum oluşturdukları için öncelikli olarak donanımhaber yöneticilerine teşekkür eder, ürünümüz hakkında her türlü bilgiye buradan ulaşabileceğinizi ve LANADİRENZO ile ilgili tüm sorularınızı bize sorabilirsiniz iyigünler.

Sorunsuz ve keyifli sürüşler dileriz.

LANDİRENZO SIRALI OTOGAZ SİSTEMLERİ
Araç markanız ne olursa olsun arcınız 10.000 km geçmemiş ise arcınıza yazılı olarak motor garantisi verilmektedir.


< Resime gitmek için tıklayın >


TSİ-FSİ-TFSİ-GDİ MOTORLARDA LANDİRENZO OTOGAZ MONTAJLARI
2009 yılı sonlarında piyasada yerini almış ve hem performans hem ulaşabilirlik açısından yoğun ilgi gören VOLKSWAGEN, SEAT,AUDİ,OCTAVİA, HYUNDAİ İX35 , NİSSAN QASHQAİ ( 8 enjektör) ve KİA SPORTAGE araç modelleri için LANDI RENZO özel LPG kitleri ile daha ekonomik daha çevreci bir kullanım artık mümkün.
Tamamlanmış AR-GE çalışmaları sonrası üstün performans ve ekonomiyi bir arada sunan Direk Enjeksiyon'lu araçlar için hazırlanmış LANDI RENZO özel LPG kitlerine Türkiye geneli 200 ' e yakın aktif bayi.
% 35 yakın yakıt tasarrufu sağlayacak özel LPG kitlerimiz ile daha ekonomik bir tüketim,daha çevreci bir kullanım artık hayal değil...


< Resime gitmek için tıklayın >




LANDİRENZO OTOGAZ PARCALARI

< Resime gitmek için tıklayın >


LANDİRENZO ENJEKTÖR GURUBLARI

< Resime gitmek için tıklayın >


LANDİRENZO OMEGAS EVO OTOGAZ PARCALARI

< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayotogaz -- 24 Ağustos 2013; 20:24:42 >

Bulunduğunuz şehre göre 1500-4000 TL aralığında farklı özelliklerde lpg kitleri mevcut. İyi bir montaj ile çoğu markayı sorunsuz kullanırsınız. Sıralı sistemlerin çalışma prensibi ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı mltya44 - 6 yıl +2
E
6 yıl
Yüzbaşı

yillardir kimsenin cözemedigini sorunu 5 dakikada kendim cözdüm.aracin map sensörünü temizledim spreyle.sorun kalmadi.yillardir bosa cekmisim. ama landirenzo baya saglammis 8 yildir tik demedi mubarek



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @coskunismail
M
6 yıl
Yüzbaşı

Bulunduğunuz şehre göre 1500-4000 TL aralığında farklı özelliklerde lpg kitleri mevcut. İyi bir montaj ile çoğu markayı sorunsuz kullanırsınız. Sıralı sistemlerin çalışma prensibi motor ısınana kadar benzin ile çalışıyor daha sonra lpg ye geçiyor, koruma amaçlı belirli bir devirden sonra benzin tüketimi de olabiliyor. Araç kışın ortalama iki üç km yazın ise genellikle yüz metre gitmeden lpg ye geçer. Tsi motor için hangi marka hangi kit daha çok tutuluyor bilgim yok tek bildiğim montajın kullanılan markadan daha önemli olduğu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ugrgnc
C
5 yıl
Yüzbaşı

Rica ederim. Problemin çözülmesine sevindim. Aklınızda olsun, LPG li araçlarda en çabuk bozulan parça maalesef ateşleme bobinidir. Çünkü LPG benzine göre daha az yancıdır. Bobinler de zamanla eskiyerek, ilk kullanımda verdikleri elektrik voltajını bujilere veremediklerinden bu tür sorunlar ortaya çıkıyor. Aynı bobinler, benzinde sorun çıkarmıyorlar, çünkü benzinin yanıcılığı yüksek olduğundan, ufak tefek voltaj oynamalarından etkilenmiyor ve araç normal seyrine devam edebiliyor.
Benim de başıma 2-3 defa geldiği için bu gibi durumlarda evvela bobin kontrolü yapıyor, sonra diğer parçaları kontrol ettiriyorum.
Kazasız, arızasız, keyifli sürüşler diliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @uuRz
G
5 yıl
Çavuş

Çok teşekkür ederim biraz sonra Olgun LPG Adana Bayiisine tekrar gideceğim. Ustama özellikle bu mesajınızı göstereceğim bakalım sonuç ne olacak mutlaka burada paylaşırım.

Görüşmek üzere.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @coskunismail
M
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sismo

Hocam iş yoğunluğundan foruma girememiştim. Albien enjektörlerin performansı bir süre kullanımdan sonra genel olarak nasıl? yüksek hız ve devirde test ettiniz mi? sanırım benim enjektörlerin ömrü bitiyor.

Alıntıları Göster
Hocam ben aslında memnundum, uzun vade nasil olur bilmiyorum ama kullandığım süre içerisinde yuksek devir ve hiz denedim bir sorun olmadi.
Yalnız benim regülatör de gaz kaçağı vardi, iç diyaframini değiştirdim yine kaçak devam etti, sonrasında ben de artık uğraşmak istemedim landirenzo evo-l taktirdim.
Eğer isterseniz bendeki albien enjektörleri 100 tl ye gönderebilirim, veya orjinal enjektorlerin 4 ünü 300 tl ye vereyim, 1i bozuktu 3ü çalışıyordu.
Ayrica bosch map sensörü ihtiyaci olan varsa sorunsuz çalışıyor onu da 150 tl den gönderebilirim isteyene.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

Yeni i30 1.6 GDI motora uygun kitiniz bulunuyor mu?
Eğer varsa montaj dahil fiyatı nedir?

öncelikle merhaba

Arcınıza LANDİRENZO otogaz montajı uygundur. ve oto dönüşüm kiti mevcutur. montaj dahil fiyatı 2900 tl kredi kartına 10 taksit 2750 tl peşin fiyatıdır.

iyi günler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LandiRenzo-teknik -- 6 Ekim 2012; 15:21:08 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
12 yıl
Binbaşı

Aracımın benzini btti direk lpg de süğmeye basarak çalıştıramadım oysa servis zorda kalınca yapılabilecepini smylemişti sebep nedir acaba



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
11 yıl
Çavuş

Merhaba, 2012 cruze edition aracıma omegas plus düşünüyorum. Öncelikle evo modeliyle kıyaslarsak ses haricinde, çalışma prensibi olarak hangisini tavsiye ederisiniz? Osmaniyede ikamet ettiğim için Osmaniye Bayii Yiğit Otogaz dan fiyat aldım. Merkezin kendilerine 2500 TL fiyat bildirdiğini, ancak şartları çok zorlayarak, hatta eksik kısmı kendisinin karşılayacağını söyleyerek 2300 TL olur dedi. Forumda belirttiğiniz rakamlara bakılırsa Bayii güya bana yardım ettiğini söylerken 2100 TL dediğiniz fiyatı 2300 TL ye çıkarmış. Osmaniyede ikamet etmem ve Gaziantepli olmamı gözönüne alarak montajı adanadamı yoksa gazianteptemi yaptırmamı tavsiye edersiniz. Tabi forumda sizin yazdığınız fiyat üzerinden.. Siz ne düşünürsünüz bilmem ama ben artık Osmaniye bayisinden vazgeçtim!! Forumdaki ilginizede ayrıca teşekkürler..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: Landirenzo_Destek

quote:

Orijinalden alıntı: sky_lark


quote:

Orijinalden alıntı: Landirenzo_Destek

quote:

Orijinalden alıntı: sky_lark

24 Nisan 2012 tarihinde Kayseri Olgun Lpg' de 2007 Yeni Kasa Toyota Corolla 1,6 M/Mt Comfort aracima LandiRenzo Omegas Plus LPG kiti montajı yapıldı. 2,5 yıldır Genel olarak sorun yok ve gayet memnun kullaniyorum.

Yalnız ilki 15 gün önce, ikincisi de bugün olmak üzere bir sorunla karşılaştım.

SORUN: Araçta Lpg varken , gaz bitmiş gibi bip sesi cikarmaya başladı. Benzine alınca ses kesildi. Işıkta durduğumuz zaman aracı stop edip, yeniden çalıştırdım. Sorun çözüldü. Başka bir sıkıntı yoktu. Birinci yapmasında uzun yoldan gelmiştim, araci da vale' ye verdim. Onlar epey ileri geri yapmışlar. Harekertten 1-2 km sonra gazdan benzine geçti. Araç ilk çalıştığında gaza geçene kadar göstergede benzin ışığı ve LPG ışığı aynı anda yandığı gibi yandı . Gaza geçmedi. Ben çok ısındı kafası karıştı demiştim. Bir daha da yapmayınca aldırış etmedim.

İkincisini bugün yaptı. Araba 2 gündü
R çalışmadı. Bugün yakın bir yere hastane ziyaretine gittim. Aracı otoparka bıraktım. 30~40 dakika sonra çalıştırdığımda ses gelmeye başladı. Araç ilk çalıştığında gaza geçene kafar göstergede benzin ışığı ve LPG ışığı aynı anda yandığı gibi yandı . Gaza geçmedi. Sorun nedir?

Merhaba,

Öncelikle aracınızın radyatör soğutma suyu seviyesini kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.
Basınç sensörü ile ilgili de bir problem oluşmuş olabilir.
En yakın Landirenzo servisine sorununuz ile ilgili başvuru yaparsanız, probleminiz giderilecektir.

Saygılarımla..


Olgun Lpg' ye gittim. Aracı bilgisayara bağladılar. MAP sensöru arıza kodu vermiş.
Hiç bir işlem yapmadılar. Yakıt aldığınız yeri değiştirin, katkisiz yakıt alın, sorun tekrarlanır ise MAP sensör değişelim dedier. Ben BP/gaz 'den alıyordum ve en son da Opet/Aygaz almıştım.
Usta ile görüştükten sonra Shell aldım, yaklaşık 300 km yol yaptım, sorun yok.

Usta Shell ve Petrol Ofisi' nden yakıtı al, onlar katkısız demişti. Benim eve yakın Total var. Total/gaz yakıt katkılı mı?

Merhaba,

Total Otogaz da katkısızdır..

Saygılarımla

Katkılı otogaz olan firmalar hakkında bilgi var mı?



L
10 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Cvsozcan

Mrb. Aracım focus Style 1.6 powershift. Mayısta mersin güven otogazda landirenzo evo kit takıldı.araç 6500 km.de şu an. Son zamanlar araçta gaz varken benzine geçiyor.bulunduğum ildeki bayii pc ye bağladı sorun bulamadı. Sanayideki usta bujilerden olabilir dedi bujiler kararmış temizledi.2 günde 1 kere yaptı.

1.bujilerden olabilir mi
2.hangi lpg istasyonunu önerirsiniz bu konuda çeşitli yorumlar var
3.usta benzin pompası kesme rolesi daha sağlklı olur takalım dedi, ne dersiniz.
Teşekkür ederim....

Merhaba,

İletişim bilgilerinizi tarafıma özel mesaj kanalıyla gönderirseniz, daha detaylı bilgi paylaşımı sağlar, problemin giderilmesi adına hızlı çözüm sunabiliriz.

Saygılar..



L
10 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: bahoz2763

İyi günler bende 16.hb 115 hp opel astra 2013 model araç var opel servisi landirenzo ile anlaşması olduğunu ve landirenzo taktırmamız durumunda aracın garantisinin devam edeceğini söyledi fakat şu yağlama sistemine vereceğim ekstra ücret beni zorluyor o sistem opel astra için şartmı
Ayrıca kit tamam durumunda tasarruf % kaç gibi olur
X marka bir lpg markası bana benzin takviyeli sistem yaparız subap ve yatakları zarar görmez dedi siz bu konuda ne diyorsunuz landirenzo da yağlama kiti olmadan lpg kiti takılabilirmi acaba

Merhaba,

Opel Astralarda (A16XER motor) garanti şartımız 50.000 km ve 5 yaş sınırımız vardır. Araç bu şartlara uyduğu takdirde Landirenzo LPG kiti ile birlikte Flashlube Manuel Yağlama kiti mutlak suretle uygulanmak zorundadır. Benzin takviyeli stratejiyi bizde uygulayabiliriz, fakat yağlama sistemi montajı zorunludur. Aksi takdirde araç motor garanti kapsamından çıkar.

Bu şartlarda benzine oranla %40-45 lere varan tasarruf taahüt ediyoruz.

Saygılar..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
10 yıl
Teğmen

MErhaba,

Sizin aracınız içinde Omegas EVO ve Omegas PLUS kitimiz aracınız için uygundur. Aralarındaki fark EVO sistemimizdeki enjektörlerin daha sessiz çalışmasıdır. Kalite olarak fark yoktur.

Ayrıca yağlama sistemine gerek yoktur. Yağlama sistemini magnezyum alaşımlı sübablara sahip araçlar için uyguluyoruz. Sizin aracınızda böyle bir husus söz konusu değil.

Enjektörlerin kullanım ömrü hususunda ise; zamanında bakımları yapılmış, temiz ve kaliteli gaz ile kullanılmış sistemlerimizde 100.000 km üzeri kullanılabilmektedir.

Özelden iletişim bilgilerinizi paylaşırsanız, sizinle irtibata geçip daha detaylı bilgi alışverişi yapabiliriz.

Saygılarımla


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ceya023
L
9 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: okan10tr

Ben de yaklaşık 2 yıl önce 2005 astra H 1.6 twinport aracıma landi renzo lpg taktırdım. Bu süreç içerisinde 1-2 ayar sıkıntısı dışında, ki bunlar da gayet basit şeylerdi, bi sorun yaşamadım. şimdi aracımı sattım ve astra j 1.4t almayı planlıyorum. Bu motor için de sorunsuz kullanabileceğim şekilde lpg montajınız var mı? yağlamalı sistem denilen sistem mi kullanılıyor? hangi kit öneriliyor? sayg...

Merhaba,

1.4 Turbo Opel Astra araçlar için Omegas EVO TURBO kitimiz uygundur.. Manuel yağlama kiti ile montaj yapmaktayız. Herhangi bir performans kaybı söz konusu değildir. %40-45 oranında tasarruf sağlarsınız.


Saygılarımla..



L
9 yıl
Teğmen

Merhaba,

Bizim tavsiyemizden ziyade bulunduğunuz bölgede ki belli başlı markaların güvenilir istasyonlarından aldığınız gazları test ederek kendinizce menzil / performans hususunda en uygun ve verimli olduğunu tespit ettiğiniz istasyonları tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Saygılarımla


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @caner6784
L
9 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: vagus35

İyi günler. Aracım 2012 micra 1.2 hangi modeli öneririsiniz bu motora fiyat ortalamaları nedir. Şehir İzmir. Teşekkürler Saygılar.

Merhaba,

İzmir'de Bölge müdürlüğümüz bulunmaktadır. Kendileriyle irtibata geçmeniz durumunda size kit, fiyat, montaj hususunda yardımcı olacaklardır..

Saygılarımla..


* OLGUN OTO YEDEK PARÇA SAN. VE TİC. A.Ş. - İzmir
Tel: 0(232)461 13 03
Adres: KAZIM DIRIK MAH. KIMYACILAR SIT. 364/1 SK. NO:25/1F BORNOVA
Şehir: İZMİR


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
9 yıl
Er

Merhaba,

3 yıl eevel 2. el aldığım araca eski sahibi 70.000km'deyken Landi Renze kiti Ankara Olgun lpg'de taktırmış. Ben aracı 78.000 km'de aldım.
Şu an araç 110.000'de. Tekleme sorunu oluşmaya başladı.
Olgun lpg'ye gittim. 4 enjektörün de arızalı olduğunu değişmesi gerektiğini söylediler.
Tanesi de 135-145 TL arası bir fiyat verdiler.
Aracımın filtresini düzenli değiştiririm.
40.000km de yere göğe sığdırılamayan Bocsh enjektörlerin bozulması normal mi?
Veya bu enjektörler aslında bozuk değil sadece kirli ve Olgun lpg temizlik yapmak yerine yeni enjektör satmayı mı tercih ediyor?
İkinci soru, ben neden 600 TL bu enjektörlere vereyim.
800 TL'ye mevcut depoyu kullanarak, Atiker taktırırım. 4 enjektörü 115 TL.
Olgun lpg ticaret stratejisini kontrol etsin. Yoksa kimse kolay para kazanmıyor.
(Meraklısına not, ikinci aracımda brc var, 150.000 km oldu, ona da aynı yerlerden gaz alırım ancak daha enjektörlere birşey olmadı.)
Landirenzoı teknik buna cevap verirse memnun olurum.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: bozge

Merhaba,

3 yıl eevel 2. el aldığım araca eski sahibi 70.000km'deyken Landi Renze kiti Ankara Olgun lpg'de taktırmış. Ben aracı 78.000 km'de aldım.
Şu an araç 110.000'de. Tekleme sorunu oluşmaya başladı.
Olgun lpg'ye gittim. 4 enjektörün de arızalı olduğunu değişmesi gerektiğini söylediler.
Tanesi de 135-145 TL arası bir fiyat verdiler.
Aracımın filtresini düzenli değiştiririm.
40.000km de yere göğe sığdırılamayan Bocsh enjektörlerin bozulması normal mi?
Veya bu enjektörler aslında bozuk değil sadece kirli ve Olgun lpg temizlik yapmak yerine yeni enjektör satmayı mı tercih ediyor?
İkinci soru, ben neden 600 TL bu enjektörlere vereyim.
800 TL'ye mevcut depoyu kullanarak, Atiker taktırırım. 4 enjektörü 115 TL.
Olgun lpg ticaret stratejisini kontrol etsin. Yoksa kimse kolay para kazanmıyor.
(Meraklısına not, ikinci aracımda brc var, 150.000 km oldu, ona da aynı yerlerden gaz alırım ancak daha enjektörlere birşey olmadı.)
Landirenzoı teknik buna cevap verirse memnun olurum.


Size hala cevap verilmedi değil mi?
LANdirenzo destek cevap versene!!!!!!!!!!!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: muta


quote:

Orijinalden alıntı: sky_lark


quote:

Orijinalden alıntı: muta


quote:

Orijinalden alıntı: sky_lark

quote:

Orijinalden alıntı: coskunismail

quote:

Orijinalden alıntı: sky_lark

Merhaba,
İmzamdaki 2007 model Toyota Corolla Comfort M/M 1,6 124 ps Dual VVT-I LandiRenzo Omegas Plus LPG kitli aracımda "Check Engine" ikaz yazısı iki kez çıktı.

*** 1.si yaklaşık bir ay önce , soğuk bir havada sabah ilk çalıştırmadan sonra işe giderken 5 - 6 dakika sonra, arkadaşları almak için beklerken (araç rölantide çalışıyordu) yandı.
Araç motoru nispeten soğuktu. Hemen stop edip motora baktım. Araçta en ufak bir sorun görünmüyordu. Benzinde de denedim, hala ışık yanıyordu. Ben de kısıtlı zamanda kurcalamadan "Check Engine" ikaz ışığı yanarak 25 km olan uzaklıktaki işe gittim.
İş çıkışında, akşam üzeri arabayı kontrol ettim. Yine "Check Engine" yanıyordu. Bende benzin depo kapağını açıp kapattım, hava filtresini söküp taktım ve akü kutup başını söküp taktım . Sorun çözüldü. Işık yanmıyordu. Ben de aldırış etmedim. Sıkıntı yoktu da zaten.

***
Bugün "Check Engine" ışık yine yandı. Ama bu sefer akşam üzeri iş çıkışındaydı. yaklaşık 26-27 km yol yaptım. Hava dışarıda +1 C * derece civarındaydı. Aracı stop ettim. Bankaya gittim. İşimi bankadan bitirdim. Eve dönerken 10 dakika sonra , sıcak motorla , LPG de giderken yine trafik ışıklarında beklerken (araç rölantide çalışıyordu) "Check Engine" uyarı ışığı yandı.
Sonra eve geldim. Gerekli alet edevatla aşağı indim. Benzin depo kapağını aç-kapa, hava filtresini sök tak sırayla denedim. Ama "Check Engine" ışığı sönmedi. Benzin , LPG her türlü kombinasyonu denedim.
İntenette gözüme çarpmıştı. Aşağıdaki linkte (muhtemel çakması) olan, MAF sensörü, Map Sensörü gibi isimlerle anılan parçayı söktüm. Evde saf alkol vardı. Onunla temizlemeye çalıştım. kuruması için biraz bekledim. Tabii o parça kuruyana kadar meraklan duramadım. Arabayı çalıştırdım. Araba hem benzinde hem gazda çalıştı. yalnız ne kadar gaz verirsem , vereyim araba 3500-4000 devirden yukarıya çıkmadı.
Sonra parça kuruyunca yerine taktım ve Arabayı çalıştırdım. Maalesef Yine arıza ışığı yanıyordu.

En sonunda , akü kutup başını söktüm. Biraz bekledim. Taktım. Ve artık Check Engine" yazan IŞIK SÖNDÜ.
Arabayı rölantide çalıştırdım. Benzin , LPG denedim. ışık yanmıyordu. Araba biraz düşük rölantide ( 5-6 bin devir) çalışıyordu. Sonra biraz daha çalışır vaziyette bekledim. Stop edip tekrar çalıştırdım. Rölantide 7-8 bin devirdeydi. Ve üşüdüğüm için eve geldim . Devamına yarın bakacağım. sanırım ECU'su kendisini ayarlaması biraz zaman alıyor.

*** ŞİMDİ BENİM SORUM:

Benim aracın ışığı neden yandı? Akü kutup başı söküp takınca niye ışık sönüyor?
Aklıma gelen bir sorun var. Umarım komik gelmez. LandiRenzo Omegas Plus LPG Ecu'su araç Ecu su ile otomatik kalibrasyonu kendi yapıyor. Bu şekilde elektrik olmadığı için kendini sıfırlıyor. Yeniden araba ECU'suna göre kendini güncellediği için sorun ortadan kalkıyor. Daha sonra yakıt kaynaklı ya da LPG ayar kaynaklı bir hata nedeniyle hata veriyor.

Ama bu tezi çürüten olay araç benzinde de Işık yanmaya devam ediyor. Eğer arıza onarıldığı halde , bilgisayara bağlayıp sorunu silmediğimiz sürece ışık sönmüyor sa bu tez doğru mu? Yoksa sorun gidince, otomatikman ışık söner mi?

***
En kısa sürede, muhtemel hafta sonu ya da 1 Ocak yılbaşı tatilinde bu işten anlayan bir ustaya gideceğim ama LPG servisi mi, motor ustası mı, oto elektrikçiye mi gideyim?

***
En son gittiğim LandiRenzo servisi işin ehli olduğu konusunda bana pek güven vermedi.
***
Not: bu olaylar olurken, aracın performansında, sesinde vs. bir sorun yok gibi.

Yakıt çok çok az arttı gibi.1 Km'de yaktığı LPG, 18 kr'den 21 kr'a çıktı. Ama bu da hava şartları ile ilgili olabilir. Hava soğuk ve sisli. Bu sebeple geçen hafta daha yavaş, dikkatli gittim. 59 TL LPG ile 272 km yol gittim. Şehir içi, dışı karma. 5 kişi günlük işe gidip geliyoruz. Günlük köy yolunda 60-80 km/sa. ortalama ile 56-57 km yol yapıyorum. Artı şehir içi de kullandım.
(1 lt Total Gaz = 2,09 TL /// 29.12.2015 )
***

Söküp -alkol ile temizleyip- taktığım parça bu: (Bu orijinal mı bilemem tabi ama üstündeki yazılar bu şekilde)


http://www.aliexpress.c...0/708302_853749433.html





Aracınızın arıza ışığı yakma nedenin cevabı OBD cihazı ile bakılarak hata kodunun öğrenilmesi sonucu verilebilir. Kutup başını söktüğünüzde arıza ışığı söner ancak kaydedilen uyarılar kısmında kalır. Vakit geçirmeden arıza kaydını okutturarak sorunu çözmelisiniz. Aracınızın arıza lambası yakmasının en büyük nedenleri ise, LPG ayarını zengin veya fakir karışım olarak görmesinden olur. Ayrıca LPG sistemi elektrik sistemine ilave yük bindirdiğinden de yanabiliyor. Bu durum özellikle uzakdoğu araçlarında karşılaşılabileceğimiz bir durum. Tabi tüm uzakdoğu araçlarında bu olaya rastlanmıyor ama olması muhtemel bir durum.
Diğer sorularınızın şu an için aciliyeti olmadığından ve teşhis konulması için OBD cihazına bağlanması gerektiğinden cevap vermedim.


Daha önceki mesajlarında bahsettiğim gibi ; 10 gün önce (04.01.2016'da Pazartesi) akşam üzeri, araba , yeniden arıza ikaz ışığı yaktı.

Yalnız araçtan en ufak bir sıkıntım yoktu. Ne tekleme , ne performans kaybı vardı. Sadece Arıza Işığı yanıyordu.

05.01.2016'da Bosch Car Service'e gittim.


P0301 ve P0172 arıza kodu verdi.

P0301 :1. silindir ateşleme arızasıymış.
P0172 : zengin yakıt karışımı arızasıymış.

Ateşleme bobini arızalı dediler. Değiştik.

Bosch Car Service'de ki usta "LPG ayarı falan yapmaya gerek yok. 1. Bobin arızalı olduğu için bu hatayı veriyor" dedi. Kısaca Bosch C.S. ustası LPG'ciye göndermedi.

****

Bobin değiştikten birkaç gün sonra Arıza lambasını yine yaktı. Yine Check Engine yazısı çıktı.
****

yine bosch car service e gittim.
Yine p0301 arızası verdi. Bosch Car Service arıza bobinden değilmiş dedi. Siz arabayı servise götürün tesisat arızası var dedi. Ben de kızdım çıktım. Olan bizim orjinal bobine olmuş.
Lpg ciye gittim. Durumu anlattım. Bilgisayara bağlamadan, gözle kontrol etti. Ariza lpg den değil dedi.
Bende başka motor ustasina gittim. Ariza koduna baktı. P0301 yine.
Araba yi çalıştırdı baktı. Sıkıntı yok dedi. Lpg enjektorunde felan anlık bir tıkanıklık , donma olur. Bu arızayı verir dedi. Arabada tekleme , vuruntu olmadığı sürece korkma devam dedi. İçim rahatladı.
Degişen bobini sordum. Orjinalini at bagaja dursun dedi. Arızayı sildi.

***

ELM327 aldım. Torque programı 'nı kullanıyorum. Onunla görmek istediğiniz bir değer olursa yarın ekleyebilirim.

Arıza sıklığı arttı. Torque ile hata kodunu siliyorum. Arıza Işığı hemen yanmıyor. Bazen 20-25 km gidiyorum yanmıyor. Bazen de 2. km'de yanıyor.

Aynı kod ( P0301 ) hatası veriyor.


Benzinde yanmıyor. LPG 'de de yanmıyor. Ama hep yandığında araç LPG'deydi. Tesadüf mü bilemedim.

Birde aracın LPG performansı düşmeye ve LPG Enjektör sesi çoğalmaya başladı gibi. Ama psikolojik de olabilir. Yine tekleme yok.


***

Bu arada bugün, kendim eski bobini taktım. Araçta bir farklılık olmadı. Sonradan aldığım bobinde bagajda.

Artık kafayı yiyeceğim. Arıza neyse bir an önce çözsek, iyi olacak.

***

şimdi benim aracın sorunu LPG'de mi, motorda mı, elektrik de mi? Hangisine yoğunlaşmamız gerek?

Eğer LPG'den ise nereye bakmak gerek? LPG enjektör hatası olsa belirtisi ne olur? LPG ayarlarında neye bakmak gerek?
LPG Enjektör temizliği nasıl yapılır? Ya da LPG enjektörleri yer değişir mi? 1. ve 2. enjektör yer değişirse ne olur? Ben değiştirebilir miyim?
Acemi Bosch Car Servis ustası gereksiz yere bobini değişti. Acemi LPG'ci de aracın LPG sistemine zarar vermesin. En azından ön bilgim olsun da , ustaya iş bırakmayalım. Lüzumsuz işlere girmeyelim.




Bujileri geçen yıl 13.000 km önce değişmiştim. Orjinal markası olan Denso İridyum HR2011 almıştım. Eski orijinal buji de 50.000 km'de değişmişti. Hala da sorun yoktu. Belki bir 10.000 daha giderdi.


Aracinizda eskiye nazaran rölantide sarsintili calisma var mi?Enjektorler bozuldugunda boyle oldu bende.benzine gore sarsintili calisiyor gidisinde bir sorun yoktu.

Çok az bir sarsıntı var Ama bu belirli düzeyde değil. Eskiden de lpg ye geçince enjektör sesi biraz gelirdi. Psikilojik de olabilir. Araba yı çok dinliyorum , bu aralar.

Buyuk ihtimal enjektorler arizalanmis.Kit omegas plus mu?Omegas plus ise enjektorler cogu kiside erken kilometrelerde bozuldu.

OLGUN LPG insanlardan özür dilemeli ve bu enjektör konusunda gerekirse ücretsiz değişim yapmalı. En azından indirimli satış yapmalı. Kar almadan , bize enjektörleri satmalı. Bu rezaleti temizlemeli. AYIP YAHU!!! insanlara ürün satarken iyi süper, 30.000 dolmadan arıza yapsın. Sonra da ne halin varsa gör. Ankara ŞAŞMAZ OLGUN LPG beni o kadar kızdır ki! Öfkemden, tansiyon tavan yaptı. Adam bir para iadesi yapıyor, sanki "itin önüne kemik atar" gibi bir ifade. Sen işini doğru yaptın , araç sorunsuz çalıştı da bana mı kızıyorsun. Ankara'da bir günümü rezil ettiler . Hala da öfkeliyim. Ben hayrına iş yaptırmadım. Adama kötü söz söylemedim. Benim için en büyük sorun araçtan ziyade burada. Adamların tavrı.
Enjektörün birini 150 TL'ye sattı. Kredi kartı çalışmıyor dedi nakit aldı. Maddi olarak çok sıkışıktım.
Sonra sorun artınca, diğer üçünü de değişti. Ben kredi kartı bari çek dedim. Bana , "Sistem arızalı, kart çalışmıyor." dedi. Sonra içeri giren başka birinden kart çekti. Bende cam kapıdan takip ettim. " Kart geldi galiba, az önceki arkadaştan kart çektiniz . " deyince birden afalladı. Ses çıkaramadı. Mecbur kalan 450 TL'yi kart çekti. İade gerekince 2. katta bayan arkadaş, kredi kartını iade edeceğini uygun bir üslupla söyledi. Burada sıkıntı yok. Ama nakit verdiğim 150 TL'yi iade eden arkadaş, parayı eliyle iterek , ilginç bir yüz ifadesiyle parayı verdi.
O an bir laf söylemediğim için , hala kendime sinirliyim. En fazla üç beş yumruk yerdim. Ama bir iki de ben atardım. Şimdiki gibi öfkeli kalmazdım. O gün sabaha kadar gözlerim kan çanağı ile oldu. Tansiyon tavan. Bak yine aklıma geldi . Sinirlerim yine zıpladı.



C
8 yıl
Yüzbaşı

LPG enjektörleri benzin enjektörü gibi kaliteli ve sağlam olmadığından bozulabilir. Ama bu durum mutlaka bu kilometrelerde bozulacak anlamına gelmez. Enjektörleri ölçüm yaptırıp kesin emin olmadan değiştirmeyin. Belki 1 veya 2 enjektör yavaş çalışıyor olabilir veya nozzle çap ayarı bozuk olabilir. Kocaelinde bildiğim servis yok maalesef. Site üzerinde bayi olarak görünen 3 firma var.

BALCI OTOGAZ-CELAL BALCI
Tel: 0(262) 6433446
E-Mail: -----------
Adres: Tatlıkuyu mah. Güney Yan Yolu. No:208 GEBZE
Şehir: KOCAELİ

DEM-AL OTOGAZ
Tel: 0(262)335 05 19
E-Mail: demalotolpg@hotmail.com
Adres: KÖRFEZ SANAYI SITESI. 7.BLOK NO:18-19
Şehir: KOCAELİ

OSMAN OLGUN
Tel: 0(262)658 97 98
E-Mail: -----------
Adres: Şekerpınar Mah. Anadolu Cad. Zümrüt Sokak No 21 Şekerpınar Çayırova GEBZE
Şehir: KOCAELİ


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kara_star