Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
430
Cevap
7782
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: Kuran Müslümanı Olmak (2. sayfa)
D
9 yıl
Binbaşı

Al sana 19 mucızesı
https://m.youtube.com/watch?v=YaNGvnULhmM



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vTeck
V
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: win8

Şu 3 soruya tatmin edeci cevap verebilecek müslüman forumda var mı acaba ;

1-

Allah insanları neden yarattı ? Kulluk edesiniz diye , Yaratıcının bizim ibadetlerimize ihtiyacı mı var ? Ona kulluk edip ego mu kasmakta ? tek başına olmaktan sıkılıp oyun mu oynamak istedi ? ki bence öyle değil Tanrı bizim görüp okumadığımız nedenlerle açıklanıyor.

2- En klasiği olan kader meselesi , kaderi belli olan birinin sorgulanıp cennet yada cehenneme gitmesi mantıklı mı ? Eğer bizim elimizdeyse kaderi belirlememek işte o zaman cennet - cehennem için sorgulanabiliriz ama bu seferde Allah bizim ne yapacağımızı bilmeyecek kadar güçsüz mü ? ki bence öyle değil Tanrı bizim görüp okumadığımız nedenlerle açıklanıyor.

3-Bu kalemin bile yapan biri varken bu evrenin yaratıcısı olmaz mı deniyor peki o zaman bu evrenin yaratıcısının yaratıcısı neden olmasın ? ki bence öyle değil Tanrı bizim görüp okumadığımız nedenlerle açıklanıyor.

1)https://youtu.be/lZ1c-JwveH4 uzun uzun yazardım ama pc de değilim hocam kusura bakmayın :) Videoda gayet güzel cevap veriyor

2) İnsanın kaderi kendi çabasına bağlıdır hocam. Yani aslında kader denilen şey değiştiremeyeceğimiz şeyler. Hangi anne babadan doğduğun, hangi milletten olduğun vs. gibi değiştiremediğin şeylere kader denir. Diğer her şey senin elindedir. Yapacağın meslek, evleneceğin kadın vs. senin elindedir. Bkz; Biz insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık (İsra/13)

3) Yaratıcının yaratıcısı mevzusuna girmeyeceğim. Bu son derece abes bir sorudur. İhlas suresinde zaten bunun cevabı olduğu gibi var.
http://youtu.be/YNJD0eES15A
http://youtu.be/wba0fH5APP8



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: dodoruh

Al sana 19 mucızesı
https://m.youtube.com/watch?v=YaNGvnULhmM

Videoyu izleyince kahkaha attım adam 19 un mantığından gram bir şey anlamamış :D Ki söylediğinde çok açık %50 şans var :D Ayrıca Edip Yüksel buna cevap vermişti :)

https://youtu.be/svzagTzoGKw



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.