Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
298
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Kullanıcılara müjde: Xbox'tan üçüncü taraf mağazalara yeşil ışık
A
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

Kullanıcılara müjde: Xbox'tan üçüncü taraf mağazalara yeşil ışık
Günümüzde yeni nesil konsollar arasında kıyasıya rekabet sürerken, platform kısıtlamalarının yavaş yavaş esnemeye başladığını görüyoruz. Son olarak Polygon'a verdiği bir röportajda Xbox patronu Phil Spencer, Xbox konsolları için radikal bir fikri kabul etti. Xbox, çok yakında üçünçü taraf mağazalara destek sunulabilir.



''Xbox diğer mağazalara açık''



Hatırlayanlar olacaktır, bu yılın başlarında Xbox özel oyunlarının PlayStation'a çıkacağı ortaya çıkmış ve büyük bir olay olmuştu. Günümüzde ise bunun doğru olduğu kanıtlansa da şu anda Sea of Thieves, Grounded ve Hi-Fi Rush gibi yalnızca az sayıda oyuna ulaşılabiliyor. Ancak Microsoft'un planları bundan çok daha büyük olabilir.



Polygon'a verdiği demeçte Phil Spencer, üçünçü taraf mağazalara atıfta bulunarak "Windows şirketi olarak geçmişimizi göz önünde bulundurun. Şöyle desem kimse gözünü kırpmazdı. Hey, bilgisayar kullanırken (oyunları nereden satın alacağınıza karar vererek) nasıl bir deneyim yaşayacağınıza siz karar veriyorsunuz. Bunun gerçek bir değeri var." dedi.



Bildiğiniz gibi konsol oyuncuları, geçmişten günümüze exclusive kültürüne alışmış durumda. Ancak Spencer, Microsoft'un artık bu stratejiden uzaklaştığını, hatta Xbox konsollarında Epic Games Store ve Itch.io gibi diğer mağazalara açık olduğunu söyledi. Hatta önümüzdeki beş ila 10 yıl içinde konsola özel oyunların "oyun endüstrisinin giderek daha küçük bir parçası olacağını" düşünüyor. Bu değişim ise oyunları daha erişilebilir hale getirirken, sektörün yeniden büyümesini sağlayacak.



Ayrıca Bkz.Microsoft, Xbox Cloud Gaming'e klavye ve fare desteği ekliyor



Xbox üzerinden Steam veya Epic Games Store'a erişebilmenin heyecan verici olduğunu belirtelim. Ancak bunun gerçekleşmesi Xbox'ın oyun konsolu kimliğini kaybetmesine neden olabilir. Tabi ki Xbox Game Pass'in de benzer bir değişime neden olduğunu unutmamak gerek. Dolayısıyla Microsoft'un sürpriz bir hamlede bulunduğunu görebiliriz. 




Kaynak:https://www.pcgamer.com/gaming-industry/phil-spencer-says-hes-open-to-bringing-stores-like-epic-and-steam-to-xbox-consoles/

 Haberi Portalda Gör

Xbox series x de klavye mouse ile uzun zaman cod mw2 oynadım güncel bir monitöründe varsa 120 fps de çok güzel oyun oynuyorsun dediğin gibi bilgisayara asla gerek yok yeterki ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı bio technolog - geçen ay +7
E
geçen ay
Yarbay

Siz yapmak istemeseniz de faşo AB yaptırır zaten. Apple'la uğraşmaktan sıra size gelmedi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
geçen ay
Binbaşı

Bu gerçekleştiğinde sanırsam bilgisayar satışlarını dibe indirecektir. Bir çoğumuz pcleri oyun oynamak için topluyoruz yada alıyoruz.
Şayet bende direkt en yeni xboxı alırım.



Bu mesaja 3 cevap geldi.
B
geçen ay
Yarbay

Xbox series x de klavye mouse ile uzun zaman cod mw2 oynadım güncel bir monitöründe varsa 120 fps de çok güzel oyun oynuyorsun dediğin gibi bilgisayara asla gerek yok yeterki oyunlarda klavye mouse desteği olsun



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Evil.Morty
V
geçen ay
Yarbay

Sadece oyun için alınıyorsa bütçeye göre farklı düşünülebilir ama bilgisayarı aynı anda iş istasyonu olarak da kullanan birisi olarak PC varken Xbox'a veya PS5'e gerek duymuyorum.
Eninde sonunda PS exclusive'ler de geliyor artık, bence PC exclusive'lerin yanı sıra şu an iki konsolun da oyunlarından faydalandığından (+ emulatörle switch) oyun olarak da en çeşitli platform.

Konsollar arasında ise Microsoft bence daha cömert bir firma, Sony ise mentalite olarak Apple gibi kendi içine özel takılmaya çalıştı uzun süre.
MS Xbox oyunlarını PS'e verme kararı aldı ama PS Xbox'a oyunlarını verecek mi bakalım.




Bu mesajda bahsedilenler: @Evil.Morty
E
geçen ay
Yarbay

Bu gerçekleşirse fiyatlar aynı kalır mı şüpheli. Niye zararına satmaya devam etsinler, fiyat arttırmaya kılıf arıyorlardır.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Evil.Morty
F
geçen ay
Yarbay

Sony simdi faka basti, sony'e tekellesiyor diye dava acip diger storeleri getirebilirler




B
geçen ay
Yarbay

Sony'nin COD için mahkeme mahkeme gezmesi, PS5 satışları PS6 konsol maliyetini çıkarmadı denmesi, 2024'de 1 sene exc. oyun yok, GTA6 için PS5 pro çıkarması...2. elde PS slim 12-13K ya satılıyor.. Sony exc. oyun kafasın'dan zaten çıktı..

Uncharted, GOW, Last of Us için PS alacaksınız diyenler şimdi biz 1-2 sene erken oynadık ile kendilerini teselli ediyor

3. parti oyun mağazalar konsollara gelirse hoş olur 500 dolara oyun mağazaları elinin altında o zaman konsol fiyatları 500 dolar'da kalır mı?



A
geçen ay
Yarbay

Xbox satışları dibe vurunca radikal kararlar alınmayı başladı. Exclusive olarak gelen oyunların multi platform gelmesine hazır olun. Aynı hamle Sony kanadında da gelecekti. Oyunsuz en bereketsiz dönemleri geçiriyoruz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
4 hafta
Er

Forza horizon gelse psye tadindan yenmez




T
4 hafta
Yarbay

Abi onun yerine xboxa windows atsaniza. 500 dolara mis gibi bilgisayar



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.