Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
34
Cevap
2847
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Kuduz + Biyoterorizm = Zombi? (2. sayfa)
T
9 yıl
Yüzbaşı

daha da yukari



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
9 yıl
Binbaşı

İmkansız



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
9 yıl
Yüzbaşı

Video fake olmalı. Hiçbir ülkede, kuduz bir insana, bırakalım kudursun demezler. Belirtiler başlayınca, bol bol morfin falan verip, uyku durumuna falan sokarlar yada direk anestezi ile bayıltırlar. Videoda resmen bağlayıp bırakmışlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
9 yıl
Yarbay

Videodakilerin feyk olduklarını sanmıyorum, galiba Filipinler filan, az gelişmişliğe bağlı hastaya karşı doktor davranışı! ABD olsa eminim uyutulur hasta son aşamada.
YT'da birisi " niçin İngilizce değil " diye sormuş. Tabii ki İngiltere de çok uzun yıllardır kuduz olayı görülmediği için, bu konudaki kuralları ve denetlemeleri çok sıkı İngilizlerin.
Yukarda normal gelişim süresini yazmışım. Ama hastalığın ortaya çıkması ısırılan yere, yara büyüklüğüne vs. de bağlı olarak 6-8 ayı da bulabiliyor. Mikrobiyolojiden böyle bir örnek olduğu aklımda kalmış.
Kuduz hayvan görmedim, ( umarım görmemde ) ama alttaki filimi izlemiştim, ( yukardakini zaten izledim ); Çokta kötü değil, Stella Stevens yeter!

http://www.imdb.com/title/tt0060882/?ref_=nm_flmg_act_35




Bu mesajda bahsedilenler: @DnzIrmk
D
9 yıl
Yarbay

Neden zombinin gerçekleşmesi için bu kadar ugraşıyoruz



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

E
9 yıl
Binbaşı

Zombi virüsüne en yakın virüs kuduz bu bi gerçek. Tek artısı zor bulaşması. Eğer hava yoluyla bulaşsaydı kontrol altına alınmazdı. Eğer birisi virüsün genetiğini hava ile bulaşacak şekilde değiştirir ve buna göre aşıyı üretirse, önce virüsü istediği bölgeye yayar ve bir süre geçtikten sonra aşısı bulundu diyip kendi bölgesinden başlayarak aşıları satarsa silah olarak kullanmış olabilir. Birde kuduz belirtileri başladıktan sonra ölüm kaçınılmaz, bir süre agresifleşip saldırganlaştıktan sonra felç olunup ölünüyor. Zombi olayına uymayan tek yanı bu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
9 yıl
Yarbay

Belirtiler başladıktan sonra ölüm kaçınılmaz belki " Türkiye için " geçerli.
Türkiye için geçerli deyince aklıma eskiden TC'de kullanılan ve milleti kudurtan kuduz aşıları geldi, uyanık sağlık bakanlığı bürokratı yan etkileri dikkate almaksızın kelepir kuduz aşısı satın aldırmıştı Bakanlığa. Aslında aldırması gereken yanlış hatırlamıyorsam ördek beyin veya kalp zarlarıyla hazırlanan, yan etkileri çok daha az olan daha pahalı aşı tercih edilmemişti. Olay millet aşıdan kuduz olunca anlaşılmıştı!
Ama ciddi belirtiler başladıktan sonra bile tedavi mümkün artık;

http://www.scientificamerican.com/article/jeanna-giese-rabies-survivor/


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emure
N
9 yıl
Yarbay

Bizim zamanımızda, 83 yıllarından sonra hastalık ilk tanınmaya başladığı zamanlarda " Türk AIDS'den korkmaz " idi, tabii ki bunda ağır hafifletici nedenlerde dikkate alınmalı!




Bu mesajda bahsedilenler: @- Black Widow -
E
9 yıl
Onbaşı

Zombi virüsü dediğin şey Walking Dead'deki gibi insanların beynini ele geçirip beynin bütün fonksiyonlarını ve sinir sistemini durdurup sadece saldırganlık ve yemeye dayalı olmasını sağlamak ise kesinlikle böyle bir virüs ya da hastalık mümkün değildir.Bir virüs insan beynine direkt olarak etki edip beyn fonksiyonlarını sadece saldırıya ve yemeye açamaz.Çünkü beyin çok karmaşık bir sistemdir ve sinirler ve nöronlar aralarında milyonlarca alışveriş yaparlar elektriksel verilerde dahil.Ama insan saldırganlığını artırıp,beynin bazı fonksiyonlarının çalışmasını minumuma indirip öldürme güdüsünü tetiklemesini sağlayacak virüs yapılabilir.Ama tabiki buda her insanda işlemeyecektir.Çünkü dünya üzerindeki her insanın genetiği ve koruma sistemi farklıdır.



R
7 yıl
Yüzbaşı

Bu olayın şöyle olabileceğini düşünüyorum.Tamamen biyolojik yapıtaşları olan mikroskobik makineler geliştirecek seviyeye ulaşırsa insanoğlu olabilir hastalık şeklinde.Dna bilgisayarı yapılacak belki onla olabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainfall2535 -- 18 Haziran 2017; 17:23:17 >

H
7 yıl
Binbaşı

Şaka mı bu ?



R
7 yıl
Yüzbaşı

Virüsü ben olsam biraz daha geliştirir albert weskerdaki gibi bir virüs yapardım kendime enjekte ederdim süper güçlerim olurdu.



R
6 yıl
Yüzbaşı

plague inc hastalık geliştirme simulasyonunu tekrar indirip oynamak lazım belki bilgi verebilir.



E
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Geçenlerde laboratuvarda deneme amaçlı 500 milyon kişiyi etkileyebilecek bir virüs yapıldığını görmüştüm. Üzerinde uğraşılırsa insanlığın sonunu getirecek kadar güçlü yapılabilir.
Hocam hortlıyayım dedim, dediğiniz olucak gibi görünüyor.İnşallah kötü günlerimiz geride kalır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: eregenthov44

Hocam hortlıyayım dedim, dediğiniz olucak gibi görünüyor.İnşallah kötü günlerimiz geride kalır

Alıntıları Göster
Ne gördüğümü hatırlayamadım ama o kadar kötüye gitmez



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.