Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
69
Cevap
2825
Tıklama
30
Öne Çıkarma
Cevap: Küçük esnaftaki fiyatlar niçin bu kadar yüksek? (2. sayfa)
C
2 yıl
Yüzbaşı

Ne kadar opersem kâr kafası işte



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
2 yıl
Yüzbaşı

Pahalı oldukları yetmez gibi birde vergi kaçakçısı alayı. Zaten 2 kat fazlaya düdüklüyon milleti bari vergini öde..



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

L
2 yıl
Yarbay

ben hiç vergi kaçıran büyük para babaları görmedim sattığı ürünlerde asla vergi kaçırmaz.bu yüzden çok aşırı zengin oldular vergi başka dalavare o bu yapmadıkları için çok namuslulardır.hiç kötülük yapmadan zengin oldular.



A
2 yıl
Er

Acil bir durum olmadıkça artık kalemi bile internetten alıyorum. Küçük esnafa karşı bir kötü duygum vs. yok. Sadece kim ucuza satarsa o.



K
2 yıl
Yarbay

istediğiniz internet sitesinden bakabilirsiniz ne kadara satılıyor. benim attığım fiyat doğrudan bayisi olduğum baya da bilinen firmalardan birinin fiyatı.


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @realitych
K
2 yıl
Yarbay

garanti? benim aldığım ürünün garantisi ben aldığımda başlar. ancak şöyle oluyor müşteriyi bilgilendiriyoruz dilerse kendisi alıyor montajı biz yapıyoruz.




Bu mesajda bahsedilenler: @realitych
K
2 yıl
Yarbay

iyide netten aldığınız çoğu kişide esnaf zaten büyük mağzalar hariç,sağlık sektörü ürünleri eczanelerde pahalıdır çoğu kimsede bilir almaz zaten toptancılara bakar mesala ben fındıkzadede bakarım hatta netten bazı şeyleri daha uyguna almışlığım var omron m6 ordan aldım netten 40 tl daha uyguna .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Ağustos 2022; 22:29:12 >

A
2 yıl
Yarbay

Bugün eczaneden bir "ilacımsı" sordum, 120 lira falan gibi bir şey söylediler. İnternetten baktım yarı fiyatından ucuz. Batsın bütün kazıkçılar bence hiçbir mahzuru yok.



L
2 yıl
Yarbay

esnaf batabilir .amazonun sahibide a.... üstünde fındık kırar sizde öyle ağzı acık olarak baka kalırsınız.sayenizde adam yaşıyor mokoko yapmadığı hatun kalmadı sizler sürünmeye devam edin adamda sayenizde yaşamaya devam etsin .sanki amzonun sahibi esnaf değil oda oralardan gelme.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AREryilmaz
A
2 yıl
Yarbay

kardeş toptancılar küçük esnafa pahalı veriyor diye ben zar zor kazandığım üç kuruşu küçük esnafa mı hibe edeceğim? Küçük esnaf gitsin sorununu toptancıyla çözsün. A101'de 13.5 lira olan sprite bakkalda 20 lira, sen alır mısın gidip bakkaldan çevrede a101 varsa?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @leftercan1907
A
2 yıl
Yarbay

herhangi biri herhangi bir malı istediği fiyata satabilir. Buna ahlaksızlık değil serbest piyasa denir. İsteyen alır, isteyen almaz. Serbest piyasa kendini tam olarak bu şekilde regüle eder.

Başka mesajlarda da yazmıştım gene yazıyorum: 2.5L sprite a101'de 13.5TL, bakkalda 20. Bil bakalım insanlar hangisinden alıyor? Üstelik A101'deki 4 derecede çalışan buzdolabında çoğu bakkalda dolaplar 10 dereceye ayarlıyken.

Bu durumu sanayi devrimi gibi düşünebilirsiniz. Buhar makineleri çıkınca el işçiliği yapan çok fazla insan işsiz kaldı, bir sürü trajedi yaşandı ama geniş planda insanlık ilerledi.

Allah namusuyla çalışan herkesin yar ve yardımcısı olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alex59
A
2 yıl
Yarbay

zaten çalıştırıyorlar, kayıtdışı işçi çalıştırılması daha farklı bir konu ama.

Önerin bu arada hiçbir durumda mantıklı değil. Esnaf yabancı işçi çalıştırınca fiyatları düşürüyor mu? Hayır. Dolayısıyla herkes parasından azami faydayı görmek peşinde.

Tekrar soruyorum: A101'in dolabı 4 derecede tutuluyor, içindeki içecek 13.50 kuruş. Aynı mal 50 metre ötedeki bakkalda >10 derecede tutuluyor ve 20 lira, yaklaşık %50 daha pahalı. Hangisini alırsın? Dürüst ol lütfen.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @leftercan1907
A
2 yıl
Yarbay

işte esnaf zaten yapıyor bunu. Herhangi bir gıda satan işletmede bulaşıkçısından temizlikçisine, mümkünse müşteriyle iletişim kurmayan herkes suriyeli. Ha yakalanırlarsa cezasını çekiyorlar tabii, çekmeliler de.

Sanayi devrimi gibi kardeş bu. Mikro bakınca esnafa yazık (ama tüketiciye faydalı) ama makro bakınca insanlık ilerliyor. A101 denen şey ortaya çıktığı gün bakkalların devri kapandı. Bakkallar sadece bunun yeni farkına varmaya başladı. A101'in de rakipleri artıyor yavaş yavaş, tüketici kazanıyor bunlar kendi aralarında fiyat belirlemediği falan sürece. Ha kendi aralarında fiyat sabitlediklerinde bile bakkallardan hatrı sayılır derecede daha ucuzlar.

Üstüne üstlük bu bakkallar bir de kredi kartından çekmek için komisyon falan istiyor.

Derdinizi toptancıyla çözün kardeş bizle değil. Ben tutup sırf mahallemdeki bakkal daha iyi yaşasın diye %50 daha fazla ödeyemem gazoza.

ayrıca asıl bakkal tercih etmek için para babası olmak lazım bence bugünlerde.

Sen benim soruma cevap vermemişsin. Cevap ver lütfen soruya.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 8 Ağustos 2022; 17:40:54 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @leftercan1907
A
2 yıl
Yarbay

güzel kardeşim bankayla senin arandaki sıkıntı o. Sigara almaya kalkıyorsun şu kadar komisyon diyor. Koyma o zaman o pos makinesini. Zaten yasak o yapılan şey, pos makinesi ile sahte satış yapmış oluyor. O aldığı komisyonlar için sonradan fiş kesiyordur. Geçen bakanlık komisyon alanları şikayet edin tepelerine binelim gibi bir şeyler diyordu hatta, neyse.

Paraya önem vermeyecek kadar paranız olması güzel bir şey. Benim o kadar param yok. Biz desteklesek de desteklemes de elinden gelen herkes suriyeli çalıştırıyor zaten.

Kaldı ki benim market ve bakkal arasındaki tercihim herhangi bir şekilde bakkalın kaçak işçi çalıştırmasını mübah edemez.

Tekrar ediyorum: mahalle bakkalları ölüyor. On sene daha ömürleri kalmadı bu memlekette. Eğer toptancıların kendilerine haksızlık ettiğini düşünüyorlarsa sorunlarını toptancılarla çözecekler. Ben ve alışveriş yapan insanların çok büyük çoğunluğu mecbur kalmadıkça veya alacağımız şeyin fiyatı markettekiyle aynı olmadıkça bakkalların kapılarından içeri girmeyeceğiz.

Salak mıyım kardeş ben aynı mala %50 daha fazla para ödeyeyim?




Bu mesajda bahsedilenler: @leftercan1907
K
2 yıl
Yarbay

Kimin ne kadar kâr yaptığı umrumda değil,ben nekadar ucuz alabiliyorum ona bakarım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @leftercan1907
A
2 yıl
Yarbay

Kardeş çok güzel yazmışsın da görüyorsun ortamı, anlamazlar seni, boşa gitmiş anlattıkların.




Bu mesajda bahsedilenler: @mrmeram
R
2 yıl
Binbaşı

Mümkün olsa alacağım herşeyi internetten sipariş veririm ama kargocular paketleri yerden yere vurduğu için sadece zorunlu olunca esnaftan alıyorum



C
2 yıl
Binbaşı

Ben vergi kaçıran küçük esnaf görmedim.
Kesinlikle hiçbiri çoluğuna çocuğuna haram lokma yedirmez.
Hepsi şerefli namuslu insanlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Yüzbaşı

bakkalda yarım kilo yoğurda 30 tl verdikten sonra artık bim 101 de n 8 tl ye alıyoruz o kadar da enayi değiliz yani.


Bu mesaja 1 cevap geldi.