Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
452
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kodu nasıl çevirebilirim ?
C
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar
Mybb ile alakalı bir sıkıntım var. Daha doğrusu php dilinde.
elimde bir kod var ;

<td class="thead{$expthead}" colspan="5" style="background: url(images/oyuncu/theadarka3.jpg);background-position: 69% 79%;">
<div class="expcolimage"><img src="{$theme['imgdir']}/{$expcolimage}" id="cat_{$forum['fid']}_img" class="expander" alt="{$expaltext}" title="{$expaltext}" /></div>
<div><span class="cattitle"><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=132014107&url={$forum_url}" data-href="{$forum_url}">{$forum['name']}</a></span>&nbsp;&nbsp;<span class="catdesc">{$forum['description']}</span></div>
</td>



Bu kodun ilk satırındaki resmin url'si formun id sine göre değişmesini istiyorum. Nasıl yapabilirim? Yani her forum başlığının alt resmi farklı olucak. Mesela ben ftp ye 1.jpg adlı bir resim attığımda bu 1. formun arka planı olacak.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bakın yukarıdaki "İlk Kategori" Yazanın arka plan resminden bahsediyorum.


Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.



D
6 yıl
Yarbay

Ben bugüne kadar hiç MyBB forum kurmadım. Hiç bir şekilde uğraşmadım. Hatam olursa şimdiden özür dilerim.
Aslında kurduğun forumun linkini verseydin daha iyi olurdu fakat kullandığın tema şu sitedeki tema olduğunu düşünüyorum.

mtaforum.tk

istediğin şeyi şu şekilde yapabiliriz diye düşünüyorum. Yazdığın kodlardan anladığım kadarıyla kategori id'sini veren kod {$forum['fid']} oluyor. Bunu ilk satırdaki kategori başlığının arkaplan resmi olan

background: url(images/oyuncu/theadarka3.jpg)

kısmında kullanırsak istediğin şey olur. Bunun yerine şunu kullanacağız

background: url(images/oyuncu/{$forum['fid']}.jpg)

Artık bundan sonra FTP ile images/oyuncu/ klasörü altına 1.jpg, 2.jpg, 3.jpg,... vs şeklinde arkaplan resimlerini atarsan artık bu resimleri kategori numarasına göre arkaplan resmi olarak kullanacaktır.

Şimdi burada bir detaya dikkatini çekmek isterim. Dikkat ettiysen bu tema arkaplan resmi olarak

< Resime gitmek için tıklayın >

Resmini kullanmış. Bu aslında çok büyük bir resim. Fakat sadece kategori başlığının boyutlarına sığan kısmı kadar görünüyor ve background-position: 69% 79%; kullanılarak FIVE yazan ikon sağ üst köşede görünecek şekilde ayarlanmış.

Sen de böyle büyük resim kullanırsan background-position kullanarak arkaplan kısmına istediğin yeri denk getirebilirsin. Fakat bununla uğraşmak istemiyorsan bir resim editörü ile bu kategori başlığının boyutlarına uygun şekilde kesersen kullanacağın arkaplan resmi tam kategorinin altına uyacağı için background-position kullanmak zorunda kalmazsın. Böylece bu kısmı silebilirsin.

Eğer böyle yaparsan ilk satır şu hale gelir:

<td class="thead{$expthead}" colspan="5" style="background: url(images/oyuncu/{$forum['fid']}.jpg)">

Bu kadar şey yazdık ama çalışacak mı bilmiyorum. İnşaallah çalışır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

çok teşekkür ederim deneyeceğim hemen




Bu mesajda bahsedilenler: @DoubleDragon
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.