Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2525
Cevap
258328
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: LANDİRENZO DESTEK PLATFORMU (2. sayfa)
K
8 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: coskunismail

LPG enjektörleri benzin enjektörü gibi kaliteli ve sağlam olmadığından bozulabilir. Ama bu durum mutlaka bu kilometrelerde bozulacak anlamına gelmez. Enjektörleri ölçüm yaptırıp kesin emin olmadan değiştirmeyin. Belki 1 veya 2 enjektör yavaş çalışıyor olabilir veya nozzle çap ayarı bozuk olabilir. Kocaelinde bildiğim servis yok maalesef. Site üzerinde bayi olarak görünen 3 firma var.

BALCI OTOGAZ-CELAL BALCI
Tel: 0(262) 6433446
E-Mail: -----------
Adres: Tatlıkuyu mah. Güney Yan Yolu. No:208 GEBZE
Şehir: KOCAELİ

DEM-AL OTOGAZ
Tel: 0(262)335 05 19
E-Mail: demalotolpg@hotmail.com
Adres: KÖRFEZ SANAYI SITESI. 7.BLOK NO:18-19
Şehir: KOCAELİ

OSMAN OLGUN
Tel: 0(262)658 97 98
E-Mail: -----------
Adres: Şekerpınar Mah. Anadolu Cad. Zümrüt Sokak No 21 Şekerpınar Çayırova GEBZE
Şehir: KOCAELİ

cevabınız için teşekkür ederim,

Yetkili servis olduğundan DEM-AL e gittim,
lakin çözüm çaba harcar bir halleri yok,
deneme sürüşüne dahi çıkmadan 300 tl olan enjektör grubunu 650 değişebilir dedi,

ve en kötüsü bana sormadan ,
lpg periyodik için gittiğim halde,
benzin deposuna yakıt katkısı,
motor yağına da Motor silk koydu ne yapıyorsun dedim, katkı bu iyidir diyor,
dedim bir yatak sararsa bir bişey olursa görüşeceğiz,
lpg bakımına gidiyorum, motora ve yakıta ne katkı koyuyorsun ve bunların parasını isteyip gönderiyorsun DEM-AL bitmiştir,
Sakarya ve İstanbul servislerinde derdime çare arayacağım,
ve eminim enjektörler sağlam, ayar ve tepkime gecikmesi var.

Sakarya landirenzo veya iyi bir usta bilen var mı arkadaşlar ?

teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Yüzbaşı

Yağlama kiti sübaplar içindir. Çelik olmayan sübaplar yüksek LPG ısısı nedeniyle erime yaptığından böyle bir çözüm geliştirilmiştir. Sonradan takılması herhangi bir sorun teşkil etmez merak etmeyin.




Bu mesajda bahsedilenler: @faroo1453
C
8 yıl
Yüzbaşı

Aracınızın montaj sorunu olduğunu tahmin ediyorum. Özellikle de elektriksel bir sorun gibi görünüyor. Bazı araçlarda böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor ve emulatör adında küçük bir parça takılarak bu sorun çözülebiliyor. Benim aracımda da arıza lambası yakma olayı bu şekilde çözülmüştü. Gittiğiniz servis çözüm bulamazsa, İstanbul Olgun LPG genel merkezini arattırın sorunu anlatsınlar, oradaki teknik ekip çok daha bilgili.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cemero
C
8 yıl
Yüzbaşı

O bölgede bildiğim iyi bir usta yok, ancak servise gidip işin başında durarak, İstanbul Olgun LPG yi arattırın onlarla problemi paylaşsınlar, kuvvetle muhtemel sorununuzu çözerler.




Bu mesajda bahsedilenler: @cemero
C
8 yıl
Yüzbaşı

Turbo motorlu araçlarda düşük devirde dip gaz yapınca bu tür sorunların çıktığını duymuştum. LPG yazılım güncellemesi ile çözülebilir diye düşünüyorum. Servisinize gitmeniz en uygunu olacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunismail -- 19 Ocak 2017; 12:37:38 >


Bu mesajda bahsedilenler: @AzM!CaN
C
8 yıl
Yüzbaşı

U
8 yıl
Er

MERHABA ERKAN BEY;
BU TİP DURUMLARDA ARACIN KARBİRATÖRÜNE MUZUL TAKARAK MUZULDAN İÇERİYE GAZ AKIŞINI SAĞLAYARAK ÇÖZÜYORUZ.BU SAYEDE HEM DAHA KALİTELİ BİR İŞ ORTAYA ÇIKIYOR HEMDE MİXER KAYNAKLI ÇIKABİLECEK Bİ ÇOK SORUNUN DA ÖNÜNE GEÇMİŞ OLUYORUZ.




Bu mesajda bahsedilenler: @erkan-78
C
8 yıl
Yüzbaşı

ÖM den cevap verilmiştir.




Bu mesajda bahsedilenler: @mltya44
D
8 yıl
Binbaşı

ustam alanyadayım , gideceğim ilk fırsatta antalyaya, motor ışığı da yanıyor zaten ..onun dışında sıkıntı olmyuor aslında, rölantısi saat gibi en ufak bir değişiklik, titreme, sarsılma yok. ayrıca daha önce de lpg li araç kullandım, landirenzo kadar çabuk lpg ye geçen marka görmedim..



C
8 yıl
Yüzbaşı

Kontak açıp kapattığınız mesafe kısaldıkça tüketim fazla olur. Zira soğuk motorda tüketim maksimum seviyededir. Araç benzinde hareket edip, LPGye geçtikten sonra da motor ısısı 70 dereceye gelene kadar maksimum tüketim devam eder.Yakıt tüketimini uzun mesafede, mümkünse otobanda ölçmeniz gerekir. Zira şehir içi trafik durumu, trafik lambaları, hava durumu ve gittiğiniz mesafe oldukça fazla etkiler. Bu testi de yaptıktan sonra değişen bir durum yoksa, servisinize uğramanızı, ayarları kontrol ettirmenizi öneririm. LPGye geç geçmesi, ya ısı ayarının yüksek oluşundan ya da bulunduğunuz ortamın ikliminden kaynaklanır. Landirenzoda LPGye geçme ısısı ortalama 35 derece olarak ayarlanmıştır. Bu ayar 30 dereceye düşürülebilir ancak daha da aşağıya düşürmemek gerekir. En ideali 35 derecedir.




Bu mesajda bahsedilenler: @damar80
M
7 yıl
Er

cevabınız için teşekkür ederim. yarın landirenzo taktırmayı düşünüyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @coskunismail
K
7 yıl
Binbaşı

Üstadım halihazırda şamandıra da bozuk ve LPG benzin butonunu nda yeri değişmesi gerekiyor ve ileride farklı bir arıza vermesi durumunda üzer

Muhtemelen hafta içi Atiker grand taktiracam

Çok sağolun yorumunuz için



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @coskunismail
L
7 yıl
Teğmen

Merhaba,

170 hp Insignia direkt enjeksiyon motorlar için araca özel kit, emülatör ve araca özel yazılımlarımız mevcuttur. Yazılımlarımız sürekli güncellenmektedir. Eğer özel mesajdan iletişim bilgilerinizi gönderirseniz telefonla daha detaylı bilgi paylaşımında bulunabilirim.. Saygılar


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @damar80
S
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: coskunismail

Takdir de karar da sizin.

Görünen köy kılavuz istemez, demişler. Ortada sayısız örnek var. Enjektörler çok erken göçüyor ve 4 enjektör ücreti neredeyse bir kit parası.
Enjektöre 800 TL demişsiniz.Bunun ECU'su var, Map sensörü var, tankı var, bakır borusu var, Enjektör yatakları var, LPG göstergesi var, şamandırası var. Var da var. Hepsinin yedek parça fiyatlarını toplarsak 4-5 tane sıfır kit çıkıyor. Bunun neresi mantıklı? Tamam tek tek olduğunda pahalı olur. En fazla 2 kit parası eder. Ama bu şekil fiyatlarındaki uçukluğu ortaya koyuyor. OLGUN LPG bizleri fahiş yedek parça fiyatında mecbur ediyor. Ses de mi çıkarmayalım?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: coskunismail

Ses çıkarıp itirazınızı dile getiriyorsunuz ya zaten! Buna engel olmak isteyen de yok. Sadece Landirenzonun ülkemizdeki bir çok LPG kitiniden çok daha kaliteli, çok daha stabl, çok daha benzini aratmayan performansını dile getirdim ben de. Böyle bir kitin diğer kitlere göre de yedek parçasının pahalı olması normal karşılanmalıdır. Şahsi görüşüm ise; keşke bedavaya yedek parça tedarik edebilsek.

100 bin km de lpg var aracımda landirenzo, sıfır sorun, tek sorun tankı değiştirmem gerekecek az lpg alıyor, bence on numara marka..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
7 yıl
Çavuş

Landirenzo evo ayar kablosu ariyorum 200 tl int sitelerinde. Neden boyle pahali ,kendi ayarini kendin yapmak daha mantikli. Lpgcilerin cogundan iyi yapariz bence cunku arastiriyoruz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: coskunismail

Enjektörler değiştiğinde ECU'nun yeniden programlanması gerekir. Bu ayarlar tam manasıyla yapılmadığında böyle sorunlar oluşabilir. Enjektörlerinizin çap genişletmesi işlemi yapılabilir bir sakıncası yoktur ancak öncelikle ECU ayarlarının tam yapılması gerekir.

cevabınız için teşekkür ederim iyi çalışmalar



C
7 yıl
Yüzbaşı

Servise uğrayıp arıza ışığını söndürtün ve bu şekilde sadece benzinde kullanmaya devam edin. Kesinlikle hiç bir zaman LPGye almadan 1 hafta kullanın. Arıza ışığı yanmaz, araçta herhangi bir sorun oluşmazsa LPG servisine gidin. Enjektörlerin denenmesi sizin yaptığınız şekilde olmaz. LPG servisinde bir el cihazı vardır ve enjektörler tek tek bağlanarak o cihazda denenir. Yani denemeyi siz yapamazsınız. LPG de rölanti sorunu yaşamanız, ya ECU ayarlarından, ya da enjektör, regülatör, ısı sensörü vs. gibi LPG parçalarından olur.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @osmanyasar
C
7 yıl
Yüzbaşı

Videoyu şimdi izledim. Aslında teoride işe yarar gibi görünüyor. Ancak tam istenilen verimin alınacağından şüpheliyim. Zira enjektörün tam bir iç temizliği için, içinden yüksek barda çözücü sıvı geçirmek gerekir. Daha sonra da büyük ihtimalle bozulan kalibrasyonun tekrar yapılması gerekiyor. Enjektör temizliğini cihaza bağlayarak yapanlar varmış. İstanbulda Florya otogaz bu işi çok da güzel yapıyor gibi. Ücreti de 50 tl. çok cüzi. Tahminimce çoğu vilayette bu tür LPG servisleri vardır.
http://www.lpghospital.com/
http://floryaotogaz.com/


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sky_lark
C
7 yıl
Yüzbaşı

Elinizden geliyorsa kendiniz değiştirin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @waitu